Ухвала
від 11.04.2019 по справі 359/3228/19
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 359/3228/19

Провадження № 1-кс/359/1078/2019

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 квітня 2019 року м. Бориспіль

Слідчий суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області ОСОБА_1 при секретарі судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду без технічної фіксації клопотання прокурора Бориспільської місцевої прокуратури Київської області юриста ОСОБА_3 про арешт майна,

в с т а н о в и в:

До слідчогосудді 11.04.2019року надійшлозазначене клопотанняв якомупрокурор зазначає,що Бориспільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво досудовим розслідуванням кримінального провадження, відомості про яке 23.01.2019 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019111100000025 за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України.

Досудовим розслідуванням вказаного кримінального провадження встановлено, що посадовими особами відділу містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації через неналежне виконання своїх службових обов`язків видано містобудівні умови та обмеження для забудови земельних ділянок, які не були сформовані на місцевості, згідно земельного законодавства України, чим порушили вимоги Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності».

Зокрема, при проведені досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що посадові особи відділу містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації видали містобудівні умови та обмеження для забудови земельної ділянки з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017 площею 0,9966 га, яка перебуває в оренді ТОВ "КІА-ЦЕНТР".

В подальшому ТОВ "КІА-ЦЕНТР" передало в суборенду ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» дві частини земельної ділянки площею 0,3556 га та 0,3407 га, які є складовими частинами земельної ділянки з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017.

На вказаних земельних ділянках на підставі містобудівних умов та обмежень, виданих відділом містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації, ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» розпочато будівельні роботи.

Згідно показів, наданих директором ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» ОСОБА_4 під час допиту, встановлено, що ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» отримувались витяги з Державного земельного кадастру з метою подачі їх до відділу архітектури та містобудування Бориспільської РДА для отримання містобудівних умов та обмежень на земельні ділянки орієнтовною площею 0,3556 га та 0,3407 га, які перебувають в користуванні ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ».

Разом з тим, згідно ст.79 Земельного кодексу України визначено, що земельна ділянка - це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами.

Також, згідно ст. ст.791 Земельного кодексу України, формування земельної ділянки полягає у визначенні земельної ділянки як об`єкта цивільних прав. Формування земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.

Сформовані земельні ділянки підлягають державній реєстрації у Державному земельному кадастрі.

Земельна ділянка вважається сформованою з моменту присвоєння їй кадастрового номера.

Формування земельних ділянок шляхом поділу та об`єднання раніше сформованих земельних ділянок, які перебувають у власності або користуванні, без зміни їх цільового призначення здійснюються за технічною документацією із землеустрою щодо поділу та об`єднання земельних ділянок.

Державна реєстрація прав суборенди, сервітуту, які поширюються на частину земельної ділянки, здійснюється після внесення відомостей про таку частину до Державного земельного кадастру.

Однак згідно даних Публічної кадастрової карти та Державного реєстру речових прав на нерухоме майно встановлено, що кадастрові номера земельних ділянок площею 0,3556 га та 0,3407 га кадастровими реєстраторами ГУ Держгеокадастру у Київській області не присвоєно та фактичні межі таких земельних ділянок технічною документацією із землеустрою не визначено.

Згідно інформації Головного управління Держгеокадастру у Київській області від 01.02.2019 року встановлено, що відомості щодо поділу земельної ділянки з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017 площею 0,9966 га, яка перебуває в оренді ТОВ "КІА-ЦЕНТР" відсутні в Управлінні.

Згідно, ст. 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», містобудівні умови та обмеження надаються відповідними уповноваженими органами містобудування та архітектури на підставі містобудівної документації на місцевому рівні на безоплатній основі за заявою замовника, до якої додаються:

1) копія документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або копія договору суперфіцію;

2) копія документа, що посвідчує право власності на об`єкт нерухомого майна, розташований на земельній ділянці, або згода його власника, засвідчена в установленому законодавством порядку (у разі здійснення реконструкції або реставрації);

3) викопіювання з топографо-геодезичного плану М 1:2000;

4) витяг із Державного земельного кадастру.

Для отримання містобудівних умов та обмежень до заяви замовник також додає містобудівний розрахунок, що визначає інвестиційні наміри замовника, який складається у довільній формі з доступною та стислою інформацією про основні параметри об`єкта будівництва.

Разом з тим, враховуючи те, що земельні ділянки площею 0,3556 га та 0,3407 га не сформовані на місцевості та те, що кадастрові номера таким ділянкам ГУ Держгеокадастру у Київській області не присвоєно, а фактичні межі земельних ділянок технічною документацією із землеустрою не визначено, ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» - як суборендар, у встановленому законом порядку, не міг надати Витяг із Державного земельного кадастру на земельні ділянки площею 0,3556 га та 0,3407 га до відділу містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації для отримання містобудівних умов та обмежень.

Таким чином, на підставі отриманої інформації достатньо підстав вважати, що посадовими особами відділу містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації в порушення вимог ст. 29 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», видано містобудівні умови та обмеження для забудови земельних ділянок площею 0,3556 га та 0,3407 га.

Крім цього, під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що відповідно до п.10 Загальних положень містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 1 від 16.01.2016, виданих відділом містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації, площа забудови вказаної земельної ділянки не повинна перевищувати 1028 кв.м.

Водночас, подаючи 17.06.2016 до Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Київській області декларацію про початок виконання будівельних робіт з будівництва 3-х багатоквартирних житлових будинків на вказаній земельній ділянці, ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» у розділі «Основні показники об`єкта будівництва» зазначило площу забудови у розмірі 1124, 66 кв.м., яка значна перебільшує встановлену містобудівними умовами та обмеженнями забудови земельної ділянки можливу площу забудови вказаної земельної ділянки.

Також, відповідно до п.10 Загальних положень містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 1 від 16.01.2016, виданих відділом містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації площа забудови будинку № 1 на вказаній земельній ділянці не повинна перевищувати 300 кв.м., площа забудови будинку № 2 не повинна перевищувати 364 кв.м., площа забудови будинку № 3 не повинна перевищувати 364 кв.м.

Однак у поданій ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» вищевказаній декларації про початок виконання будівельних робіт у розділі «Основні показники об`єкта будівництва» зазначено, що площа забудови будинку АДРЕСА_1 складає 318, 59 кв.м., площа забудови будинку АДРЕСА_2 складає 411, 21 кв.м., площа забудови будинку № 3 складає 394,86 кв.м., тобто площа забудови кожного з 3-х будинків значно перевищує встановлену містобудівними умовами та обмеженнями забудови земельної ділянки можливу площу забудови такої земельної ділянки під кожним з 3-х багатоповерхових будинків.

Більше того, відповідно до п. 11 вищевказаних містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки встановлено вимоги щодо забезпечення необхідною кількістю місць зберігання автотранспорту відповідно до таблиці 7.4.а ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень».

Згідно з вказаними вимогами ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень», які є обов`язковими для органів державного управління, місцевого і регіонального самоврядування підприємств і установ незалежно від форм власності та відомчого підпорядкування, громадських об`єднань і громадян, які здійснюють проектування, будівництво і благоустрій на території міських і сільських поселень, а також у відповідності до містобудівного розрахунку, на підставі якого видано містобудівні умови та обмеження забудови земельної ділянки, встановлено загальну потребу в місцях постійного зберігання легкового транспорту на рівні 49 машино/місць, а потреба в місцях тимчасового зберігання легкового транспорту на рівні 10 машино місць. При цьому, самим же містобудівним розрахунком визначено, що в межах ділянки проектування передбачена наземна автостоянка на 8 машино/місць, а місця для постійного зберігання можуть бути влаштовані на прилеглих територіях в межах комунальних зон селища.

Відповідно до п. 7.43 ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» зберігання легкових автомобілів у містах (населених пунктах) слід передбачати відповідно до функціонального зонування їх територій. У житлових районах повинне бути забезпечене постійне зберігання усіх автомобілів (100%), які належать жителям цих районів, тимчасове зберігання автомобілів відвідувачів.

Відповідно до генерального плану с. Проліски, а також плану зонування території с. Проліски, які у відповідності до вимог Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» не можуть бути обмеженими у доступі, територія земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво належить до зони Ж-3 (Зона багатоповерхової житлової забудови). Поруч з такою зоною розташована зона Р-3 (Рекреаційна зона озеленення території загального користування) та зона Г-6 (Торгівельна зона).

Відповідно до пояснювальної записки до плану зонування території с. Проліски у зоні Г-6 (Торгівельна зона) дозволеним видом забудови, які є супутніми переважним видам є будівництво автостоянок для зберігання автомобілів та стоянок при громадських будівлях. Однак серед переважних видів забудови такої зони відсутне будівництво багатоквартирних житлових будинків.

Крім цього, відповідно до пояснювальної записки до плану зонування території с.Проліски у зоні Р-3 (Рекреаційні зони, територій загального користування) серед переважних, дозволених та допустимих видів забудови облаштування автостоянок для зберігання автомобілів взагалі не передбачено.

При цьому облаштування автостоянок для зберігання автомобілів є дозволеним видом забудови зони Ж-3 (Зона багатоповерхової житлової забудови (без додаткових умов і обмежень), яка повністю співпадає з розмірами та кордонами земельної ділянки з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017, на частині якої здійснюється будівництво 3-х багатоповерхових житлових будинків.

Таким чином, місця для постійного зберігання автотранспорту мешканцями 3-х багатоповерхових будинків, які будуються на частині вказаної земельної ділянки, не можуть бути влаштовані на прилеглих територіях в межах комунальних зон селища з урахуванням функціонального зонування його території, що у свою чергу свідчить про недотримання при здійсненні будівництва містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 1 від 16.01.2016, виданих відділом містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації.

Більше того, відповідно до п. 7.44 ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» гаражі та автостоянки індивідуальних автомобілів слід розміщувати, в основному, на периферії житлових районів і міжмагістральних територіях або у їхніх межах на ділянках, віддалених від місць, призначених для ігор дітей і відпочинку населення.

Згідно з п. 7.46 ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» довжина пішохідного підходу до гаражів і автостоянок постійного зберігання легкових автомобілів від місця проживання володаря не повинна перевищувати 800 м, а в умовах реконструкції - 1000 м. Віддаленість автостоянок, призначених для тимчасового зберігання від входів у житлові будинки, не повинна перевищувати 150 м.

Таким чином, зважаючи на неможливість влаштування достатньої кількості місць для постійного зберігання автомобілів на прилеглих територіях до земельної ділянки, на якій здійснюється будівництво 3-х багатоповерхових житлових будинків, в межах комунальних зон селища з урахуванням функціонального зонування його території, будівництво таких будинків здійснюється не лише з порушенням містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 1 від 16.01.2016, виданих відділом містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації, а і з порушенням вимог п.п. 7.43, 7.44, 7.46 та таблиці 7.4а ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень».

Крім цього, у відповідності до вимог п. 1 розділу 6.2. «Містобудівні умови та обмеження зони житлової забудови Ж» пояснювальної записки до плану зонування території с. Проліски, який у відповідності до вимог ч. 2 ст. 18 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» встановлює функціональне призначення, вимоги до забудови окремих територій (функціональних зон) населеного пункту, їх ландшафтної організації, гранично допустима висота будівель встановлена на рівні 28 м (до 8-х поверхів, включаючи мансардний) для багатоквартирної забудови.

При цьому ТОВ «Комфорт-Траст» у порушення детального плану території с.Проліски здійснює будівництво по 9 (8 поверхів плюс 9 поверх мансардний) поверхів у кожному з 3-х таких багатоквартирних житлових будинків на частині вказаної земельної ділянки, що однозначно свідчить про невідповідність намірів забудови вимогам містобудівної документації на місцевому рівні.

Також п. 9 містобудівних умов та обмежень забудови земельної ділянки № 1 від 16.01.2016, виданих відділом містобудування та архітектури Бориспільської районної державної адміністрації передбачено комплексний благоустрій прилеглої території.

Відповідно до містобудівного розрахунку, на підставі якого видано вищевказані містобудівні умови та обмеження, замовником будівництва ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» передбачено 2301, 6 кв.м. площі, на якій повинно бути розміщено об`єкти благоустрою.

При цьому, у поданій ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» вищевказаній декларації про початок виконання будівельних робіт у розділі «Основні показники об`єкта будівництва» зазначено, що площа місць загального користування складає 1995,98кв.м., тобто є значно меншою, ніж передбачено містобудівним розрахунком та вимогами таблиці 3.2. ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень».

Більше того, враховуючи встановлені відстані між об`єктами незавершеного будівництва, які будуються на частині вказаної земельної ділянки, розміщення об`єктів благоустрою на прилеглій до таких будинків території з дотриманням вимог таблиці 3.2. ДБН 360-92** «Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень» щодо відстаней між такими об`єктами та між об`єктами і будинками є фактично неможливим.

Власники земельної ділянки про час та місце розгляду справи не повідомлялися з урахуванням приписів ч. 2 ст. 172 КПК України.

Фіксування судового засідання за допомогою технічних засобів у відповідності до ч. 1 ст. 107 КПК України не здійснювалось, у зв`язку із відсутністю відповідного клопотання від учасників кримінального провадження.

Слідчий суддя, дослідивши матеріали клопотання про накладення арешту дійшов наступного висновку.

Як встановлено в судовому засіданні, дійсно існує кримінальне провадження, відомості про яке23.01.2019 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42019111100000025 за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст. 367 КК України.

Під час досудового розслідування вказаного кримінального провадження прокурором місцевої прокуратури відповідно до вимог ст. 98 КПК України об`єкти незавершеного будівництва, а саме будинки №№ 1, 2, АДРЕСА_3 , які належить ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» (ЄДРПОУ 39918226) та знаходяться на земельній ділянці № 1 площею 0,3407 га з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017, а також власне земельну ділянку №1 площею 0,3407 га з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017, на якій Товариством з обмеженою відповідальністю «Комфорт-Траст» (ЄДРПОУ 39918226) здійснюється будівництво 3-х багатоквартирних житлових будинків визнані речовими доказами у вказаному кримінальному провадженні.

Згідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна земельна ділянка із кадастровим номером 3220888000:03:001:0017 перебуває в суборенді у ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» (ЄДРПОУ 39918226) відповідно до договору суборенди земельної ділянки від 25.11.2015 № 8782.

Відповідно до ч.1 ст.170 КПК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Завданням арешту майна є запобігання можливості його приховування, пошкодження, псування, знищення, перетворення, відчуження. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб. Слідчий, прокурор повинні вжити необхідних заходів з метою виявлення та розшуку майна, на яке може бути накладено арешт у кримінальному провадженні, зокрема шляхом витребування необхідної інформації у Національного агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, інших державних органів та органів місцевого самоврядування, фізичних і юридичних осіб.

Пунктом 1 частини 2 статті 170 КПК України, передбачено, що арешт накладається на майно з метою збереження речових доказів.

При цьому ч. 3 ст. 170 КПК України визначено, що у випадку, передбаченому пунктом 1 частини другої цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у статті 98 цього Кодексу, згідно ч.1 якої речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально протиправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Таким чином, підставою та метою, з якою прокурор звертається до суду з даним клопотанням є збереження речових доказів вказаних об`єктів незавершеного будівництва та земельної ділянки.

З наведених вище обставин вбачається необхідність в накладенні арешту на вказану земельну ділянку та встановленні заборони особам, що здійснюють державну реєстрацію прав на нерухоме майно вносити зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших реєстрів (щодо інших речових прав та обтяжень) щодо такого нерухомого майна в установленому законом порядку, а також встановлення заборони здійснення будь-яких будівельних робіт на вказаній земельній ділянці, з метою перешкоджання діяльності посадових осіб ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» та будь-яких інших фізичних та/або юридичних осіб, яка може містити ознаки складу злочину

Згідно до вимог ч. 10 ст. 170 КПК України арешт може бути накладений у встановленому цим Кодексом порядку на рухоме чи нерухоме майно, щодо яких ухвалою чи рішенням слідчого судді, суду визначено необхідність арешту майна.

Відповідно до ч. 11 ст.170 КПК України, заборона або обмеження користування, розпорядження майном можуть бути застосовані лише у разі, коли існують обставини, які підтверджують, що їх незастосування призведе до приховування, пошкодження, псування, зникнення, втрати, знищення, використання, перетворення, пересування, передачі майна.

Оскільки власник майна має право розпоряджатися своїм майном на власний розсуд, не виключено, що вказана земельна ділянка може бути відчужена чи змінена будь-яким чином внаслідок діяльності ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ», тобто існують ризики втрати земельною ділянкою своїх індивідуальних ознак, переходу прав власності (у тому числі прав володіння та користування) на неї до інших осіб тощо, що може мати наслідком втрати дієвості кримінального провадження та виконання завдань, визначених в ст.2 КПК України.

В разі відчуження на підставі цивільно-правових угод (міни, продажу, дарування, об`єднання, поділу, тощо) вказаної земельної ділянки чи розпорядження нею в інший спосіб вказана земельна ділянка може втратити свої індивідуальні ознаки (внаслідок зміни власника, конфігурації, площі появи обтяжень тощо), що ускладнить виконання органом досудового розслідування завдань кримінального провадження, визначених ст. 2 КПК України.

Продовження здійснення будівельних робіт на вказаній земельній ділянці з будівництва 3-х багатоквартирних житлових будинків однозначно призведе до перетворення речового доказу об`єктів незавершеного будівництва, а саме будинків №№ 1, 2, АДРЕСА_3 , які належить ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» (ЄДРПОУ 39918226) та знаходяться на земельній ділянці № 1 площею 0,3407 га з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017, що у свою чергу значно ускладнить виконання обов`язків органу досудового розслідування щодо вжиття всіх передбачених законом заходів для встановлення події кримінального правопорушення та особи, яка його вчинила.

Крім цього, продовження здійснення будівельних робіт на вказаній земельній ділянці з будівництва багатоквартирних житлових будинків призведе до подальшого використання речового доказу об`єктів незавершеного будівництва, а саме будинків №№ 1, АДРЕСА_2 , АДРЕСА_3 , які належить ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» (ЄДРПОУ 39918226) та знаходяться на земельній ділянці № НОМЕР_1 площею 0,3407 га з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017, що збудовані з грубими порушеннями вимог містобудівного законодавства.

Відповідно до п.5 ч.2 ст.173 КПК України, при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя, суд повинен враховувати розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

При цьому накладення арешту на вказані об`єкти незавершеного будівництва не матиме негативних наслідків для третіх осіб, оскільки право власності на такі об`єкти незавершеного будівництва ще не зареєстровано ані за замовником та/чи підрядником такого будівництва ані за будь-якими третіми особами. Накладення арешту на зазначену земельну ділянку не матиме негативних наслідків для їх власника, оскільки строк дії відповідних договорів суборенди визначено умовами таких договорів до 12.03.2025. При цьому протягом цього строку відповідно до умов договору орендар повинен отримувати суборендну плату, що жодним чином не свідчить про наявність будь-яких негативних наслідків для власника та орендаря такої земельної ділянки у випадку накладення на неї арешту.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає за можливе клопотання задовольнити, та накласти арешт на вищевказану земельну ділянку та об`єкти незавершеного будівництва, які є речовими доказами в рамках кримінального провадження.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 170-172 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Накласти арешт на нерухоме майно земельну ділянку з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017.

Встановити заборону особам, що здійснюють державну реєстрацію прав на нерухоме майно вносити зміни до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та інших реєстрів (щодо інших речових прав та обтяжень) стосовно земельної ділянки з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017.

Встановити заборону ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» (ЄДРПОУ 39918226) та іншим особам проведення будь-яких будівельних робіт на об`єктах незавершеного будівництва будинках №№ 1, 2, 3, які належить ТОВ «КОМФОРТ-ТРАСТ» (ЄДРПОУ 39918226) та знаходяться на земельній ділянці № 1 площею 0,3407 га з кадастровим номером 3220888000:03:001:0017, у тому числі робіт щодо скління фасадів таких об`єктів незавершеного будівництва, проведення у них санітарно-технічних робіт щодо проведення опалення, водопостачання, каналізації, газопостачання тощо, електро-монтажних робіт, укладення міжквартирних та міжкімнатних перегородок, зовнішніх стін тощо.

Виконання ухвали покласти на прокурорів групи прокурорів у вказаному кримінальному провадженні - прокурорів Бориспільської місцевої прокуратури Київської області ОСОБА_3 та ОСОБА_5 .

Відповідно до ч. 2 ст. 400 КПК України подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Ухвала може бути оскаржена до Київського апеляційного суду на протязі 5 (п`яти) днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено15.02.2023
Номер документу81153983
СудочинствоКримінальне
Сутьарешт майна

Судовий реєстр по справі —359/3228/19

Ухвала від 19.06.2019

Кримінальне

Київський апеляційний суд

Присяжнюк Олег Богданович

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні