Ухвала
від 16.04.2019 по справі 351/543/19
СНЯТИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 351/543/19

Номер провадження №1-кс/351/234/19

У Х В А Л А

16 квітня 2019 року м. Снятин

Слідчий суддяСнятинського районногосуду Івано-Франківськоїобласті ОСОБА_1 за участі:

секретаря судового засідання - ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого СВ Снятинського ВП Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 про призначення експертизи наркотичнихзасобів,психотропних речовинїх аналогівта прекурсорів за матеріалами досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090230000028 від 21.02.2019р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України, -

В С Т А Н О В И В:

Старшого слідчий СВ Снятинського ВП Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області капітан поліції ОСОБА_3 в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090230000028від 21.02.2019р.за ознакамикримінального правопорушення,передбаченого ч.3ст.185КК України звернувся до суду із клопотанням про призначення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів, проведення якої доручити експертам Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України.

В обгрунтування клопотання зазначено, що в ніч на 21.02.2019 невідома особа, проникла до приміщення Задубрівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого пошкодила вхідні двері та навісний замок до кімнати військової підготовки, яка знаходиться на першому поверсі, проникла до вказаної кімнати, звідки таємно викрала макет автомата АКМ, який є конструктивно схожим зі зброєю і призначений для використання в якості подарунка, сувеніра, театрального інвентарю, виставочного експоната, а також предмета колекціонування. Макет виготовлений з реальної зброї шляхом спеціальної переробки деяких деталей, після якої стає неможливим використання цього макету в якості вогнепальної зброї, або зібрання з деталей різних макетів діючої вогнепальної зброї. За висновком експертизи, проведеної ДНДЕКЦ МВС України, макет до категорії вогнепальної зброї не відноситься, для придбання та зберігання макета дозвіл органів МВС України не потрібний.

Макет масо-габаритний автомата АКМ серійний номер КіШЯ НОМЕР_1 , виготовлений згідно з діючою технічною документацією, прийнятий згідно з вимогами ТУ У 36.6-21552117.009:2010 і визнаний придатним для використання.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення міг бути причетний ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жит. АДРЕСА_1 .

15.04.2019 під час проведення обшуку в господарстві, де проживає ОСОБА_4 було вилучено суху речовину рослинного походження, яку поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору (позначено №1 на бірці); суху речовину рослинного походження, яку поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору (позначено №2 на бірці); суху подрібнену речовину рослинного походження, виявлену в металевому млинку, яку поміщено в паперовий конверт (позначено №1 на конверті); згорток паперу, в якому знаходиться суха подрібнена речовина рослинного походження, який поміщено в паперовий конверт (позначено №2 на конверті); металевий млинок, в якому виявлено суху подрібнену речовину рослинного походження, який поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору; скляну банку з-під кави, в якій виявлено рідину із рослинною речовиною, яку поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору.

Слідчий зазначив, що для з`ясування обставин, що мають істотне значення для кримінального провадження, а також з метою встановлення належності виявленої рослинної речовини для якої необхідні спеціальні знання, у кримінальному провадженні виникла необхідність у звернення до суду із клопотанням про проведення експертизи наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів.

Строки досудового розслідування ще не закінчились.

Слідчий подав до суду заяву, якою клопотання підтримав, просив його задоволити, та просив розгляд справи провести без його участі.

Відповідно до ч.4 ст.107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження під час розгляду питань слідчим суддею, крім вирішення питання про проведення негласних слідчих дій (розшукових) дій, та в суді під час судового провадження є обов`язковим. У разі неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, чи в разі, якщо відповідно до положень цього Кодексу судове провадження здійснюється судом за відсутності осіб, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Клопотання підтверджується зокрема: витягом з єдиного реєстру №12019090230000028 від 21.02.2019р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України.

Слідчий суддя, вивчивши надані матеріали, що стосуються розгляду клопотання, дійшов висновку про наявність підстав для його задоволення, виходячи з наступного.

Відповідно до ч.1 ст.91 КПК України у кримінальному провадженні підлягають доказуванню: подія кримінального правопорушення /час, місце спосіб та інші обставини вчинення кримінального правопорушення.

Згідно вимог ч.1 ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для з`ясування питань права.

Відповідно до ч.3ст.244 КПК Україниклопотання про призначення експертизи розглядається слідчим суддею місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого здійснюється досудове розслідування, не пізніше п`яти днів із дня його надходження до суду. Особа, яка подала клопотання, повідомляється про місце та час його розгляду, проте її неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання, крім випадків, коли її участь визнана слідчим суддею обов`язковою.

Згідно із ч.6 ст.244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта. Слідчий суддя самостійно визначає експерта, якого необхідно залучити, або експертну установу, якій необхідно доручити проведення експертизи.

Відповідно до ч.7 ст.244 КПК України до ухвали слідчого судді про доручення проведення експертизи включаються запитання, поставлені експертові особою, яка звернулася з відповідним клопотанням. Слідчий суддя має право не включити до ухвали запитання, поставлені особою, яка звернулася з відповідним клопотанням, якщо відповіді на них не стосуються кримінального провадження або не мають значення для судового розгляду, обґрунтувавши таке рішення в ухвалі.

На підставі ч.9 ст.244 КПК України висновок експерта, залученого слідчим суддею, надається особі, за клопотанням якої він був залучений.

Дослідивши надані матеріали і документи, враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання,

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.91, 242, 243, 244 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Призначити у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019090230000028 від 21.02.2019р. за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 185 КК України експертизу наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів та прекурсорів.

Проведення експертизи доручити експертам Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України.

Поставити на вирішення експертів наступні запитання:

-чи є на семи частинах пластикових пляшок, які знаходиться в поліетиленовому пакеті

чорного кольору, які вилучено 15.04.2019 у ОСОБА_4 під час проведення обшуку, залишки наркотичної речовини?

-якщо так, то якої саме, до якого виду вона відноситься, яка її вага?

-чи є на двох бляшаних банках, які знаходиться в поліетиленовому пакеті чорного

кольору, які вилучено 15.04.2019 у ОСОБА_4 під час проведення обшуку, залишки наркотичної речовини?

-якщо так, то якої саме, до якого виду вона відноситься, яка її вага?

-чи є на скляному пристрої для вживання наркотичних засобів, який знаходиться в

поліетиленовому пакеті чорного кольору, який вилучено 15.04.2019 у ОСОБА_4 під час проведення обшуку, залишки наркотичної речовини?

-якщо так, то якої саме, до якого виду вона відноситься, яка її вага?

-чи є на трьох наперстках для викурювання наркотичних засобів, які знаходиться в

поліетиленовому пакеті чорного кольору, які вилучено 15.04.2019 у ОСОБА_4 під час проведення обшуку, залишки наркотичної речовини?

-якщо так, то якої саме, до якого виду вона відноситься, яка її вага?

-чи є на відрізку фольги, який знаходиться в паперовому конверті, який вилучено

15.04.2019 у ОСОБА_4 під час проведення обшуку, залишки наркотичної речовини?

-якщо так, то якої саме, до якого виду вона відноситься, яка її вага?

Направити експертам для проведення дослідження: сім частин пластикових пляшок із нашаруванням речовини чорного кольору, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору в опечатаному вигляді; дві бляшані банки із нашаруванням речовини чорного кольору, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору в опечатаному вигляді; скляний пристрій для вживання наркотичних засобів, який поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору в опечатаному вигляді: три наперстки для викурювання наркотичних речовин, які поміщено в поліетиленовий пакет чорного кольору в опечатаному вигляді; відрізок фольги із нашаруванням речовини чорного кольору, який поміщено в паперовий конверт в опечатаному вигляді.

Надати експертам дозвіл на часткове використання та руйнування об`єктів дослідження.

Примірник ухвали направити експертам Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України для виконання.

Контроль за виконанням і направленням ухвали та об`єктів дослідження експертам Івано-Франківського НДЕКЦ МВС України покласти на старшого слідчого СВ Снятинського ВП Косівського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області капітана поліції ОСОБА_3 .

З приводу уточнення питань щодо проведення досліджень та інших питань, які будуть виникати при проведенні експертизи необхідно контактувати із ініціатором проведення експертизи, якому в подальшому необхідно направити матеріали виконаної експертизи.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: підпис

Суддя Снятинського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.04.2019
Оприлюднено17.02.2023

Судовий реєстр по справі —351/543/19

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 10.04.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

Ухвала від 01.03.2019

Кримінальне

Снятинський районний суд Івано-Франківської області

Калиновський М. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні