Постанова
від 11.04.2019 по справі 826/11215/18
ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ШОСТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД Справа № 826/11215/18 Суддя (судді) першої інстанції: Федорчук А.Б.

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 квітня 2019 року м. Київ

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі:

судді-доповідача Кузьменка В. В.,

суддів Василенка Я. М., Шурка О. І.,

за участю секретаря Кірієнко Н. Є.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Києві справу за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю МАРІО-ІНВЕСТ до Головного управління ДФС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення №0038491404 від 31.07.2017, за апеляційною скаргою Головного управління ДФС у м. Києві на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.11.2018, -

В С Т А Н О В И Л А:

Позивач звернувся до суду з позовом до Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві, в якому просить суд: визнати протиправним та скасувати податкове повідомлення-рішення №0038491404 від 31.07.2017.

Рішенням Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.11.2018 позов задоволено.

Не погоджуючись з зазначеним судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення суду першої інстанції як таке, що ухвалено з порушенням норм матеріального і процесуального права, та прийняти нове рішення про відмову у задоволенні позову в повному обсязі.

В судовому засіданні представники апелянта підтримали скаргу та просили відмовити у задоволенні позовних вимог.

Представник позивача в судовому засіданні просив залишити без змін рішення суду першої інстанції.

Заслухавши суддю-доповідача, представників сторін, перевіривши матеріали справи, доводи скарги, колегія суддів зазначає наступне.

Згідно зі ст. 242 КАС України рішення суду повинно ґрунтуватися на засадах верховенства права, бути законним і обґрунтованим. Законним є рішення, ухвалене судом відповідно до норм матеріального права при дотриманні норм процесуального права. Обґрунтованим є рішення, ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні, з наданням оцінки всім аргументам учасників справи.

У відповідності до ст. 316 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а рішення або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Як встановлено під час апеляційного розгляду справи, Головним управлінням ДФС у м. Києві проведено документальну позапланову виїзну перевірку Товариства з обмеженою відповідальністю Торговий дім Маріо-Інвест (код 39077437), з питань достовірності нарахування суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість на рахунок платника у банку за квітень 2017.

За результатами перевірки складено Акт перевірки від 17.07.2017 р. №499/26-15-14-04-01-39077437 (надалі - Акт перевірки).

В Акті перевірки Контролюючим органом встановлено наступні порушення: п. 200.4 ст. 200 Кодексу ТОВ Маріо-Інвест завищено заявлену суму бюджетного відшкодування ПДВ за квітень 2017 року на 7601,00 гривень; п.185.1 ст.185, п.198.1, п.198.3, п.198.6 ст.198, п.200.1 ст.200, п.201.1 ст.201 Кодексу ТОВ Маріо-Інвест завищено суму від'ємного значення, що зараховується до складу податкового кредиту наступного звітного (податкового) періоду (рядок 21 декларації) за квітень 2017 на суму 19148445,00 гривень.

На підставі висновків Акту перевірки Контролюючим органом прийнято податкове повідомлення-рішення 31.07.2017 р. №0038481404, яким зменшено розмір від'ємного значення суми податку на додану вартість (за квітень 2017 р.) на суму 19148445,00 грн

У зв'язку з зазначеними вище обставинами позивач звернувся до суду з цим адміністративним позовом.

Приймаючи рішення про задоволення адміністративного позову, суд першої інстанції виходив з того, що фактичні обставини об'єктивно засвідчують правомірність формування Позивачем податкового кредиту та віднесення відповідних сум до складу витрат, відповідно до первинних бухгалтерських документів та по податковим накладним, які виписані на виконання умов договірних відносин.

Апелянт мотивує свої вимоги тим, що в даному випадку за спірними операціями лише оформлювались окремі первинні документи та податкові накладні без фактичного виконання контрагентами обумовлених операцій, чим створювалась видимість (зовнішні ознаки) реального здійснення операцій та правомірності формування спірних сум податкових вигод, наслідком чого є отримання позивачем необґрунтованої податкової вигоди.

При цьому, зазначає, що наявність оплати за спірними операціями сама по собі також не є підтвердженням фактичного здійснення операцій та в даному випадку - самостійною підставою для формування спірних сум податкових вигод, оскільки рух цих коштів, виходячи з вищенаведеного у сукупності, не забезпечений зв'язком з господарською діяльністю підприємств - учасників спірних операцій.

Враховуючи відсутність у контрагентів Позивача основних фондів, кваліфікованих трудових ресурсів, апелянт стверджує, що операції відбулись виключно на паперах, та не мають матеріального наслідку, як того вимагає ст. 198 Податкового кодексу України.

Даючи правову оцінку фактичним обставинам справи, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до ч. 2 ст. 19 Конституції України органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Підпунктом 138.1.1 пункту 138.1 статті 138 Податкового кодексу України передбачено, що витрати операційної діяльності включають собівартість реалізованих товарів, виконаних робіт, наданих послуг та інші витрати беруться для визначення об'єкта оподаткування з урахуванням пунктів 138.2, 138.11 цієї статті, пунктів 140.2-140.5 статті 140, статей 142 і 143 та інших статей цього Кодексу, які прямо визначають особливості формування витрат платника податку.

Відповідно до пункту 138.2 статті 138 Податкового кодексу України, витрати, які враховуються для визначення об'єкта оподаткування, визнаються на підставі первинних документів, що підтверджують здійснення платником податку витрат, обов'язковість ведення і зберігання яких передбачено правилами ведення бухгалтерського обліку, та інших документів, встановлених розділом II цього Кодексу.

Не включаються до складу витрат витрати, не підтверджені відповідними розрахунковими, платіжними та іншими первинними документами, обов'язковість ведення і зберігання яких передбачена правилами ведення бухгалтерського обліку та нарахування податку (підпункт 139.1.9 пункту 139.1 статті 139 Податкового кодексу України).

Згідно з п.п. 14.1.181 п. 14.1 ст. 14 ПК України податковий кредит - це сума, на яку платник податку на додану вартість має право зменшити податкове зобов'язання звітного (податкового) періоду, визначена згідно з розділом V цього Кодексу.

Так, пунктом 198.1 ст. 198 ПК України визначено право на віднесення сум податку до податкового кредиту виникає у разі здійснення операцій з придбання або виготовлення товарів (у тому числі в разі їх ввезення на митну територію України) та послуг.

За змістом пункту 198.2 статті 198 Податкового кодексу України датою виникнення права платника податку на віднесення сум податку до податкового кредиту вважається дата тієї події, що відбулася раніше: дата списання коштів з банківського рахунка платника податку на оплату товарів/послуг; дата отримання платником податку товарів/послуг, що підтверджено податковою накладною.

Відповідно до пункту 198.3 статті 198 Податкового кодексу України податковий кредит звітного періоду визначається виходячи з договірної (контрактної) вартості товарів/послуг, але не вище рівня звичайних цін, визначених відповідно до статті 39 цього Кодексу, та складається з сум податків, нарахованих (сплачених) платником податку за ставкою, встановленою пунктом 193.1 статті 193 цього Кодексу, протягом такого звітного періоду у зв'язку з придбанням або виготовленням товарів (у тому числі при їх імпорті) та послуг.

Нарахування податкового кредиту здійснюється незалежно від того, чи такі товари/послуги та основні фонди почали використовуватися в оподатковуваних операціях у межах господарської діяльності платника податку протягом звітного податкового періоду, а також від того, чи здійснював платник податку оподатковувані операції протягом такого звітного податкового періоду.

Таким чином, необхідною умовою для віднесення сплачених у ціні товарів (послуг) сум податку на додану вартість є факт придбання товарів та послуг з метою їх використання в господарській діяльності.

Пунктом 198.6 статті 198 Податкового кодексу України передбачено, що не відносяться до податкового кредиту суми податку, сплаченого (нарахованого) у зв'язку з придбанням товарів/послуг, не підтверджені податковими накладними (або підтверджені податковими накладними, оформленими з порушенням вимог статті 201 цього Кодексу) чи не підтверджені митними деклараціями, іншими документами, передбаченими пунктом 201.11 статті 201 цього Кодексу.

Пунктом 201.1 статті 201 Податкового кодексу України, встановлено, що на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку зобов'язаний скласти податкову накладну в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації у порядку, визначеному законодавством, електронного підпису уповноваженої платником особи та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений цим Кодексом термін.

Пунктом 201.10 статті 201 Податкового кодексу України визначено, що при здійсненні операцій з постачання товарів/послуг платник податку - продавець товарів/послуг зобов'язаний в установлені терміни скласти податкову накладну, зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних та надати покупцю за його вимогою.

Податкова накладна, складена та зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних платником податку, який здійснює операції з постачання товарів/послуг, є для покупця таких товарів/послуг підставою для нарахування сум податку, що відносяться до податкового кредиту.

Відповідно до ч. 1 ст. 9 Закону України Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні підставою для бухгалтерського обліку господарських операцій є первинні документи, які фіксують факти здійснення господарських операцій. Первинні документи повинні бути складені під час здійснення господарської операції, а якщо це неможливо - безпосередньо після її закінчення.

У податковій накладній зазначаються в окремих рядках такі обов'язкові реквізити:

а) порядковий номер податкової накладної;

б) дата складання податкової накладної;

в) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - продавця товарів/послуг;

г) податковий номер платника податку (продавця та покупця). У разі постачання/придбання філією (структурним підрозділом) товарів/послуг, яка фактично є від імені головного підприємства - платника податку стороною договору, у податковій накладній, крім податкового номера платника податку додатково зазначається числовий номер такої філії (структурного підрозділу);

д) повна або скорочена назва, зазначена у статутних документах юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові фізичної особи, зареєстрованої як платник податку на додану вартість, - покупця (отримувача) товарів/послуг;

е) опис (номенклатура) товарів/послуг та їх кількість, обсяг;

є) ціна постачання без урахування податку;

ж) ставка податку та відповідна сума податку в цифровому значенні;

з) загальна сума коштів, що підлягають сплаті з урахуванням податку;

і) код товару згідно з УКТ ЗЕД, для послуг - код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг; платники податків, крім випадків постачання підакцизних товарів та товарів, ввезених на митну територію України, мають право зазначати код товару згідно з УКТ ЗЕД або код послуги згідно з Державним класифікатором продукції та послуг неповністю, але не менше ніж чотири перших цифри відповідного коду.

Таким чином, формування податкового кредиту у платника податку - покупця товарів/послуг має бути наявна: належним чином оформлена податкова накладна, фактична сплата грошових коштів контрагенту в сумі, визначеній в податковій накладній, а також фактичне виконання господарської операції, за наслідками якої у платника податку на додану вартість виникає право на податковий кредит.

З метою встановлення факту здійснення господарської операції, формування податкового кредиту судам належить з'ясувати, зокрема, рух активів у процесі здійснення господарської операції, установлення спеціальної податкової правосуб'єктності учасників господарської операції та установлення зв'язку між фактом придбання товарів (послуг), спорудженням основних фондів, імпортом товарів (послуг), понесенням інших витрат і господарською діяльністю платника податку.

Будь-які документи (у тому числі договори, накладні, рахунки тощо) мають силу первинних документів лише в разі фактичного здійснення господарської операції.

Визначальною ознакою господарської операції є те, що вона повинна спричиняти реальні зміни майнового стану платника податків.

З урахуванням викладеного для підтвердження даних податкового обліку можуть братися до уваги лише ті первинні документи, які складені в разі фактичного здійснення господарської операції.

Контролюючим органом зроблено висновок про встановлення порушення при взаємовідносинах Позивача з ТОВ Глобал Трейд (код за ЄДРПОУ 39009880), ТОВ Агро Оіл Трейд (код за ЄДРПОУ 39646436), ТОВ Сантрейд (код за ЄДРПОУ 37663292), ТОВ Специнвест (код за ЄДРПОУ 38458405), ТОВ ДАТЕ Україна (код за ЄДРПОУ 40609565), ТОВ Континент-Оіл (код за ЄДРПОУ 37631234), ТОВ Флагман-Агрокультур (код за ЄДРПОУ 40887558) та не підтверджено факт реалізації насіння соняшнику, а саме: за листопад 2016 по постачальнику ТОВ Глобал Трейд на суму ПДВ 860970,54 грн; за грудень 2016 на загальну суму ПДВ 1846834,17 грн, в т.ч. по постачальникам: ТОВ Агро Оіл Трейд у розмірі 1023073,54 грн, ТОВ Глобал Трейд у розмірі 158616,05 грн, ТОВ Сантрейд у розмірі 627664,44 грн, ТОВ Специнвест у розмірі 37480,14 грн; за січень 2017 на загальну суму ПДВ 1368486,52 грн, в т.ч. по постачальникам: ТОВ Глобал Трейд у розмірі 855046,60 грн, ТОВ ДАТЕ Україна у розмірі 471353,69 грн, ТОВ Специнвест у розмірі 42 086,23 грн; за лютий 2017 на загальну суму ПДВ 8311958,85 грн, в т.ч. по постачальникам: ТОВ ДАТЕ Україна у розмірі 8311958,85 грн, ТОВ Специнвест у розмірі 375635,18 грн, ТОВ Сантрейд у розмірі 2759108,61 грн, ТОВ Континент-Оіл у розмірі 301709,30 грн; за березень 2017 по постачальнику ТОВ ДАТЕ Україна на суму ПДВ 2080395,87 грн; за квітень 2017 на загальну суму ПДВ 1243344,64 грн, в т.ч. по постачальникам: ТОВ Сантрейд у розмірі 98926,25 грн, ТОВ Флагман-Агрокультур у розмірі 748787,03 грн, ТОВ Континент-Оіл у розмірі 395631,36 грн.

Вказані висновки, як вказує відповідач, зроблені під час проведеного аналізу первинної документації Позивача та співставлення з ІС Податковий блок та ІС Архів електронної звітності та поданих Позивачем документів.

Як вбачається з матеріалів справи, між Позивачем (Покупець), з однієї сторони, та Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ-ТРЕЙД (Постачальник) укладено ряд Контрактів на поставку насіння соняшнику: №16/05 від 25 листопада 2016 року (надалі - Контракт № 16/05); №40015 від 17 січня 2017 року (надалі - Контракт №40015); №400111 від 20 січня 2017 року (надалі - Контракт №400111); №400113 від 23 січня 2017 року (надалі - Контракт №400113); №400122 від 31 січня 2017 року (надалі - Контракт №400122).

У відповідності до пп. 1 п. 1, пп. 3.1, пп. 3.3 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Контрактів на поставку насіння соняшнику, у порядку та на умовах, передбачених даним Контрактом, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар.

Постачальник поставляє Товар на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно-екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (ст. Берегова Одеської залізниці, код станції 400502) (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Контрактом. Остаточна якість Товару визначається на Складі Покупця незалежною акредитованою лабораторією - Товариством з обмеженою відповідальністю НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна . Кількість Товару становить 200,00 (двісті) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракт № 16/05). Кількість Товару становить 200,00 (двісті) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №40015). Кількість Товару становить 100,00 (сто) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №400111). Кількість Товару становить 300,00 (триста) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №400113). Кількість Товару становить 400,00 (триста) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №400122).

Так, сторонами укладено Додаткову угоду №1 від 25.11.2016р. до Контракту №16/05 сторони домовились внести зміни до Контракту №16/05 та виклали п.п. 3.2., 4.1., 4.3. та 9.1. в новій редакції. Так, сторонами погоджено нову редакцію: п. 3.2. Контракту №16/05: 3.2. Товари за даним Контрактом постачається залізничним транспортом. За письмової домовленості Сторін, Товар за цим Контрактом може поставлятись автомобільним транспортом. Товар за даним Контрактом постачається окремими частинами (Частина Товару) в строк з 26 листопада 2016 р. по 01 грудня 2016 р. включно. Кількість кожної окремої Частини Товару дорівнює кількості Товару, прийнятого Покупцем на Складі Покупця протягом 1 календарного дня. ; п. 4.1. Контракту №16/05 в редакції Додаткової угоди №1 від 25.11.2016р. до Контракту №16/05 кількість Товару становить 600,00 (шістсот) метричних тонн +/- 10 % за вибором Покупця; п. 4.3. Контракту №16/05 в редакції Додаткової угоди №1 від 25.11.2016р. до Контракту №16/05 загальна вартість Товару, що постачається згідно з даним Контрактом, складає 5 400 000,00 (п'ять мільйонів чотириста тисяч) грн 00 коп., крім того ПДВ - 1 080 000,00 (один мільйон вісімдесят тисяч) грн 00 коп., разом з ПДВ - 6 480 000,00 (шість мільйонів чотириста вісімдесят тисяч) грн 00 коп.

В підтвердження виконання умов Контрактів на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Контракту №16/05 Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ-ТРЕИД було поставлено Позивачу Товар у кількості 580,22 МТ загальною вартістю 6117519,56 грн, в тому числі ПДВ - 1019586,59 грн, що підтверджується: видатковими накладними: №64 від 01.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 212831,52 грн, №65 від 01.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 738864,80 грн, №63 від 30.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 546180,92 грн, №62 від 29.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 1624450,68 грн, №61 від 28.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 734162,33 грн, №60 від 27.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 211570,73 грн, №59 від 27.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 2049458,58 грн; Актами перерахунку ціни: №ГЛО-5 від 01.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 212831,52 грн, №ГЛО-6 від 01.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 738864,80 грн, №ГЛО-4 від 30.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 546180,92 грн, №ГЛО-3 від 29.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 1624450,68 грн, №ГЛО-2 від 28.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 734162,33 грн, №ГЛО-7 від 27.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 211570,73 грн, №ГЛО-1 від 27.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 2049458,58 грн; рахунки на оплату: №34 від 01.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 212831,52 грн, №35 від 01.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 738864,80 грн, №33 від 30.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 546180,92 грн, №32 від 29.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 1624450,68 грн, №31 від 28.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 734162,33 грн, №36 від 27.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 211570,73 грн, №30 від 27.11.2016р. на загальну суму з ПДВ 2049458,58 грн; товарно-транспортні накладні: від 30.11.2016р. №720035, від 29.11.2016р. №720050, від 29.11.2016р. №720230, від 28.11.2016р. №720049, від 29.11.2016р. №720047, від 29.11.2016р. №720046, від 29.11.2016р. №720228, від 29.11.2016р. №720032, від 29.11.2016р. №720034, від 29.11.2016р. №720033, від 28.11.2016р. №720048, від 27.11.2016р. №720039, від 27.11.2016р. №720040, від 27.11.2016р. №720029, від 27.11.2016р. №720030, від 27.11.2016р. Серія ААТ №720027, від 27.11.2016р. №720026, від 27.11.2016р. №720045, від 27.11.2016р. №720044, від 27.11.2016р. №720043, від 26.11.2016р. №720042, від 26.11.2016р. №720041, від 26.11.2016р. №720058, від 30.11.2016р. №720233, від 30.11.2016р. №720232, від 01.12.2016р. №720236; Податкові накладні: від 27.11.2016р. №5 на загальну суму з ПДВ 2049458,58 грн в т.ч ПДВ 341576,43 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.12.2016р.), від 27.11.2016р. №6 на суму на загальну суму з ПДВ 211570,73 грн в т.ч. ПДВ 35261,79 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.12.2016р.), від 28.11.2016р. №7 на загальну суму з ПДВ 734162,33 грн в т.ч. ПДВ 122360,39 грн(зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.12.2016р.), від 29.11.2016р. №8 на загальну суму з ПДВ 1624450,68 грн в т.ч. ПДВ 270741,78 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.12.2016р.), від 01.12.2016р. №2 на загальну суму з ПДВ 738864,80 грн в т. ч. ПДВ 123144,13 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.12.2016р.), від 01.12.2016р. №1 на загальну суму з ПДВ 212831,52 грн в т.ч. ПДВ 35471,92 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.12.2016р.); Платіжні доручення: від 08.12.2016р. №24 на суму з ПДВ 1707882,15 грн, від 08.12.2016р. №25 на суму з ПДВ 611801,94 грн, від 08.12.2016р. №26 на суму з ПДВ 570000,00 грн, від 08.12.2016р. №27 на суму з ПДВ 615720,67 грн, від 12.12.2016р. №30 на суму з ПДВ 783708,90 грн, від 13.12.2016р. №40 на суму з ПДВ 177359,60 грн, від 13.12.2016р. №41 на суму з ПДВ 455150,77 грн, від 14.12.2016р. №44 на суму з ПДВ 176308,94 грн, від 16.12.2016р. №57 на суму з ПДВ 341576,43 грн, від 16.12.2016р. №58 на суму з ПДВ 122360,39 грн, від 16.12.2016р. №59 на суму з ПДВ 91 030,15 грн, від 20.12.2016р. №66 на суму з ПДВ 100000,00 грн, від 22.12.2016р. №72 на суму з ПДВ 270741,78 грн, платіжним дорученням від 22.12.2016р. №73 на суму 12 996,43 грн з ПДВ, від 22.12.2016р. №74 на суму з ПДВ 35261,79 грн, від 23.12.2016р. №78 на суму з ПДВ 35471,92 грн, платіжним дорученням від 23.12.2016р. №94 на суму з ПДВ 10147,70 грн;

- по Контракту №40015 Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ-ТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 178,36 МТ загальною вартістю 1948863,15 грн, в тому числі ПДВ - 324 810,52 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №4 від 20.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 508460,16 грн, №3 від 19.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 218148,26 грн, №2 від 18.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 695221,79 грн, №1 від 17.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 527032,94 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000020 від 20.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 508460,16 грн, №МА000000010 від 19.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 218148,26 грн, №МА000000008 від 18.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 695221,79 грн, №МА000000007 від 17.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 527032,94 грн; Рахунками на оплату: №4 від 20.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 508460,16 грн, №3 від 19.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 218148,26 грн, №2 від 18.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 695221,79 грн, №1 від 17.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 527032,94 грн; Товарно-транспортні накладні: від 17.01.2017р. №1002, від 17.01.2017р. №1001, від 18.01.2017р. №1005, від 18.01.2017р. №1004, від 18.01.2017р. №1003, від 18.01.2017р. №1006, від 19.01.2017р. №1011, від 20.01.2017р. №1010; Податкові накладні: від 17.01.2017р. №1 на загальну суму з ПДВ 527032,94 грн в т.ч. ПДВ 87838,82 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 18.01.2017р.), від 18.01.2017р. №2 на загальну суму з ПДВ 695221,79 грн в т.ч. ПДВ 115870,30 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 20.01.2017р.), від 19.01.2017р. №3 на загальну суму з ПДВ 218148,26 грн в т.ч. на суму ПДВ 36358,04 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 20.01.2017р.), від 20.01.2017р. №4 на загальну суму з ПДВ 508460,16 грн в т.ч. ПДВ 84 743,36 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.01.2017р.); Платіжними дорученнями: від 23.01.2017р. №92 на загальну суму з ПДВ 500000,00 грн, від 14.01.2017р. №115 на загальну суму з ПДВ 200000,00 грн, від 25.01.2017р. №224 на загальну суму з ПДВ 100000,00 грн, від 27.01.2017р. №245 на загальну суму з ПДВ 200000,00 грн, від 30.01.2017р. №253 на загальну суму з ПДВ 200000,00 грн, від 08.02.2017р. №334 на загальну суму з ПДВ 87838,82 грн, від 08.02.2017р. №335 на загальну суму з ПДВ 72967,06 грн, від 08.02.2017р. №343 на загальну суму з ПДВ 139194,12 грн, 10.02.2017р. №411 на загальну суму з ПДВ 84743,36 грн, від 10.02.2017р. №421 на загальну суму з ПДВ 115870,30 грн, від 10.02.2017р. №422 на загальну суму з ПДВ 79351,49 грн, від 10.02.2017р. №423 на загальну суму з ПДВ 108823,16 грн, від 10.02.2017р. №424 на загальну суму з ПДВ 36 358,04 грн, від 10.02.2017р. №428 на загальну суму з ПДВ 23716,80 грн;

- по Контракту №400111 Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ-ТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 97,54 МТ загальною вартістю 1077564,86 грн, в тому числі ПДВ - 179594,15 гри., що підтверджується: Видатковими накладними: №6 від 22.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 789079,78 грн, №5 від 21.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 288485,08 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000022 від 22.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 789079,78 грн, №МА000000021 від 21.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 288485,08 грн, Рахунками на оплату: №6 від 22.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 789079,78 грн, №5 від 21.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 288485,08 грн; Товарно-транспортною накладними: від 22.01.2017р. №1009, від 22.01.2017р. №1012, від 22.01.2017р. №1007; Податкові накладні: від 21.01.2017р. №5 на загальну суму з ПДВ 288485,08 в т.ч. ПДВ 48080,85 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.01.2017р.), від 22.01.2017р. №6 на загальну суму з ПДВ 789079,78 в т.ч. ПДВ 131413,30 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.01.2017р.); Платіжні доручення: від 31.01.2017р. №279 на загальну суму з ПДВ 200000,00 грн, від 03.02.2017р. №289 на загальну суму з ПДВ 510000,00 грн, від 10.02.2017р. №415 на загальну суму з ПДВ 40404,23 грн, від 10.02.2017р. №416 на загальну суму з ПДВ 48080,85 грн, від 10.02.2017р. №418 на загальну суму з ПДВ 147566,48 грн, від 10.02.2017р. №419 на загальну суму з ПДВ 131513,30 грн;

- по Контракту №400113 Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ-ТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 138,26 МТ загальною вартістю 1553569,29 грн, в тому числі ПДВ - 258928,22 грн, що підтверджується: Видаткові накладні: №10 від 28.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 322603,61 грн, №9 від 26.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 303122,34 грн, №8 від 25.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 605228,22 грн, №7 від 24.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 322615,12 грн; Актом перерахунку ціни №МА000000037 від 28.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 322603,61 грн, №МА000000031 від 26.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 303122,34 грн, №МА000000029 від 25.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 605228,22 грн, №МА000000024 від 24.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 322615,12 грн; Рахунки на оплату: №10 від 28.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 322603,61 грн, №9 від 26.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 303122,34 грн, №8 від 25.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 605228,22 грн, №7 від 24.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 322615,12 грн; Товарно-транспортні накладні: від 24.01.2017р. №1015, від 25.01.2017р. №1014, від 25.01.2017р. №1021, від 26.01.2017р. №1015, від 28.01.2017р. №10013; Податкові накладні: від 24.01.2017р. №7 на загальну суму з ПДВ 322615,12 грн в т.ч. ПДВ 53769,19 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 25.01.2017р.), від 25.01.2017р. №8 на загальну суму з ПДВ 605228,22 грн в т.ч. ПДВ 100871,37 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 27.01.2017р.), від 26.01.2017р. №9 на загальну суму з ПДВ 303122,34 грн в т.ч. ПДВ 50520,39 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 30.01.2017р.), від 28.01.2017р. №10 на загальну суму з ПДВ 322603,61 грн в т.ч. ПДВ 53767,27 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 30.01.2017р.); Платіжні доручення: від 31.01.2017р. №280 на суму з ПДВ 200000,00 грн, від 07.02.2017р. №322 на суму з ПДВ 300000,00 грн, від 09.02.2017р. №347 на суму з ПДВ 100000,00 грн, від 10.02.2017р. №410 на суму з ПДВ 53769,19 грн, від 10.02.2017р. №412 на суму з ПДВ 268836,34 грн, від 10.02.2017р. №413 на суму з ПДВ 52601,95 грн, від 10.02.2017р. №414 на суму з ПДВ 50520,39 грн, від 10.02.2017р. №425 на суму з ПДВ 104356,85 грн, від 10.02.2017р. №426 на суму з ПДВ 100871.37 грн, від 10.02.2017р. №427 на суму з ПДВ 268845,93 грн, від 14.02.2017р. №448 на суму з ПДВ 53767,27 грн;

- по Контракту №400122 Товариством з обмеженою відповідальністю ГЛОБАЛ-ТРЕЙД було поставлено Позивачу Товар у кількості 49,12 МТ загальною вартістю 550282,26 грн, в тому числі ПДВ - 91713,71 грн, що підтверджується: Видатковою накладною №11 від 31.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 550282,26 грн; Актом перерахунку ціни №МА000000134 від 31.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 550282,26 грн; Рахунком на оплату №11 від 31.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 550282,26 грн; Товарно-транспортними накладними: від 31.01.2017р. №1018, від 31.01.2017р. №1017; Податкова накладна від 31.01.2017р. №11, яка була зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 02.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 550282,26 грн в т. ч. ПДВ 91713,71 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 02.02.2017р.); Платіжні доручення: від 06.02.2017р. №305 на суму з ПДВ 420000,00 грн, від 10.02.2017р. №305 на суму з ПДВ 38568,55 грн, від 14.02.2017р. №449 на суму з ПДВ 91713,71 грн та інші документи, які Судом досліджено та копії залучено до матеріалів справи (ІІ, ІІІ том справи).

Окрім того, між Позивачем (Покупець), з однієї сторони, та Товариством з обмеженою відповідальністю АГРО ОІЛ ТРЕЙД (Постачальник), з іншої сторони укладено ряд Контрактів на поставку насіння соняшнику: №16/22 на поставку насіння соняшнику від 08 грудня 2016 року (надалі - Контракт №16/22); №16/27 на поставку насіння соняшнику від 09 грудня 2016 року (надалі - Контракт №16/27); №16/41 на поставку насіння соняшнику від 17 грудня 2016 року (надалі - Контракт № 16/41).

У відповідності до пп. 1 п. 1, пп. 3.1, пп. 3.3 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Контрактів на поставку насіння соняшнику, у порядку та на умовах, передбачених даним Контрактом, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар. Постачальник поставляє Товару на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно- екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (ст. Берегова Одеської залізниці, код станції 400502) (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Контрактом. Остаточна якість Товару визначається на Складі Покупця незалежною акредитованою лабораторією - Товариством з обмеженою відповідальністю НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна . Кількість Товару становить 100,00 (сто) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №16/22). Кількість Товару становить 500,00 (п'ятсот) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №16/27). Кількість Товару становить 300,00 (триста) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №16/41).

В підтвердження виконання умов Контрактів на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Контракту №16/22 Товариством з обмеженою відповідальністю АГРО OIJI ТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 61,14 МТ загальною вартістю з ПДВ 674599,52 грн в т. ч. ПДВ 112433,25 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №108 від 13.12.2016 р. на загальну суму з ПДВ 536891,60 грн, №107 від 12.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 137707,92 грн; Актами перерахунку ціни: №ОИЛ-7 від 13.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 536891,60 грн, №ОИЛ-6 від 12.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 137707,92 грн; Рахунками на оплату №108 від 13.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 536891,60 грн, №107 від 12.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 137707,92 грн; Товарно-транспортними накладними: від 09.12.2016р. №791956, від 09.12.2016р. №791957, від 09.12.2016р. №792003; Податкові накладні: від 12.12.2016р. №9 на загальну суму з ПДВ 137707,92 грн в т.ч. ПДВ 22951,32 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), 13.12.2016р. №11 на загальну суму з ПДВ 536891,60 грн в т.ч. 89481,93 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.); Платіжні доручення: від 21.12.2016р. №69 на суму з ПДВ 114756,60 грн, від 23.01.2017р. №86 на суму з ПДВ 89481,93 грн, від 23.01.2017р. №87 на суму з ПДВ 22951,32 грн, від 01.01.2017р. №132 на суму з ПДВ 447409,67 грн;

- по Контракту №16/27 Товариством з обмеженою відповідальністю АГРО OIЛ ТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 205,02 МТ загальною вартістю з ПДВ 2279232,67 грн в т. ч. ПДВ 379872,11 грн, що підтверджується: Видаткові накладні: №111 від 15.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 557189,25 грн, №106 від 14.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 562528,26 грн, №105 від 13.12.206р. на загальну суму з ПДВ 902891,28 грн, №104 від 12.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 256623,88 грн; Актами перерахунку ціни: №ОИЛ-5 від 15.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 557189,25 грн, №ОИЛ-4 від 14.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 562528,26 грн, №ОИЛ-3 від 13.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 902891,28 грн, №ОИЛ-2 від 12.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 256623,88 грн; Рахунками на оплату: №111 від 15.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 557189,25 грн, №106 від 14.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 562528,26 грн, №105 від 13.12.206р. на загальну суму з ПДВ 902891,28 грн, №104 від 12.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 256623,88 грн; Товарно-транспортні накладні від 10.12.2016р. №791956, від 15.12.2016р. №792021, від 09.12.2016р. №792006, від 09.12.2016р. №792018, від 09.12.2016р. №791959, від 09.12.2016р. №791960, від 08.12.2016р. №792016, від 12.12.2016р. №791876; Податкові накладні: від 12.12.2016р. №8 на загальну суму з ПДВ 256623,88 грн в т.ч. ПДВ 42770,65 грн(зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), від 13.12.2016р. №10 на загальну суму з ПДВ 902591,28 грн в т.ч. ПДВ 150481,88 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), від 14.12.2016р. №12 на загальну суму з ПДВ 562528,26 грн в т.ч. ПДВ 93754,71 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), податкова накладна від 15.12.2016р. №13 на загальну суму з ПДВ 557189,26 грн в т.ч. ПДВ 92864,88 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.); Платіжні доручення: від 19.12.2016р. №62 на суму з ПДВ 200000,00 грн, від 23.12.2016р. №80 на суму з ПДВ 455000,00 грн, від 23.01.2017р. №88 на суму з ПДВ 104033,55 грн, від 23.01.2017р. №91 на суму з ПДВ 247891,28 грн, від 29.12.2016р. №115 на суму з ПДВ 100000,00 грн, від 24.01.2017р. №118 на суму з ПДВ 200000,00 грн, від 04.01.2017р. №133 на суму з ПДВ 52590,33 грн, від 11.01.2017р. №196 на суму з ПДВ 231226,45 грн, від 11.01.2017р. №197 на суму з ПДВ 468773,55 грн, від 27.01.2017р. №236 на суму з ПДВ 33097.93 грн, від 30.01.2017р. №256 на суму з ПДВ 93754,71 грн, від 03.02.2017р. №292 на суму з ПДВ 92864,87 грн;

- по Контракту №16/41 Товариством з обмеженою відповідальністю АГРО ОІЛ ТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 293,64 МТ загальною вартістю з ПДВ 3184609,02 грн в т. ч. ПДВ 530768,17 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №112 від 20.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 470836,46 грн, №110 від 18.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 267867,30 грн, №109 від 17.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 2445905,26 грн; Актом перерахунку ціни №ОИЛ 11 від 20.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 470836,46 грн, №ОИЛ-9 від 18.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 267867,30 грн, №ОИЛ-9 від 17.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 2445905,26 грн; Рахунками на оплату №112 від 20.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 470836,46 грн, №110 від 18.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 267867,30 грн, №109 від 17.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 2445905,26 грн; Товарно-транспортні накладні: від 16.12.2016р. №792022, від 16.12.2016р. №792023, від 16.12.2016р. №791880, від 16.12.2016р. №791878, від 20.12.2016р. №792004, від 20.12.2016р. №791879, від 17.12.2016р. №791890, від 17.12.2016р. №791888, від 17.12.2016р. №791894, від 17.12.2016р. №791895, від 17.12.2016р. №791896, від 17.12.2016р. №791892, від 17.12.2016р. №791893; Податкові накладні: від 17.12.2016р. №14 на загальну суму з ПДВ 2445905,26 грн в т.ч. ПДВ 407650,88 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 22.12.2016р.), від 18.12.2016р. №15 на загальну суму з ПДВ 267867,30 грн в т.ч. ПДВ 44644,55 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), від 20.12.2016р. №16 на загальну суму з ПДВ 392363,72 грн в т.ч. ПДВ 78472,74 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 22.12.2016р.); Платіжні доручення: від 23.01.2017р. №89 на суму з ПДВ 267867,30 грн, від 23.01.2017р. №90 на суму з ПДВ 267774,62 грн, від 10.01.2017р. №183 на суму з ПДВ 2000000,00 грн, від 27.01.2017р. №237 на суму з ПДВ 124589,10 грн, від 27.01.2017р. №238 на суму з ПДВ 38254,38 грн, від 30.01.2017р. №257 на суму з ПДВ 106254,29 грн, від 31.01.2017р. №278 на суму з ПДВ 100000,00 грн, від 03.02.2017р. №291 на суму з ПДВ 78472,74 грн, від 03.02.2017р. №293 на суму з ПДВ 201405,59 грн та інші документи, які Судом досліджено та копії залучено до матеріалів справи (ІІІ том справи).

Крім того, між Позивачем (Покупець), з однієї сторони, та Товариством з обмеженою відповідальністю САНТРЕЙД (Постачальник), з іншої сторони, укладено ряд Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику:

Контракт №16/13 на поставку насіння соняшнику від 01 грудня 2016 року (надалі - Контракт №16/13) та Додаткова угода №1 від 01.12.2016р. до Контракту №16/13;

Контракт №16/32 на поставку насіння соняшнику від 06 грудня 2016 року (надалі - Контракт №16/32);

Контракт №16/40 на поставку насіння соняшнику від 17 грудня 2016 року (надалі - Контракт №16/40);

Договір №400126 на поставку насіння соняшнику від 01 лютого 2017 року (надалі - Договір №400126);

Договір №400169 на поставку насіння соняшнику від 03 березня 2017 року (надалі - Договір №400169);

Договір №400172 на поставку насіння соняшнику від 10 березня 2017 року (надалі - Договір №400175).

У відповідності до пп. 1 п. 1, пп. 3.1, пп. 3.3 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику, у порядку та на умовах, передбачених даним Контрактом, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар. Постачальник поставляє Товару на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно- екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (ст. Берегова Одеської залізниці, код станції 400502) (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Контрактом. Остаточна якість Товару визначається на Складі Покупця незалежною акредитованою лабораторією - Товариством з обмеженою відповідальністю НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна . Кількість Товару становить 200,00 (двісті) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №№16/13). Кількість Товару становить 200,00 (двісті) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №16/32). Кількість Товару становить 200,00 (двісті) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Контракту №16/40). Кількість Товару становить 1500,00 (одна тисяча п'ятсот тонн нуль кг) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400126). Кількість Товару становить 30,000 (тридцать тонн нуль кг) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400172).

В підтвердження виконання умов Контрактів на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Контракту №16/13 Товариством з обмеженою відповідальністю САНТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 39,56 МТ загальною вартістю з ПДВ 433694,29 грн в т.ч. ПДВ 72282,38 грн, що підтверджується: Видаткові накладні: №36 від 02 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 211195,09 грн, №35 від 02 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 222499,00 грн; Актами перерахунку ціни: №САН 2 від 02.12.2016р. на загальну суму з ПДВ 211195,09 грн, № САН 1 від 01.12.16р. на загальну суму з ПДВ 222499,00 грн, Товарно-транспортні накладні: від 01.12.2016р. №804101, від 26.11.2016р. б/н; Податкові накладні: від 01.12.2016р. №1 на загальну суму з ПДВ 222499,00 грн в т. ч. ПДВ 37083,20 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 13.12.2016р.), податкова накладна від 02.12.2016р. №2 на загальну суму з ПДВ 211195,09 грн в т. ч. ПДВ 35199,18 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 33.12.2016р.); Платіжні доручення: від 10.01.2017р. №182 в сумі з ПДВ 37083,20 грн, від 10.01.2017р. №181 в сумі з ПДВ 35199,18 грн, від 12.12.2016р. №36 в сумі з ПДВ 185416,00 грн, від 12.12.2016р. №35 в сумі з ПДВ 175955,91 грн;

- по Контракту №16/32 Товариством з обмеженою відповідальністю САНТРЕЙД було поставлено Позивачу Товар у кількості 209,10 МТ загальною вартістю з ПДВ 2 278913,26 грн в т.ч. ПДВ 379818,87 грн, що підтверджується: Видаткові накладні: №38 від 06 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 301527,25 грн, №37 від 09 грудня 2016 р. на загальну суму з ПДВ 489844,53 грн, №39 від 13 грудня 2016 р. на загальну суму з ПДВ 458585,84 грн, №40 від 14 грудня 2016 р. на загальну суму з ПДВ 1028955,64 грн; Актами перерахунку ціни: №САН 4 від 06.12.2016 р. на загальну суму з ПДВ 301527,25 грн, №САН-3 від 09.12.2016 р. на загальну суму з ПДВ 489844,53 грн, №САН 5 від 13.12. 2016 р. на загальну суму з ПДВ 458585,84 грн, №САН 6 від 14.12. 2016 р. на загальну суму з ПДВ 1028955,64 грн, Товарно-транспортні накладні: від 05.12.20106р. №798775, від 09.12.2016р., від 07.12.2016р. №35, від 08.12.2016р. №46, від 08.12.2016р., від 08.12.2016р., від 09.12.2016р. №09/18, від 09.12.2016р. №09/17, від 07.12.20106р. №001; Податкові накладні: від 06.12.2016р. №4 на загальну суму з ПДВ 301527,25 грн в т.ч. ПДВ 50254,54 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), від 09.12.2016р. №3 на загальну суму з ПДВ 489844,52 грн в т.ч. ПДВ 81640,75 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), від 13.12.2016р. №5 на загальну суму з ПДВ 458585,83 грн в т.ч. ПДВ 76430,97 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.), від 14.12.2016р. №6 на загальну суму з ПДВ 1028955,64 грн в т.ч. ПДВ 171492,61 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.12.2016р.); Платіжні доручення: від 14.12.2016р. №43 в сумі з ПДВ 408203,77 грн, від 16.12.2016р. №54 в сумі з ПДВ 382154,86 грн, від 19.12.2016р. №61 в сумі з ПДВ 200000,00 грн, від 20.12.2016р. №65 в сумі з ПДВ 100000,00 грн, від 21.12.2016р. №68 в сумі з ПДВ 100000,00 грн, від 23.12.2016р. №96 в сумі з ПДВ 300000,00 грн, від 10.01.2017р. №177 в сумі з ПДВ 328955,64 грн, від 10.01.2017р. №178 в сумі з ПДВ 76430,98 грн, від 10.10.2017р. №179 в сумі з ПДВ 301527,25 грн, від 10.10.2017р. №180 в сумі з ПДВ 81640,76 грн;

- по Контракту №16/40 Товариством з обмеженою відповідальністю САНТРЕЙД було поставлено Позивачу Товар у кількості 99,04 МТ загальною вартістю з ПДВ 1053379,16 грн в т.ч. ПДВ 175563,19 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №41 від 17 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 250874,29 грн, №43 від 23 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 547776,00 грн, №42 від 24 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 254728,00 грн; Акти перерахунку ціни: № САН 7 від 17.12.2016 р. на загальну суму з ПДВ 250874,29 грн, № САН 8 від 23.12.2016 року на загальну суму з ПДВ 547776,00 грн, № САН 9 від 24.12.16 на загальну суму з ПДВ 254728,00 грн; Товарно-транспортні накладні: від 23.12.2016р. №21, від 16.12.2016р. №158, від 22.12.2016р. №142, від 22.12.2016р. №141; Податкові накладні: від 17.12.2016р. №7 на загальну суму з ПДВ 250874,29 грн в т.ч. ПДВ 41812,38 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 23.12.2016р.), від 23.12.2016р. №9 на загальну суму з ПДВ 250874,29 грн в т.ч. ПДВ 41812,38грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 30.12.2016р.), від 24.12.2016р. №8 на загальну суму з ПДВ 547776,00 грн в т.ч. ПДВ 91296 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 30.12.2016р.); Платіжні доручення: від 29.12.2016р. №113 в сумі з ПДВ 200000,00 грн, від 04.01.2017р. №128 в сумі з ПДВ 200000,00 грн, від 10.01.2017р. №176 в сумі з ПДВ 339162,99 грн, від 19.01.2017р. №210 в сумі з ПДВ 50874,29 грн, від 19.01.2017р. №211 в сумі з ПДВ 54728,87 грн, від 19.01.2017р. №212 в сумі з ПДВ 20861301 грн;

- по Договору №400126 Товариством з обмеженою відповідальністю САНТРЕЙД було поставлено Позивачу Товар у кількості 1 500,200 МТ загальною вартістю з ПДВ 16850875,17 грн в т.ч. ПДВ 1241038,70 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №13 від 28 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 467818,91 грн, №11 від 27 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1908012,72 грн, №15 від 26 лютого 2017 року 2017 року на загальну суму з ПДВ 203763,53 грн, №9 від 26 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 5038232,40 грн, №10 від 25 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1748898,40 грн, №12 від 24 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 300127,76 грн, №8 від 23 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 553105,14 грн, №7 від 22 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 227509,90 грн, №7 від 22 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 227509,90 грн, №6 від 21 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 2576845,87 грн, №5 від 20 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1075207,40 грн, №4 від 19 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 217407,12 грн, №3 від 17 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1446813,43 грн, №2 від 16 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 516625,06 грн, №1 від 15 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 274284,00 грн, №14 від 01 березня 2017 року на загальну суму з ПДВ 296223,53 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000291 від 28.01.2017 року на загальну суму з ПДВ 467818,91 грн, №МА000000280 від 27.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 1908012,72 грн, №МА000000325 від 26.02.2017 р. на загальну суму з ПДВ 203763,53 грн, №МА000000272 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 5038232,40 грн, №МА000000271 від 25.02.2017 р. на загальну суму з ПДВ 1748898,40 грн, №МА000000 від 24.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 300127,76 грн, №МА000000248 від 23.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 553105,14 грн, №МА000000229 від 22.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 227509,90 грн, №6 від 21 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 2576845,87 грн, №МА000000223 від 21.01.2017 року на загальну суму з ПДВ 2576845,87 грн, №МА000000219 від 20.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 1075207,40 грн, №МА000000199 від 19.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 217407,12 грн, №МА0000000200, від 17.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 1446813,43 грн, №МА000000195 від 16.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 516625,06 грн, №МА000000190 від 15.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 274284,00 грн, №МА000000298 від 01.03.2017 року на загальну суму з ПДВ 296223,53 грн; Рахунками на оплату: №13 від 28 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 467818,91 грн, №11 від 27 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1908012,72 грн, №15 від 26 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 203763,53 грн, №9 від 26 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 5038232,40 грн, №10 від 25 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1748898,40 грн, №12 від 24 лютого 2017 року 2017 року на загальну суму з ПДВ 300127,76 грн, №8 від 23 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 553105,14 грн, №7 від 22 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 227509,90 грн, №6 від 21 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 2576845,87 грн, №5 від 20 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1075207,40 грн, №4 від 19 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 217407,12 грн, №3 від 17 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1446813,43 грн, №2 від 16 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 516625,06 грн, №1 від 15 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 274284,00 грн, №14 від 01 березня 2017 року на загальну суму з ПДВ 296223,53 грн; Товарно-транспортними накладними: від 28.02.2017р., від 21.02.2017р. №3, від 16.02.2017р. №0018, від 20.02.2017р. №123456, від 17.02.2017р. №0019, від 13 від 17.02.2017р., від 14.02.2017р., №14, від 15.02.2017р. №17, від 15.02.2017р. №003545, від 22.02.2017р., від 22.02.2017р., від 26.02.2017р. №1, від 23.02.2017р. №224, від 25.02.2017р. №25, від 25.02.2017р. №15, від 25.02.2017р. №2, від 26.02.2017р. №26, від 26.02.2017р., від 25.02.2017р. №333, від 25.02.2017р. №6066, від 25.02.2017р. №250217, від 25.02.2017р. №353335, від 25.02.2017р. №89, 25.02.2017р. №0056, від 25.02.2017р. №353339, від 25.02.2017р. №02, від 25.02.2017р. №44, від 25.02.2017р. №337, від 25.02.2017р. №338, від 23.02.2017р. №225, від 24.02.2017р. №15, від 24.02.2017р. №18, від 24.02.2017р. №3, від 24.02.2017р. №2402, від 24.02.2017р. №12, від 25.02.2017р. №12, від 26.02.2017р. №1821, від 27.02.2017р. №003, від 27.02.2017р. №38, від 27.02.2017р., від 27.02.2017р. №54, від 27.02.2017р., від 27.02.2017р. №444, від 28.02.2017р. №384, від 27.02.2017р. №18, від 20.02.2017р. №07, від 20.02.2017р. №08, від 20.02.2017р. №06, від 20.02.2017р. №02, від 20.02.2017р. №03, від 20.02.2017р. №04, від 20.02.2017р. №05, від 20.02.2017р. №01, від 20.02.2017р. №004235, від 19.02.2017р., від 19.02.2017р. №0001519, від 19.02.2017р. №00016, від 20.02.2017р. №00017, від 24.02.2017р. №1786, від 25.02.2017р. №5, від 25.02.2017р. №47, від 17.02.2017р. №5816, від 17.02.2017р. №11, від 26.02.2017р., від 02.03.2017р. №10; Податкові накладні: від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 274284,00 грн в т.ч. ПДВ 45714,00 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.02.2017р.), від 16.02.2017р. №2 на загальну суму з ПДВ 516625,06 грн в т.ч. ПДВ 86104,18 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.02.2017р.), від 17.02.2017р. №3 на загальну суму з ПДВ 1446813,43 грн в т.ч. ПДВ 241135,57 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.02.2017р.), від 19.02.2017р. №4 на загальну суму з ПДВ 217407,12 грн в т.ч. ПДВ 36234,52 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.02.2017р.), від 20.02.2017р. №5 на загальну суму з ПДВ 1075207,40 грн в т.ч. ПДВ 179201,23 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 24.02.2017р.), від 21.02.2017р. №6 на загальну суму з ПДВ 2576845,87 грн в т.ч. ПДВ 429474,31 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 06.03.2017р.), від 22.02.2017р. №7 на загальну суму з ПДВ 227509,90 грн в т.ч. ПДВ 37918,32 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 27.02.2017р.), від 23.02.2017р. №13 на загальну суму з ПДВ 553105,14 грн в т.ч. ПДВ 92184,19 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 02.03.2017р.), від 25.02.2017р. №9 на загальну суму з ПДВ 1748898,40 грн в т.ч. ПДВ 291483,07 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.03.2017р.), від 24.02.2017р. №11 на загальну суму з ПДВ 300127,76 грн в т.ч. ПДВ 50021,29 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.03.2017р.), від 28.02.2017р. №12 на загальну суму з ПДВ 467818,91 грн в т.ч. ПДВ 77969,82 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.03.2017р.), від 27.02.2017р. №14 на загальну суму з ПДВ 1908012,72 грн в т.ч. ПДВ 318002,12 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.03.2017р.), від 26.02.2017р. №8 на загальну суму з ПДВ 5038232,40 грн в т.ч. ПДВ 839705,40 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.03.2017р.), від 26.02.2017р. №15 на загальну суму з ПДВ 203763,53 грн в т.ч. ПДВ 33960,59 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 15.03.2017р.), від 01.03.2017р. №1 на загальну суму з ПДВ 296223,53 грн в т.ч. ПДВ 49370,59 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 29.04.2017р.); Платіжними дорученнями: від 24.02.2017р. №593 на суму з ПДВ 241 135,57 грн, від 24.02.2017р. №594 на суму з ПДВ 179201,23 грн, від 24.02.2017р. №595 на суму з ПДВ 36234,52 грн, від 24.02.2017р. №596 на суму з ПДВ 86104,18 грн, від 24.02.2017р. №597 на суму з ПДВ 189591,58 грн, від 27.02.2017р. №630 на суму з ПДВ 460920,95 грн, від 28.02.2017р. №642 на суму з ПДВ 1500000,00 грн, від 01.03.2017р. №653 на суму з ПДВ 700000,00 грн, від 29.03.2017р. №824 на суму з ПДВ 246852,94 грн, від 05.04.2017р. №845 на суму з ПДВ 233 138,59 грн, від 29.03.2017р. №819 на суму з ПДВ 250106,47 грн, від 29.03.2017р. №820 на суму з ПДВ 590010,60 грн, від 29.03.2017р. №821 на суму з ПДВ 169802,94 грн, від 10.03.2017р. №705 на суму з ПДВ 757415,33 грн, від 10.03.2017р. №706 на суму з ПДВ 242854,67 грн, від 13.03.2017р. №742 на суму з ПДВ 2455942,33 грн, від 14.03.2017р. №753 на суму з ПДВ 1000000,00 грн, від 29.03.2017р. №818 на суму з ПДВ 389849,09 грн, від 17.02.2017р. №494 на суму з ПДВ 228570,00 грн, від 20.02.2017р. №505 на суму з ПДВ 430520,88 грн, від 21.02.2017р. №531 на суму з ПДВ 1205677,86 грн, від 21.02.2017р. №532 на суму з ПДВ 181172,60 грн, від 22.02.2017р. №557 на суму з ПДВ 896006,17 грн, від 23.02.2017р. №565 на суму з ПДВ 500000,00 грн, від 24.2.20.17р. №591 на суму з ПДВ 45717,00 грн, від 24.02.2017р. №592 на суму з ПДВ 1647371,56 грн;

- по Договору №400172 Товариством з обмеженою відповідальністю САНТРЕЙД поставлено Позивачу Товар у кількості 24,76 МТ, загальною вартістю з ПДВ 268597,97 грн в т.ч. ПДВ 44766,33 грн, що підтверджується: Видатковою накладною №17 від 10 березня 2017 року на загальну суму з ПДВ 268597,97 грн; Актом перерахунку ціни №МА000000343 від 10.03. 2017 року на загальну суму з ПДВ 268597,97 грн; Рахунком на оплату №17 від 10 березня 2017 року на загальну суму з ПДВ 268597,97 грн; Товарно-транспортна накладна від 09.03.2017 р. №1017; Податковою накладною: від 10.03.2017р. №3 на загальну суму з ПДВ 268597,97 грн в т.ч. ПДВ 44766,33 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 04.05.2017р.); Платіжним дорученням від 29.03.2017р. №823 на загальну суму з ПДВ 223831,64 грн, та інші документи, які Судом досліджено та копії залучено до матеріалів справи.

Рішенням Господарського суду міста Києва від 21.11.2017р. по справі №910/15921/17 за позовом ТОВ САНТРЕЙД до Позивача про стягнення заборгованості суд прийшов висновку, що за договором поставки №400169 від 03.03.2017 р. позивачем взяті на себе зобов'язання були виконані належним чином, а саме поставлено відповідачу товар на загальну суму 297333,97 грн, тоді як відповідачем в порушення умов договору поставлений товар був оплачений частково, у зв'язку з чим у відповідача утворилась заборгованість за договором поставки №400169 від 03.03.2017р. у сумі 49555,66 грн.

Також, Рішенням Господарського суду міста Києва від 25.07.2017р. по справі №910/7481/17 судом встановлено, що позивач згідно наданих видаткових накладних та актів перерахунку ціни виконав зобов'язання за договором поставки №400126 від 01.02.2017 року щодо поставки товару на суму 16 850875,17 грн, проте відповідач в повному обсязі на поставлений товар не розрахувався та відповідно банківських виписок заборгованість складає 1986951,11 грн.

Між Позивачем (Покупець), з однієї сторони, та Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦИНВЕСТ (Постачальник), з іншої сторони, укладено ряд Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику:

Контракт №16/48 на поставку насіння соняшнику від 15 грудня 2016 року (надалі - Контракт №16/48);

Договір №400116 на поставку насіння соняшнику від 24.01.2017р. (надалі - Договір №400116);

Договір №400127 на поставку насіння соняшнику від 01.02.2017р. (надалі - Договір №400127);

Договір №400141 на поставку насіння соняшнику від 16.02.2017р. (надалі - Договір №400141);

Договір №400160 на поставку насіння соняшнику від 25.02.2017р. (надалі - Договір №400160).

У відповідності до пп. 1 п. 1, пп. 3.1, пп. 3.3 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику, у порядку та на умовах, передбачених даним Контрактом, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар. Постачальник поставляє Товару на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно- екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (ст. Берегова Одеської залізниці, код станції 400502) (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Контрактом. Остаточна якість Товару визначається на Складі Покупця незалежною акредитованою лабораторією - Товариством з обмеженою відповідальністю НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна . Кількість Товару становить 22,000 (двадцять дві) метричних тонни (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп4.1 п. 4 Контракту №16/48). Кількість Товару становить 60,000 (шістдесят) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400116). Кількість Товару становить 60,000 (шістдесят) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400127). Кількість Товару становить 150,000 (сто п'ятдесят) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400141). Кількість Товару становить 120,000 (сто двадцять) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400160).

В підтвердження виконання умов Контрактів на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Контракту №16/48 Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦИНВЕСТ поставлено Позивачу Товар у кількості 21,120 МТ, загальною вартістю з ПДВ 224880,86 грн в т. ч. ПДВ 37480,14 грн, що підтверджується: Видатковою накладною №РН-0000251 від 15 грудня 2016 року на загальну суму з ПДВ 224880,86 грн; Актом перерахунку ціни №СПЕЦ1 від 15.12.2016 року на загальну суму з ПДВ 224880,86 грн; Рахунком-фактурою №СФ-0000257 від 15.12. 2016 року на загальну суму з ПДВ 224880,86 грн; товарно-транспортною накладною від 15.12.2016р. №8; Податкову накладну: від 15.12.2016р. №8 на загальну суму з ПДВ 224880,86 грн в т.ч. ПДВ 37480,14 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 29.12.2016р.); Платіжними дорученнями від 04.01.2017р. №125 на суму з ПДВ 187400,72 грн, від 10.01.2017р. №175 на суму з ПДВ 37480,14 грн;

- по Договору №400116 Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦИНВЕСТ поставлено Позивачу Товар у кількості 22,520 МТ, загальною вартістю з ПДВ 252517,39 грн в т.ч. ПДВ 42086,23 грн, що підтверджується: Видатковою накладною №РН-0000004 від 25 січня 2017 року на загальну суму з ПДВ 252517,39 грн; Актом перерахунку ціни №МА000000028 від 25.01.2017 року на загальну суму з ПДВ 252517,39 грн; рахунком-фактурою №СФ-0000004 від 25.01.2017 року на загальну суму з ПДВ 252517,39 грн; Товарно-транспортною накладною від 25.01.2017 р. №329423; Податкову накладну від 25.01.2017р. №4 на загальну суму з ПДВ 252517,39 грн в т.ч. ПДВ 42086,23 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 27.01.2017р.

Платіжним дорученням: від 30.01.2017р. №258 на суму з ПДВ 100000,00 грн, від 31.01.2017р. №272 на суму з ПДВ 50000,00 грн, від 10.02.2017р. №407 на суму з ПДВ 60431,16 грн, від 15.02.2017р. №479 на суму з ПДВ 42086,23 грн;

- по Договору №400127 Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦИНВЕСТ поставлено Позивачу Товар у кількості 39,180 МТ, загальною вартістю з ПДВ 429363,19 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №РН-0000012 від 03 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 218584,80 грн, №РН-0000011 від 02 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 210778,39 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000145 від 03.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 218584,80 грн, №МА000000140 від 02.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 210778,39 грн; Рахунками-фактури: №СФ-0000012 від 03.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 218584,80 грн, №СФ-0000011 від 02.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 210778,39 грн; Товарно-транспортними накладними: від 02.02.2017р. Серії ПЗО №977903, від 02.02.2017р. Серії ПЗО №977901 від 02.02.2017р.; Податкову накладну від 02.02.2017р. №4 на загальну суму з ПДВ 210778,39 грн в т.ч. 35129,73 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 20.02.2017р.); Платіжними дорученнями: від 08.02.2017р. №336 на суму з ПДВ 100000,00 грн, від 10.02.2017р. №408 на суму з ПДВ 182154,00 грн, від 10.02.2017р. №409 на суму з ПДВ 75648,66 грн, від 15.02.2017р. №480 на суму з ПДВ 35129,73 грн, від 15.02.2017р. №481 на суму з ПДВ 36430,80 грн;

- по Договору №400141 Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦИНВЕСТ було поставлено Позивачу Товар у кількості 94.120 МТ, загальною вартістю 1069935,81 грн з ПДВ, що підтверджується: Видатковими накладними: №РН-0000015 від 18 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 344667,71 грн, №РН-0000014 від 16 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 725268,10 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000203 від 18.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 344667,71 грн, №МА000000192 від 16.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 725268,10 грн; Рахунками-фактури: №СФ-0000015 від 18.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 344667,71 грн, №СФ-0000004 від 25.01.2017 року на загальну суму з ПДВ 252517,39 грн; Товарно-транспортні накладні: №977869, №977870; Податкові накладні: від 16.02.2017р. №7 на загальну суму з ПДВ 725268,10 грн в т.ч. ПДВ 120878,08 грн (зареєстровано в Єдиному реєстрі податкових накладних 01.03.2017р.), від 02.03.2017р. №8 на загальну суму з ПДВ 344667,71 грн в т.ч. ПДВ 57444,62 грн (зареєстровано в Єдиному реєстрі податкових накладних 02.03.2017р.); Платіжними дорученнями: від 20.02.2017р. №506 на суму з ПДВ 604390,08 грн, від 21.02.2017р. №533 на суму з ПДВ 287223,09 грн, від 22.02.2017р. №551 на суму з ПДВ 120878,02 грн, від 27.02.2017р. №635 на суму з ПДВ 57444,62 грн;

- по Договору №400160 Товариством з обмеженою відповідальністю СПЕЦИНВЕСТ було поставлено Позивачу Товар у кількості 118,600 МТ, загальною вартістю 1321799,84 грн з ПДВ, що підтверджується: Видатковою накладною №РН-0000016 від 26 лютого 2017 року на загальну суму з ПДВ 1321799,84 грн, Актом перерахунку ціни №МА000000273 від 26.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 1321799,84 грн, Рахунком-фактури №СФ-0000016 від 26.02.2017 року на загальну суму з ПДВ 1321799,84 грн, Товарно-транспортні накладні: від 25.02.2017р. №376247, від 25.02.2017р. №376243, від 25.02.2017р. №376245, від 24.02.2017р. №376244, від 25.02.2017р. №376246; Податкову накладну від 26.02.2017р. №9 на загальну суму з ПДВ 1321799,84 грн в т.ч. ПДВ 220299,97 грн (зареєстровано в Єдиному реєстрі податкових накладних 06.03.2017р.); Платіжними дорученнями: від 01.03.2017р. №652 на суму з ПДВ 300000,00 грн, від 10.03.2017р. №707 на суму з ПДВ 200000,00 грн, від 13.03.2017р. №741 на суму з ПДВ 601499,87 грн, від 18.04.2017р. №906 на суму з ПДВ 220299,97 грн та інші документи, які Судом досліджено та копії залучено до матеріалів справи.

Також, між Позивачем (Покупець), з однієї сторони та ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА (Постачальник), з іншої сторони укладено ряд Договорів на поставку насіння соняшнику: №16/01-1 на поставку насіння соняшнику від 17 листопада 2016 року (надалі - Договір №16/01-1); №40018 на поставку насіння соняшнику від 18 січня 2017 року (надалі - Договір №40018); №400144 на поставку насіння соняшнику від 16 лютого 2017 року (надалі - Договір №400144); №400148 на поставку насіння соняшнику від 21 лютого 2017 року (надалі - Договір №400148); №400152 на поставку насіння соняшнику від 23 лютого 2017 року (надалі - Договір №400152); №400158 на поставку насіння соняшнику від 26 лютого 2017 року (надалі - Договір №400158).

У відповідності до пп. 1 п. 1, пп. 3.1, пп. 3.3 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику, у порядку та на умовах, передбачених даним Контрактом, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар. Постачальник поставляє Товару на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно- екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (ст. Берегова Одеської залізниці, код станції 400502) (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Контрактом. Остаточна якість Товару визначається на Складі Покупця незалежною акредитованою лабораторією - Товариством з обмеженою відповідальністю НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна . Кількість Товару становить 1000,00 (одна тисяча) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №16/01-1). Кількість Товару становить 1000,00 (одна тисяча) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №40018). Кількість Товару становить 1000,00 (одна тисяча) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400144). Кількість Товару становить 1000,00 (одна тисяча) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400148). Кількість Товару становить 1000,00 (одна тисяча) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400152). Кількість Товару становить 1900,00 (одна тисяча дев'ятсот) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400158, з урахуванням Додаткової угоди №1 до Договору №400158).

В підтвердження виконання умов Договорів на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Договору №16/01-1 ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА у січні 2017 року поставлено Позивачу Товар у кількості 64,42 МТ, загальною вартістю з ПДВ 723870,07 гри, що підтверджується: Видатковими накладними: №2 від 20.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 359370,07 грн, №1 від 21.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 364500,00 грн; Рахунками на оплату: №2 від 20.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 359370,07 грн, №1 від 21.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 364500,00 грн; Товарно-транспортними накладними: №МИ- 1/00043 від 19.01.2017р., №МИ-1/00042 від 21.01.2017р.; Податковими накладними: від 20.01.2017р. №2 на загальну суму з ПДВ 359370,07 грн в т.ч. ПДВ 59895,01 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.02.2017р.), від 21.01.2017р. №1 на загальну суму з ПДВ 364500,00 грн в т.ч. ПДВ 60750,00 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.02.2017р.); Платіжними дорученнями: від 24.01.2017р. №122 на суму з ПДВ 299475,06 грн, від 27.01.2017р. №233 на суму з ПДВ 303750,00 грн, від 31.01.2017р. №282 на суму з ПДВ 220284,38 грн;

- по Договору №40018 ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА поставлено Позивачу Товар у кількості 862,26 МТ, загальною вартістю з ПДВ 9530075,22 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №7 від 31.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 248304,98 грн, №6 від 30.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 260759,34 грн, №5 від 28.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 805499,47 грн, №4 від 27.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 525347,05 грн, №3 від 26.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 264341,26 грн, №18 від 16.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 571500,00 грн, №17 від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 900933,31 грн, №16 від 13.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 934286,50 грн, №15 від 12.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1587236,89 грн, №14 від 11.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 557193,31 грн, №13 від 07.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 655218,55 грн, №11 від 05.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 284783,17 грн, №10 від 04.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 322458,41 грн, №9 від 03.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675402,60 грн, №8 від 01.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675402,60 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000133 від 31.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 248304,98 грн, №МА000000132 від 30.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 260759,34 грн, №МА000000034 від 28.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 805499,47 грн, №МА000000033 від 27.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 525347,05 грн, №MA000000030 від 26.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 264341,26 грн, №МА000000193 від 16.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 571500,00 грн, №МА000000183 від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 900933,31 грн, №МА000000172 від 13.02.2017 р. на загальну суму з ПДВ 934286,50 грн, №МА000000164 від 12.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1587236,89 грн, №МА000000161 від 11.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 557193,31 грн, №МА000000152 від 07.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 655218,55 грн, №МА000000144 від 05.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 284783,17 грн, №МА000000143 від 04.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 322458,41 грн, №МА000000142 від 03.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675402,60 грн, №МА000000135 від 01.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675402,60 грн; Рахунками на оплату: №7 від 31.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 248304,98 грн, №6 від 30.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 260759,34 грн, №5 від 28.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 805499,47 грн, №4 від 27.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 525347,05 грн, №3 від 26.01.2017р. на загальну суму з ПДВ 264341,26 грн, №18 від 16.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 571500,00 грн, №17 від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 900933,31 грн, №16 від 13.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 934286,50 грн, №15 від 12.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1587236,89 грн, №14 від 11.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 557193,31 грн, №13 від 07.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 655218,55 грн, №11 від 05.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 284783,17 грн, №10 від 04.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 322458,41 грн, №9 від 03.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675402,60 грн, №8 від 01.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675402,60 грн; Товарно-транспортними накладними: від 25.01.2017р. №МИ-1/00036, від 26.01.2017р. №МИ-1/00021, від 27.01.2017р. №МИ-1/00003, від 28.01.2017 р. №МИ-1/00003, від 28.01.2017р. №МИ-1/00001, від 28.01.2017р. №МИ-1/00005, від 28.01.2017р. №МИ-1/00006, від 30.01.2017р. №МИ-1/00002, від 30.01.2017р. №МИ-1/00014, від 16.02.2017р. №МИ-1/00077, від 16.02.2017р. №МИ-1/00078, від 15.02.2017р. №МИ-1/00075, від 14.02.2017р. №МИ-1/00074, від 14.02.2017р. №МИ- 1/00072, від 10.02.2017р. №МИ-1/00046, від 11.02.2017р. №МИ-1/00040, від 11.02.2017р. №МИ-1/00050, від 12.02.2017р. №МИ-1/00038, від 10.02.2017р. №МИ- 1/00047, від 11.02.2017р. №МИ-1/00037, від 03.02.2017р. №МИ-1/00012, від 07.02.2017р. №МИ-1/00066, від 07.02.2017р. №МИ-1/00017, від 11.02.2017р. №МИ- 1/00081, від 11.02.2017р. №МИ-1/00028, від 13.02.2017р. №МИ-1/00024, від 11.02.2017р. №МИ-1/00020, від 03.02.2017р. №МИ-1/00013, від 10.02.2017р. №МИ- 1/00026, від 01.02.2017р. №МИ-1/00022, від 31.01.2017р. №МИ-1/00015, товарно-транспортною накладною від 01.02.2017р. №МИ-1/00010, від 01.02.2017р. №МИ-1/00023, від 02.02.2017р. №МИ-1/00044, від 02.02.2017р. №МИ-1/00045, від 02.02.2017р. №МИ-1/00034; Податкові накладні: від 26.01.2017р. №3 на загальну суму з ПДВ 264341,26 грн в т.ч. 44056,88 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.02.2017р.), від 27.01.2017р. №4 на загальну суму з ПДВ 525347,05грн в т.ч. 87557,84 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.02.2017р.), від 28.01.2017р. №5 на загальну суму з ПДВ 805499,47 грн в т.ч. 134249,91 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.02.2017р.), від 30.01.2017р. №6 на загальну суму з ПДВ 260759,34 грн в т.ч. 43459,89 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.02.2017р.), від 31.01.2017р. №7 на загальну суму з ПДВ 248304,98 грн в т.ч. 41384,16 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.02.2017р.), від 01.02.2017р. №8 на загальну суму з ПДВ 936810,38 грн в т.ч. 156135,06 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.02.2017р.), від 03.02.2017р. №9 на загальну суму з ПДВ 657402,60 грн в т.ч. 112567,10 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.02.2017р.), від 04.02.2017р. №10 на загальну суму з ПДВ 322458,41 грн в т.ч. 53743,07 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 04.02.2017р.), від 05.02.2017р. №11 на загальну суму з ПДВ 284783,17 грн в т.ч. 47463,86 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 05.02.2017р.), від 07.02.2017р. №13 на загальну суму з ПДВ 655218,55 грн в т.ч. 109203,09 грн зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.02.2017р.; від 11.02.2017р. №21 на загальну суму з ПДВ 557193,31 грн в т.ч. 92865,55 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 14.02.2017р.), від 12.02.2017р. №22 на загальну суму з ПДВ 1587,236,89 грн в т.ч. 264539,48 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 14.02.2017р.), від 13.02.2017р. №23 на загальну суму з ПДВ 934286,50 грн в т.ч. 155714,42 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 14.02.2017р.), від 15.02.2017р. №30 на загальну суму з ПДВ 900933,31 грн в т.ч. 150155,55 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 16.02.2017р.) від 16.02.2017р. №31 на загальну суму з ПДВ 571500,00 грн в т.ч. 95250,00 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 17.02.2017р.); Платіжними дорученнями: від 31.01.2017р. №281 на суму з ПДВ 437789,21 грн, від 03.02.2017р. №294 на суму з ПДВ 780 675,32 грн, від 03.02.2017р. №295 на суму з ПДВ 671249,56 грн, від 07.02.2017р. №317 на суму з ПДВ 237319,31 грн, від 07.02.2017р. №318 на суму з ПДВ 268715,34 грн, від 07.02.2017р. №319 на суму з ПДВ 562835,50 грн, від 07.02.2017р. №320 на суму з ПДВ 206920,82 грн, від 07.07.2017р. №321 на суму з ПДВ 217299,45 грн, від 10.02.2017р. №353 на суму з ПДВ 546015,46 грн, від 10.02.2017р. №357 на суму з ПДВ 60750,00 грн, від 10.02.2017р. №358 на суму з ПДВ 59895,01 грн, від 10.02.2017р. №359 на суму з ПДВ 87557,84 грн, від 10.02.2017р. №360 на суму з ПДВ 44056,88 грн, від 10.02.2017р. №361 на суму з ПДВ 134249,91 грн, від 14.02.2017р. №460 на суму з ПДВ 43459,89 грн, від 14.02.2017р. №461 на суму з ПДВ 41384,16 грн, від 14.02.2017р. №462 на суму з ПДВ 156135,06 грн, від 14.02.2017р. №463 на суму з ПДВ 112567,10 грн, від 14.02.2017р. №464 на суму з ПДВ 53743,07 грн, від 14.02.2017р. №465 на суму з ПДВ 47463,86 грн, від 14.02.2017р. №466 на суму з ПДВ 109203,09 грн, від 14.02.2017р. №467 на суму з ПДВ 464327,76 грн, від 14.02.2017р. №468 на суму з ПДВ 92865,55 грн, від 14.02.2017р. №469 на суму з ПДВ 322697,41 грн, від 17.02.2017р. №500 на суму з ПДВ 300000,00 грн, від 20.02.2017р. №518 на суму з ПДВ 476250,00 грн, від 20.02.2017р. №519 на суму з ПДВ 95250,00 грн, від 20.02.2017р. №520 на суму з ПДВ 750777,76 грн, від 20.02.2017р. №521 на суму з ПДВ 150155,55 грн, від 20.02.2017р. №522 на суму з ПДВ 778572,08 грн, від 20.02.2017р. №523 на суму з ПДВ 155714,42 грн, від 20.02.2017р. №524 на суму з ПДВ 700000,00 грн, від 20.02.2017р. №525 на суму з ПДВ 264 539,348 грн;

- по Договору №400144 ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА поставлено Позивачу Товар у кількості 949,90 МТ, загальною вартістю з ПДВ 10830769,43 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №19 від 17.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1290162,50 грн, №20 від 18.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 274159,91 грн, №21 від 19.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 5801509,72 грн, №22 від 20.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 2891397,88 грн, №23 від 21.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 573539,42 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000201 від 17.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1290162,50 грн, №МА000000202 від 18.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 274159,91 грн, №МА000000205 від 19.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 5801509,72 грн, №МА000000217 від 20.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 2891397,88 грн, №МА0000002458 від 21.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 573539,42 грн; Рахунками на оплату: №19 від 17.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1290162,50 грн, №20 від 18.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 274159,91 грн, №21 від 19.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 5801509,72 грн, №22 від 20.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 2891397,88 грн, №23 від 21.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 573539,42 грн; Товарно-транспортними накладними: від 20.02.2017р. №МИ-2/00007, від 19.02.2017р. №МИ-2/00017, від 19.02.2017р. №МИ-2/00023, від 19.02.2017р. №МИ-2/00026, від 19.02.2017р. №МИ-2/00016, від 19.02.2017р. №МИ-2/00019, від 19.02.2017р. №МИ-2/00021, від 19.02.2017р. №МИ-2/00022, від 19.02.2017р. №МИ-2/00020, від 18.02.2017р. №МИ- 2/00036, від 18.02.2017р. №МИ-2/00037, від 18.02.2017р. №МИ-2/00039, від 18.02.2017р. №МИ-2/00038, від 18.02.2017р. №МИ-2/00035, від 18.02.2017р. №МИ- 2/00042, від 18.02.2017р. №МИ-2/00040, від 18.02.2017р. №МИ-2/00032, від 18.02.2017р. №МИ-2/00041, від 18.02.2017р. №МИ-2/00001, від 18.02.2017р. №МИ- 2/00043, від 18.02.2017р. №МИ-2/00044, від 18.02.2017р. №МИ-2/00034, від 18.02.2017р. №МИ-2/00052, від 18.02.2017р. №МИ-2/00053, від 18.02.2017р. №МИ-2/00054, від 18.02.2017р. №МИ-2/00002, від 18.02.2017р. №МИ-2/00051, від 19.02.2017р. №МИ-2/00050, від 17.02.2017р. №МИ-1/00076, від 17.02.2017р. №МИ-1/00056, від 17.02.2017р. №МИ-1/00051, від 17.02.2017р. №МИ-1/00080, від 17.02.2017р. №МИ-1/00079, від 16.02.2017р. №МИ-1/00018; Податкові накладні: від 17.02.2017р. №32 на загальну суму з ПДВ 1290162,50 грн в т.ч. ПДВ 215027,08 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.02.2017р.), від 18.02.2017р. №33 на загальну суму з ПДВ 274159,91 грн в т.ч. ПДВ 45693,32 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.02.2017р.), від 19.02.2017р. №34 на загальну суму з ПДВ 5801509,72 грн в т.ч. ПДВ 966918,29 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 09.03.2017р.), від 20.02.2017р. №35 на загальну суму з ПДВ 2891397,88 грн в т.ч. ПДВ 481899,65 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 09.03.2017р.), від 21.02.2017р. №36 на загальну суму з ПДВ 573539,42 грн в т.ч. ПДВ 95589,90 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 09.03.2017р.); Платіжними дорученнями: від 21.02.2017р. №536 на суму з ПДВ 228466,59 грн, від 21.02.2017р. №537 на суму з ПДВ 1075135,42 грн, від 21.02.2017р. №538 на суму з ПДВ 1696397,99 грн, від 22.02.2017р. №561 на суму з ПДВ 1590501,77 грн, від 22.02.2017р. №562 на суму з ПДВ 2409498,23 грн, від 13.03.2017р. №731 на суму з ПДВ 966918,29 грн, від 13.03.2017р. №732 на суму з ПДВ 95589,90 грн, від 13.03.2017р. №734 на суму з ПДВ 481899,65 грн, від 24.02.2017р. №574 на суму з ПДВ 45693,32 грн, від 24.02.2017р. №575 на суму з ПДВ 215027,08 грн, від 24.02.2017р. №576 на суму з ПДВ 1547691,67 грн, від 24.02.2017р. №577 на суму з ПДВ 477949,52 грн та листом від 24.02.2017р. №24/02;

- по Договору №400148 ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА поставлено Позивачу Товар у кількості 1002,94 МТ, загальною вартістю 11156453,53 гри, з ПДВ, що підтверджується: Видатковими накладними: №25 від 21.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 941125,39 грн, №24 від 22.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1375242,95 грн, №26 від 23.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 6882834,47 грн, №27 від 24.02.2017 р. на загальну суму з ПДВ 827724,94 грн, №29 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1129525,78 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000224 від 21.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 941125,39 грн, №МА000000230 від 22.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1375242,95 грн, №МА000000246 від 23.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 6882834,47 грн, №МА000000262 від 24.02.2017 р. на загальну суму з ПДВ 827724,94 грн, №МА000000265 від 26.02.2017 р. на загальну суму з ПДВ 1129525,78 грн; Рахунками на оплату: №25 від 21.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 941125,39 грн, №24 від 22.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1375242,95 грн, №26 від 23.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 6882834,47 грн, №27 від 24.02.2017 р. 827724,94 грн, №29 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1129525,78 грн; Товарно-транспортні накладні: від 23.02.2017р. №МИ-2/00012, від 25.02.2017р. №МИ-3/00059, від 25.02.2017р. №МИ-3/00057, від 25.02.2017р. №МИ-3/00060, від 23.02.2017р. №МИ-3/00004, від 23.02.2017р. №МИ-2/00056, від 22.02.2017р. №МИ-2/00009, від 22.02.2017р. №МИ-2/00093, від 22.02.2017р. №МИ-2/00094, від 22.02.2017р. №МИ- 2/00080, від 22.02.2017р. №МИ-2/00088, від 22.02.2017р. №МИ-2/00086, від 22.02.2017р. №МИ-2/00087, від 22.02.2017р. №МИ-2/00090, від 22.02.2017р. №МИ-00047, від 22.02.2017р. №МИ-2/00074, від 22.02.2017р. №МИ-2/00079, від 22.02.2017р. №МИ-2/00084, від 22.02.2017р. №МИ-2/00083, від 22.02.2017р., №МИ-2/00082, від 22.02.2017р. №МИ-2/00085, від 22.02.2017р. №МИ-2/00061, від 22.02.2017р. №МИ-2/00062, від 22.02.2017р. №МИ-2/00092, від 22.02.2017р. №МИ-2/00081, від 21.02.2017р. №МИ-2/00058, від 22.02.2017р. №МИ-2/00010, від 21.02.2017р. №МИ-2/00055, від 22.02.2017р. №МИ-2/00057, від 22.02.2017р. №МИ-2/00025, від 20.02.2017р. №МИ-2/00046, від 20.02.2017р. №МИ-2/00045, від 21.02.2017р. №МИ-2/00008, від 21.02.2017р. №МИ-2/00011, від 21.02.2017р. №МИ-2/00006, від 21.02.2017р. №МИ-2/00030, від 21.02.2017р. №МИ-2/00029, від 20.02.2017р. №МИ-2/00013, від 20.02.2017р. №МИ-2/00015, від 20.02.2017р. №МИ- 2/00014; Податковими накладними: від 21.02.2017р. №38 на загальну суму з ПДВ 573539,42 грн в т.ч. ПДВ 95589,90 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 09.03.2017р.), від 22.02.2017р. №37 на загальну суму з ПДВ 1375242,95 грн в т.ч. ПДВ 229207,16 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.03.2017р.), від 23.02.2017р. №39 на загальну суму з ПДВ 6882834,47 грн в т.ч. ПДВ 1147139,08 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.03.2017р.), від 24.02.2017р. №40 на загальну суму з ПДВ 827724,94 грн в т.ч. ПДВ 137954,16 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.03.2017р.), від 26.02.2017р. №42 на загальну суму з ПДВ 1129525,78 грн в т.ч. ПДВ 188254,30 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.03.2017р.); Платіжними дорученнями: від 27.02.2017р. №638 на суму з ПДВ 689770,78 грн, від 28.02.2017р. №641 на суму з ПДВ 941271,48 грн, від 13.03.2017р. №729 на суму з ПДВ 188254,30 грн, від 13.03.2017р. №730 на суму з ПДВ 229207,16 грн, від 13.03.2017р. №733 на суму з ПДВ 156854,24 грн, від 13.03.2017р. №735 на суму з ПДВ 137954,16 грн, від 13.03.2017р. №736 на суму з ПДВ 1147139,08 грн, від 24.02.2017р. №571 на суму з ПДВ 5735695,39 грн, від 24.02.2017р. №572 на суму з ПДВ 1146035,79 грн, від 24.02.2017р. №573 на суму з ПДВ 784271,15 грн та листом від 24.02.2017р. №24/02/1;

- по Договору №400152 ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА поставлено Позивачу Товар у кількості 1099,90 МТ, загальною вартістю з ПДВ 12256181,07 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №28 від 24.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 6346382,03 грн, №30 від 25.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 2301747,36 грн, №31 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3608051,68 грн; Актами перерахунку ціни №МА000000263 від 24.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 6346382,03 грн, №МА000000264 від 25.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 2301747,36 грн, №МА000000267 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3608051,68 грн; Рахунками на оплату №28 від 24.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 6346382,03 грн, №30 від 25.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 2301747,36 грн, №31 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3608051,68 грн; Товарно-транспортними накладними: від 25.02.2017р. №МИ-3/00072, від 23.02.2017р. №МИ-3/00008, від 23.02.2017р. №МИ-3/00001, від 23.02.2017р. №МИ-3/00051, від 25.02.2017р. №МИ-4/0034, від 25.02.2017р. №МИ-4/0033, від 25.02.2017р. №МИ- 4/0027, від 25.02.2017р. №МИ-4/0026, від 25.02.2017р. №МИ-4/0028, від 25.02.2017р. №МИ-3/00047, від 25.02.2017р. №МИ-3/00018, від 25.02.2017р. №МИ-2/00095, від 25.02.2017р. №МИ-3/00056, від 25.02.2017р. №МИ-3/00031, від 25.02.2017р. №МИ-3/00071, від 24.02.2017р. №МИ-3/00049, від 25.02.2017р. №МИ- 3/00048, від 26.02.2017р. №МИ-4/0001, від 23.02.2017р. №МИ-2/00065, від 23.02.2017р. №МИ-3/00007, від 23.02.2017р. №МИ-2/00004, від 23.02.2017р. №МИ-2/00027, від 23.02.2017р. №МИ-3/00012, від 23.02.2017р. №МИ-3/00011, від 24.02.2017р. №МИ-2/00069, від 24.02.2017р. №МИ-3/00014, від 23.02.2017р. №МИ-3/00015, від 24.02.2017р. №МИ-2/00063, від 24.02.2017р. №МИ-3/00019, від 25.02.2017р. №МИ-3/00046, від 24.02.2017р. №МИ-2/00089, від 25.02.2017р. №МИ-3/00045, від 24.02.2017р. №МИ-2/00064, від 24.02.2017р. №МИ-3/00053, від 24.02.2017р. №МИ-3/00017, від 24.02.2017р. №МИ-3/00054, від 24.02.2017р. №МИ-3/00030, від 24.02.2017р. №МИ-3/00027, від 24.02.2017р. №МИ-3/00005, від 24.02.2017р. №МИ-3/00020, від 23.02.2017р. №МИ-3/00004, від 23.02.2017р. №МИ-3/00002, від 23.02.2017р. №МИ-3/00006, від 23.02.2017р. №МИ-2/00068, від 24.02.2017р. №МИ-2/00070, від 23.02.2017р. №МИ-3/00013; Податкові накладні: від 24.02.2017р. №41 на загальну суму з ПДВ 6346382,03 грн в т.ч. 1057730,34 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 13.03.2017р.), від 25.02.2017р. №43 на загальну суму з ПДВ 2301747,36 грн в т.ч. 383624,56 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.03.2017р.), від 26.02.2017р. №44 на загальну суму з ПДВ 3608051,68 грн в т.ч. 601341,95 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 14.03.2017р.); Платіжні дорученням від 27.02.2017р. №637 на суму з ПДВ 5288651,69 грн, від 01.03.2017р. №654 на суму з ПДВ 1918122,80 грн, від 07.03.2017р. №681 на суму з ПДВ 3006709,73 грн, від 13.03.2017р. №728 на суму з ПДВ 383624,56 грн, від 25.04.2017р. №948 на суму з ПДВ 601341,95 грн, від 25.04.2017р. №949 на суму з ПДВ 1057730,34 грн;

- по Договору №400158 ТОВ ДАТЕ УКРАЇНА поставлено Позивачу Товар у кількості 1868,04 МТ, загальною вартістю з ПДВ 20684901,00 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №34 від 28.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3002550,00 грн, від 27.022017р. №33 на загальну суму з ПДВ 3975941,26 грн, №32 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1224034,56 грн, №40 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 419632,52 грн, №39 від 05.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 1217226,16 грн, №38 від 04.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2354819,94 грн, №37 від 03.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2076252,72 грн, №36 від 02.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2589248,68 грн, №35 від 01.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 3825195,16 грн; Актом перерахунку ціни №МА000000290 від 28.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3002550,00 грн, №МА000000281 від 27.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3975941,26 грн, №МА000000266 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1224034,56 грн, №МА000000315 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 419632,52 грн, №МА000000308 від 05.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 1217226,16 грн, №МА000000307 від 04.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2354819,94 грн, №МА000000304 від 03.03.3017р. на загальну суму з ПДВ 2076252,72 грн, №МА000000300 від 02.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2589248,68 грн, №МА000000295 від 01.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 3825195,16 грн; Рахунки на оплату: №34 від 28.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3002550,00 грн, №33 від 27.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 3975941,26 грн, №32 від 26.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 1224034,56 грн, №40 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 419632,52 грн, №39 від 05.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 1217226,16 грн, №38 від 04.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2354819,94 грн, №37 від 03.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2076252,72 грн, №36 від 02.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 2589248,68 грн, №35 від 01.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 3825195,16 грн, Товарно-транспортними накладними: від 27.02.2017р. №МИ-4/0012, від 27.02.2017р. №МИ-3/00036, від 26.02.2017р. №МИ-4/0013, від 27.02.2017р. №МИ-4/0014, від 27.02.2017р. №МИ- 4/0020, від 27.02.2017р. №МИ-2/00103, від 27.02.2017р. №МИ-3/00035, від 27.02.2017р. №МИ-4/0038, від 27.02.2017р. №МИ-4/0036, від 28.02.2017р. №МИ- 2/00097, від 27.02.2017р. №МИ-2/00096, від 28.02.2017р. №МИ-4/0008, від 27.02.2017р. №МИ-2/00100, від 27.02.2017р. №МИ-2/00071, від 27.02.2017р. №МИ- 4/0016, від 27.02.2017р. №МИ-4/0018, від 27.02.2017р. №МИ-2/00067, від 25.02.2017р. №МИ-0004, від 26.02.2017р. №МИ-3/00026, від 26.02.2017р. №МИ- 3/00024, від 26.02.2017р. №МИ-4/0006, від 26.02.2017р. №МИ-2/00024, від 26.02.2017р. №МИ-3/00052, від 26.02.2017р. №МИ-4/0005, від 26.02.2017р. №МИ-3/00055, від 25.02.2017р. №МИ-3/00061, від 25.02.2017р. №МИ-4/0031, від 25.02.2017р. №МИ-3/00058, від 25.02.2017р. №МИ-3/00062, від 25.02.2017р. №МИ- 3/00073, від 01.03.2017р. №МИ-4/0009, від 01.03.2017р. №МИ-4/0052, від 01.03.2017р. №МИ-4/0081, від 01.03.2017р. №МИ-4/0068, від 01.03.2017р. №МИ-3/00038, від 01.03.2017р. №МИ-3/00037, від 01.03.2017р. №МИ-4/0067, від 01.03.2017р. №МИ-4/0070/, від 02.03.2017р. №МИ-4/0075, від 01.03.2017р. №МИ-5/0048, від 28.02.2017р. №МИ-1/00073, від 01.03.2017р. №МИ-2/00098, від 29.02.2017р. №МИ-3/00095, від 28.02.2017р. №МИ-4/0066, від 28.02.2017р. №МИ-4/0065, від 28.02.2017р. №МИ-3/00066, від 01.03.2017р. №МИ-4/0057, від 01.03.2017р. №МИ-4/0054, від 28.02.2017р. №МИ-3/00025, від 28.02.2017р. №МИ-4/0060, від 28.02.2017р. №МИ-4/0061, від 28.02.2017р. №МИ-4/0059, від 28.02.2017р. №МИ-4/0064, від 28.02.2017р. №МИ-4/0056, від 28.02.2017р. №МИ-2/00102, від 02.03.2017р. №МИ-4/0063, від 02.03.2017р. №МИ-5/0062, від 04.03.2017р. №МИ-3/00074, від 03.03.2017р. №МИ-3/00075, від 03.03.2017р. №МИ-5/0065, від 03.03.2017р. №МИ-5/0064, від 03.02.2017р. №МИ-2/00060, від 03.03.2017р. №МИ-5/0060, від 03.03.2017р. №МИ-4/0077, від 03.03.2017р. №МИ-5/0059, від 02.03.2017р. №МИ-5/0057, від 03.03.2017р. №МИ-5/0056, від 03.03.2017р. №МИ-5/0058, від 02.03.2017р. №МИ-5/0051, від 02.03.2017р. №МИ-4/0062, від 02.03.2017р. №МИ-4/0051, від 02.03.2017р. №МИ-5/0052, від 04.03.2017р. №МИ-5/0001, від 08.03.2017р. №МИ-4/0079, від 06.03.2017р. №МИ-3/00029, від 08.03.2017р. №МИ-3/0065; Податкові накладні: від 26.02.2017р. №45 на загальну суму з ПДВ 1224034,56 грн в т.ч. ПДВ 204005,76 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 10.03.2017р.), від 27.02.2017р. №46 на загальну суму з ПДВ 3975941,26 грн в т.ч. ПДВ 662656,88 грн зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 14.03.2017р.; від 28.02.2017р. №47 на загальну суму з ПДВ 3002550,00 грн в т.ч. ПДВ 500425,00 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 14.03.2017р.); від 01.03.2017р. №48 на загальну суму з ПДВ 3825195,16 грн в т.ч. ПДВ 637532,53 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 31.03.2017р.), від 02.03.2017р. №49 на загальну суму з ПДВ 2589248,68 грн в т.ч. ПДВ 431541,45 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 15.03.2017р.), від 03.03.2017р. №50 на загальну суму з ПДВ 2076252,72 грн в т.ч. ПДВ 346042,12 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 31.03.2017р.), від 04.03.2017р. №51 на загальну суму з ПДВ 2354819,94 грн в т.ч. ПДВ 392469,99 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 31.03.2017р.), від 05.03.2017р. №52 на загальну суму з ПДВ 1217226 грн в т.ч. ПДВ 202871,03 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 31.03.2017р.), від 06.03.2017р. №53 на загальну суму з ПДВ 419632,52 грн в т.ч. ПДВ 69938,75 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 31.03.2017р.); Платіжними дорученнями: від 02.03.2017р. №659 на суму з ПДВ 1020028,80 грн, від 07.03.2017р. №682 на суму з ПДВ 1493290,27 грн, від 10.03.2017р. №695 на суму з ПДВ 1819994,11 грн, від 10.03.2017р. №696 на суму з ПДВ 1730210,60 грн, від 10.03.2017р. №697 на суму з ПДВ 1014355,13 грн, від 10.03.2017р. №698 на суму з ПДВ 349693,77 грн, від 13.03.2017р. №725 на суму з ПДВ 2502125,00 грн, від 13.03.2017р. №726 на суму з ПДВ 3187662,63 грн, від 13.03.2017р. №727 на суму з ПДВ 204005,76 грн, від 15.03.2017р. №759 на суму з ПДВ 2000000,00 грн, від 28.03.2017р. №815 на суму з ПДВ 157707,23 грн, від 28.03.2017р. №816 на суму з ПДВ 1962349,95 грн, від 25.04.2017р. №944 на суму з ПДВ 69938,75 грн, від 25.04.2017р. №945 на суму з ПДВ 346042,12 грн, від 25.04.2017р. №946 на суму з ПДВ 637532,53 грн, від 25.04.2017р. №947 на суму з ПДВ 662656,88 грн, від 28.04.2017р. №957 на суму з ПДВ 152871,03 грн, від 28.04.2017р. №958 на суму з ПДВ 392469,99 грн, від 28.04.2017р. №959 на суму з ПДВ 431541,45 грн, від 28.04.2017р. №960 на суму з ПДВ 500425,00 грн, від 05.05.2017р. №990 на суму з ПДВ 50000,00 грн та інші документи.

Між Позивачем (Покупець), з однієї сторони, та Товариством з обмеженою відповідальністю КОНТИНЕНТ-ОІЛ (Постачальник), з іншої сторони, укладено ряд Договорів на поставку насіння соняшнику: №400130 на поставку сільськогосподарської продукції від 07.02.2017р. (надалі -Договір №400130); №41011 на поставку сільськогосподарської продукції від 13.04.2017р. (надалі - Договір №41011).

У відповідності до пп. 1.1 п. 1, пп. 3.1 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Договорів, у порядку та на умовах, передбачених даним Договором, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар. Кількість Товару становить 200,000 метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10% за вибором Покупця (пп. 3.1 п. 3 Договору №400130). Кількість Товару становить 300,000 метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10% за вибором Покупця (пп. 3.1 п. 3 Договору №41011). Постачальник поставляє Товару на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно-екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Договором.

В підтвердження виконання умов Договорів на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Договору №400130 Товариством з обмеженою відповідальністю КОНТИНЕНТ-ОІЛ було поставлено Позивачу Товар у кількості 182,080 МТ загальною вартістю з ПДВ 2068718,74 грн в т. ч. ПДВ 344786,46 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №4 від 07.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 258462,94 грн, №5 від 11.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 894678,30 грн, №6 від 14.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675450,19 грн, №7 від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 258127,31 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000151 від 07.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 258462,94 грн, №МА000000162 від 11.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 894678,30 грн, №МА000000181 від 14.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675450,19 грн, №МА000000186 від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 258127,31 грн; Рахунками на оплату №4 від 07.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 258462,94 грн, №5 від 11.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 894678,30 грн, №6 від 14.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 675450,19 грн, №7 від 15.02.2017р. на загальну суму з ПДВ 258127,31 грн; Товарно-транспортні накладні: від 13.02.2017р. №802898, від 13.02.2017р. №802899, від 06.02.2016р. №802887, від 14.02.2017р. №802895, від 09.02.2017р. №802888, від 10.02.2017р. №802892, від 10.02.2017р. №802891; Податкові накладні: від 07.02.2017р. №4 на загальну суму з ПДВ 258462,94 грн в т.ч. 43077,16 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 17.02.2017р., та розрахунок коригування від 30.05.2017р. №4, зареєстрований в Єдиному реєстрі податкових накладних 07.06.2017р.), від 11.02.2017р. №5 на загальну суму з ПДВ 894678,30 грн в т.ч. 149113,05 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 21.02.2017р.), від 14.02.2017р. №6 на загальну суму з ПДВ 657450,19 грн в т.ч. 109575,03 грн зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 23.02.2017р., від 15.02.2017р. №7 на загальну суму з ПДВ 258127,31 грн в т.ч. 43021,22 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 23.02.2017р.); Платіжними дорученнями: від 10.02.2017р. №355 на суму з ПДВ 215385,78 грн, від 17.02.2017р. №499 на суму з ПДВ 547875,16 грн, від 17.02.2017р. №501 на суму з ПДВ 445565,25 грн, від 20.02.2017р. №504 на суму з ПДВ 300000,00 грн, від 20.02.2017р. №517 на суму з ПДВ 43077,0106 грн, від 22.02.2017р. №553 на суму з ПДВ 215106,09 грн, від 24.02.2017р. №579 на суму з ПДВ 149113,05 грн, від 24.02.2017р. №580 на суму з ПДВ 109575,03 грн, від 24.02.02.2017р. №581 на суму з ПДВ 43021,22 грн;

- по Договору №41011 Товариством з обмеженою відповідальністю КОНТИНЕНТ-ОІЛ поставлено Позивачу Товар у кількості 213,98 МТ загальною вартістю з ПДВ 2373788,17 грн в т.ч. ПДВ 395631,36 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №13 від 15.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 1399421,81 грн, №14 від 6.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 974366,36 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000421 від 15.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 1399421,81 грн, №МА000000442 від 16.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 974366,36 грн; Рахунки на оплату: №13 від 15.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 1399421,81 грн, №14 від 16.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 974366,36 грн; Товарно-транспортними накладними: від 14.04.2017р. №944471, від 14.04.2017р. №944482, від 13.04.2017р. №944480, від 14.04.2017р. №944478, від 13.04.2017р. №944479; Податковими накладними: від 15.04.2017р. №13 на загальну суму з ПДВ 1399421,81 грн в т.ч. ПДВ 233236,97 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 30.04.2017р.), від 16.04.2017р. №14 на загальну суму з ПДВ 974366,36 грн в т.ч. ПДВ 162394,39 грн (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 03.05.2017р.); Платіжними дорученнями: від 28.04.2017р. №955 на суму з ПДВ 811971,97 грн, від 04.05.2017р. №987 на суму з ПДВ 1000000,00 грн, від 11.05.2017р. №1009 на суму з ПДВ 162394,39 грн, від 12.05.2017р. №1025 на суму з ПДВ 233236,97 грн, від 15.05.2017р. №1035 на суму з ПДВ 166184,84 грн та інші документи, які Судом досліджено та копії залучено до матеріалів справи.

Також, між Позивачем (Покупець), з однієї сторони, та Товариством з обмеженою відповідальністю ФЛАГМАН-АГРОКУЛЬТУР (Постачальник), з іншої сторони, укладено наступні Договори на поставку насіння соняшнику: №400168 на поставку насіння соняшнику від 03.03.2017р. (надалі - Договір №400168); №400170 на поставку насіння соняшнику від 06.03.2017р. (надалі - Договір №400170).

У відповідності до пп. 1 п. 1, пп. 3.1, пп. 3.3 п. 3, пп. 4.1 п. 4 Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику, у порядку та на умовах, передбачених даним Контрактом, Постачальник зобов'язується продати та передати у власність Покупця насіння соняшнику врожаю 2016 року (надалі - Товар), а покупець зобов'язується оплатити та прийняти Товар. Постачальник поставляє Товару на умовах СРТ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ОПЛАЧЕНО ДО (місце зазначене) Філія ТОВ Олсідз Блек Сі Олійно-екстракційний завод , Одеська область, Комінтернівський район, територія Визирської сільської ради, 2-ий км автодороги на Морський торгівельний порт Южний , буд. 2 "б" (ст. Берегова Одеської залізниці, код станції 400502) (надалі - Склад Покупця) згідно Інкотермс в редакції 2010 p., за винятком застережень, прямо передбачених даним Контрактом. Остаточна якість Товару визначається на Складі Покупця незалежною акредитованою лабораторією - Товариством з обмеженою відповідальністю НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна . Кількість Товару становить 250,000 (двісті п'ятдесят) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400168). Кількість Товару становить 250,000 (двісті п'ятдесят) метричних тонн (надалі - МТ) +/- 10 % за вибором Покупця (пп. 4.1 п. 4 Договору №400170).

В підтвердження виконання умов Контрактів (Договорів) на поставку насіння соняшнику Позивачем надано Суду наступні документи:

- по Договору №400168 ТОВ ФЛАГМАН- АГРОКУЛЬТУР поставлено Позивачу Товар у кількості 248,460 МТ, загальною вартістю з ПДВ 2815798,18 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №2 від 04.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 914268,80 грн, №3 від 05.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 1901529,38 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000318 від 03.04.2017р. на загальну суму з ПДВ 914268,80 грн, №МА000000319 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 1901529,38 грн; Рахунками на оплату: №1 від 04.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 914268,80 грн, №2 від 05.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 1901529,38 грн; Товарно-транспортними накладними: від 04.03.2017р. №1607, від 04.03.2017р. №556, від 05.03.2017р. №3440, від 04.03.2017р. №1709, від 03.03.2017р. №12, від 04.03.2017р. №1708, від 04.03.2017р. №1707, від 04.03.2017р. №323, від 04.03.2017р. №3388, від 04.03.2017р. №425; Податкова накладна від 31.03.2017р. №9 (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 15.04.2017р.); Платіжними дорученнями: від 20.04.2017р. №922 на суму з ПДВ 152378,13 грн, від 20.04.2017р. №923 на суму з ПДВ 116921,56 грн, від 19.04.2017р. №909 на суму з ПДВ 200000,00 грн, від 05.04.2017р. №843 на суму з ПДВ 761890,67 грн, від 05.04.2017р. №839 на суму з ПДВ 402847,81 грн, від 29.03.2017р. №817 на суму з ПДВ 181760,01 грн, від 13.03.2017р. №749 на суму з ПДВ 1000000,00 грн;

- по Договору №400170 ТОВ ФЛАГМАН- АГРОКУЛЬТУР поставлено Позивачу Товар у кількості 193,78 МТ, загальною вартістю з ПДВ 2157147,52 грн, що підтверджується: Видатковими накладними: №4 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 769750,09 грн, №5 від 07.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 628102,42 грн, №6 від 08.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 759295,01 грн; Актами перерахунку ціни: №МА000000329 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 769750,09 грн, №МА000000330 від 07.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 628102,42 грн, №МА000000331 від 08.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 759295,01 грн; Рахунками на оплату: №1148 від 06.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 769750,09 грн, №1149 від 07.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 628102,42 грн, №1150 від 08.03.2017р. на загальну суму з ПДВ 759295,01 грн; Товарно-транспортними накладними: від 06.03.2017р. №232426, від 06.03.2017р. №32, від 06.03.2017р. №87, від 07.03.2017р. №43, від 08.03.2017р. №165, від 08.03.2017р. №188, від 06.03.2017р. №2325, від 06.03.2017р. №4315; Податкову накладну від 31.03.2017р. №9 (зареєстрована в Єдиному реєстрі податкових накладних 15.04.2017р.); Платіжними дорученнями від 20.04.2017р. №921 на суму з ПДВ 128291,68 грн, від 20.04.2017р. №920 на суму з ПДВ 104683,74 грн, від 20.04.2017р. №919 на суму з ПДВ 126549,17 грн, від 05.04.2017р. №842 на суму з ПДВ 523418,68 грн, від 05.04.2017р. №841 на суму з ПДВ 641458,41 грн, від 05.04.2017р. №840 на суму з ПДВ 432745,84 грн, від 24.03.2017р. №791 на суму з ПДВ 200000,00 грн та інші документи, які Судом досліджено та копії залучено до матеріалів справи.

В матеріалах справи містяться Протоколи випробування зроблені ТОВ НофаЛаб Інтернешнл Лабораторіє Україна зразків поставленого товару вищезазначеними контрагентами Позивача на склад останнього.

Контролюючим органом не подано доказів на підтвердження недобросовісності Позивача як платника податку на додану вартість або можливої фіктивності його постачальника, як-от: пояснень посадової особи щодо її непричетності до фінансово-господарської діяльності очолюваного суб'єкта господарювання, судових рішень, вироків, не наведено доводів щодо здійснення Позивачем операцій за відсутності розумних економічних причин (ділової мети) та наміру одержати економічний ефект тощо.

Щодо посилань Відповідача про допит під час досудового розслідування в якості свідка директорів контрагента Позивача по ланцюгу, Суд зазначає наступне.

Відповідно до ч. 1 ст. 205 КК України фіктивне підприємництво це створення або придбання суб'єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб) з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення видів діяльності, щодо яких є заборона.

У відповідності до ч. 6 ст. 78 КАС України, Вирок суду у кримінальному провадженні або постанова суду у справі про адміністративний проступок, які набрали законної сили, є обов'язковими для адміністративного суду, що розглядає справу про правові наслідки дій чи бездіяльності особи, щодо якої ухвалений вирок або постанова суду, лише в питаннях, чи мало місце діяння та чи вчинене воно цією особою.

Суд звертає увагу, що Відповідачем не було надано доказів наявності вироку суду відносно - Позивача та контрагентів за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України (фіктивне підприємництво), а договори, укладений Позивачем з даним товариством, до теперішнього часу у судовому порядку не визнано недійсними.

Аналогічна правова позиція викладена в Постановах: Верховного Суду від 28.08.2018 року по справі №826/11298/14 (№К/9901/48398/18), від 25.052018 року по справі №2а-8687/09/2270/16 (№К/9901/2772/18), Постанові Вищого адміністративного суду України від 20 липня 2016 р. по справі №К/800/11516/16; в Ухвалі Вищого адміністративного суду України від 25.03.2008 року по справі № К-23642/07.

Разом з тим, обставини, встановлені вироком суду в кримінальній справі відносно фізичної особи, не може бути покладено в основу судового рішення в адміністративному процесі без їх перевірки та підтвердження належними та допустимим доказами.

Така інформація не ґрунтується на безпосередньому аналізі первинних документів та не є належним доказом в розумінні процесуального Закону.

Факт порушення кримінальної справи та отримання свідчень (пояснень) посадових осіб господарюючих суб'єктів, в рамках такої кримінальної справи, не є беззаперечним фактом, що підтверджує відсутність реальних правових наслідків всіх господарських операцій проведених позивачем та його контрагентами. Окрім того, суд також зауважує, що під час проведення господарських операцій платник податків може бути і необізнаним стосовно дійсного стану правосуб'єктності своїх контрагентів і реально отримати від них товари (роботи чи послуги), незважаючи на те, що контрагенти можливо і мають наміри щодо порушення податкового законодавства.

Вказану правову позицію викладено у постанові Верховного Суду від 27.03.2018 року у справі №816/809/17.

Факт наявності вироку, ухваленого на підставі угоди у кримінальному провадженні, не дає підстав для автоматичного висновку про нереальність господарських операцій, внаслідок чого є нагальна необхідність перевіряти доведеність кожного податкового правопорушення і здійснювати комплексне дослідження усіх складових господарських операцій, з врахуванням обставин, встановлених вироком, який набрав законної сили, періоду часу, за який такі обставини встановлені, а також конкретної особи та наслідки її дій.

Дану правову позицію висловлено Верховним Судом у постанові від 18.09.2018 року у справі №802/2231/17-а.

З метою встановлення факту здійснення господарської операції, формування витрат для цілей визначення об'єкта оподаткування податком на прибуток або податкового кредиту з податку на додану вартість судам належить з'ясовувати рух активів платника податку в процесі здійснення спірних господарських операцій. При цьому, дослідженню підлягають усі первинні документи, які належить складати залежно від певного виду господарської операції, - договори, акти виконаних робіт, документи про перевезення, податкові та видаткові накладні, їх подальшу реалізацію тощо.

Досліджені первинні документи, які згідно з п.44.1 ст. 44 ПК України, є підставою для податкового обліку, як зазначалося, містять відомості які у повній мірі відображають суть господарських операцій, що відбулись між позивачем та його контрагентами.

Судом досліджено первинну документацію та встановлено, що в вищезазначених документах зазначено, який товар (послуги) отримувався, всі рядки заповнені належним чином, що в свою чергу свідчить по здійснення господарських взаємовідносинах в межах їх господарської діяльності, є реальними, відповідають дійсному економічному змісту та підтверджуються необхідними первинними документами, що є свідченням добросовісності Позивача при здійсненні вказаних операцій. Позивачем вчинено дії та досягнуто конкретних результатів, які визначають саме поняття господарської операції - факти підприємницької та іншої діяльності, що впливають на стан майна, капіталу, зобов'язань та фінансових ресурсів (том ІІ-ХІ).

Контролюючим органом всупереч вимог ст. 77 КАС України не було доведено та надано доказів про наявність встановлених судами фактів, які свідчать про обізнаність платника податків щодо неправомірної поведінки контрагента та злагодженості дій між ними.

Враховуючи надані письмові докази на підтвердження господарських взаємовідносин, висновки податкового органу щодо нереальності господарських операцій сформовані виходячи з припущень стосовно можливих порушень податкового законодавства контрагентами позивача, а відносини безпосередньо між учасниками операцій, на підстав якої сформовані дані податкового обліку, не досліджено.

Апелянт не навів жодних інших обставин та доказів, які б свідчили про фіктивність вчинення операцій, відсутність факту поставки товарів, а також того, що вчинення зазначених операцій не було обумовлено розумними економічними причинами (цілями ділового характеру), а дії позивача та його контрагентів були спрямовані на отримання необґрунтованої податкової вигоди чи заволодіння майном держави.

Платник податків не повинен нести негативних наслідків, у зв'язку з вчиненням своїм контрагентом порушень податкового законодавства України.

Враховуючи викладене у сукупності, апелянтом не було надано доказів на підтвердження вимог апеляційної скарги. Інші доводи, викладені апелянтом в апеляційній скарзі вказаного не спростовують, тому колегія суддів вважає правильним висновок суду першої інстанції щодо задоволення позову.

Згідно п. 41 висновку № 11 (2008) Консультативної ради європейських суддів до Комітету Міністрів Ради Європи щодо якості судових рішень, обов'язок суддів наводити підстави для своїх рішень не означає необхідності відповідати на кожен аргумент захисту на підтримку кожної підстави захисту. Обсяг цього обов'язку може змінюватися залежно від характеру рішення.

Згідно з практикою Європейського суду з прав людини, очікуваний обсяг обґрунтування залежить від різних доводів, що їх може наводити кожна зі сторін, а також від різних правових положень, звичаїв та доктринальних принципів, а крім того, ще й від різних практик підготовки та представлення рішень у різних країнах.

Щоб дотриматися принципу справедливого суду, обґрунтування рішення повинно засвідчити, що суддя справді дослідив усі основні питання, винесені на його розгляд, що і вчинено судом у даній справі.

Таким чином, враховуючи вищенаведене у сукупності, беручи до уваги при цьому кожен аргумент, викладений учасниками справи, рішення суду першої інстанції у цій справі є законним та обґрунтованим і не підлягає скасуванню, оскільки суд, всебічно перевіривши обставини справи, у відповідності з нормами матеріального права та при дотриманні норм процесуального права ухвалив рішення повно і всебічно з'ясувавши обставини справи.

Керуючись ст.ст. 242, 308, 315, 316, 321, 322, 325, 328, 329 КАС України, колегія суддів, -

П О С Т А Н О В И Л А :

Апеляційну скаргу Головного управління ДФС у м. Києві на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.11.2018 у справі за адміністративним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю МАРІО-ІНВЕСТ до Головного управління ДФС у м. Києві про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення №0038491404 від 31.07.2017 - залишити без задоволення.

Рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 05.11.2018 - залишити без змін.

Постанова суду набирає законної сили з дати її прийняття та може бути оскаржена шляхом подачі касаційної скарги безпосередньо до Верховного Суду протягом тридцяти днів з дня складення повного судового рішення.

Суддя-доповідач: В. В. Кузьменко

Судді: Я. М. Василенко

О. І. Шурко

Повний текст постанови виготовлено 16.04.2019

Дата ухвалення рішення11.04.2019
Оприлюднено17.04.2019
Номер документу81179053
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —826/11215/18

Ухвала від 18.12.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 24.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Блажівська Н.Є.

Ухвала від 30.09.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Ухвала від 27.08.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Ухвала від 22.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гусак М.Б.

Ухвала від 02.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 06.06.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 15.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 11.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

Постанова від 11.04.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Кузьменко Володимир Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні