Ухвала
від 18.04.2019 по справі 580/1334/19
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

18 квітня 2019 року справа № 580/1334/19

м. Черкаси

Суддя Черкаського окружного адміністративного суду Бабич А.М., перевіривши матеріали позову ОСОБА_1 до Придніпровського відділу Державної виконавчої служби м. Черкаси про визнання бездіяльності незаконною та скасування рішення,

УСТАНОВИЛА:

16.04.2019 через підсистему "Електронний суд" у Черкаський окружний адміністративний суд надійшов позов ОСОБА_1 (АДРЕСА_1; РНОКПП НОМЕР_1) (далі-позивач) до Придніпровського відділу Державної виконавчої служби м. Черкаси (18000, м. Черкаси, пр-т Хіміків, буд.50, каб.301; код ЄДРПОУ 34998092) (далі-відповідач) про:

визнання незаконною бездіяльності головного державного виконавця Придніпровського відділу Державної виконавчої служби м. Черкаси Тімофеєва В.С.;

скасування постанови відповідача про накладення арешту на рахунок позивача в АТ КБ ПриватБанк НОМЕР_2, до якого закріплені картки з цільовим призначенням - заробітна плата НОМЕР_3 та НОМЕР_4.

Згідно зі ст.19 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) справа підсудна Черкаському окружному адміністративному суду. Однак позовна заява підлягає залишенню без руху з огляду на таке.

Частинами 2, 3, 4 ст.160 КАС України визначено, що позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб. Позовна заява може бути складена шляхом заповнення бланка позову, наданого судом. На прохання позивача службовцем апарату адміністративного суду може бути надана допомога в оформленні позовної заяви.

На підставі підп.15.1 п.15 Розділу VII Перехідних положень КАС України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи подання, реєстрація, надсилання процесуальних та інших документів, доказів, формування, зберігання та надсилання матеріалів справи здійснюються в паперовій формі.

Згідно з підп.15.3 п.15 Розділу VII Перехідних положень КАС України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи розгляд справи у суді здійснюється за матеріалами справи у паперовій формі.

01.03.2019 в газеті "Голос України" (№ 42 (7048) від 01.03.2019) опубліковано повідомлення про відкликання Державною судовою адміністрацією України оголошення, опублікованого в газеті "Голос України" (№ 229 (6984) від 01.12.2018) щодо створення та забезпечення функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи.

Тому передбачені Законом України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів", пов'язані з початком функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, не набрали чинності.

Отже, станом на час подання позивачем вказаної позовної заяви Єдина судова інформаційно-телекомунікаційної система не функціонує, а позовні заяви необхідно подавати до суду в паперовій формі засобами поштового зв'язку або нарочно безпосередньо до канцелярії суду із копіями з додатками відповідно до кількості учасників справи.

У порушення ч.2 ст.160 КАС України позивач не подав до суду позовної заяви з доданими до неї матеріалами у письмовій формі із копіями відповідно до кількості учасників справи.

Крім того, п.2 ч.5 ст.160 КАС України визначений обов'язок позивача зазначити у позовній заяві повне найменування (для юридичних осіб) або ім'я (прізвище, ім'я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб); поштовий індекс; ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості відомі позивачу), відомі номери засобів зв'язку, офіційна електронна адреса або адреса електронної пошти.

Позивач у позовній заяві не зазначив повного найменування відповідача, що відповідає даним ЄДРПОУ.

Пунктом 4 ч.5 ст.160 КАС України визначений обов'язок позивача зазначити у позовній заяві зміст позовних вимог і виклад обставин, якими він обґрунтовує свої вимоги.

Всупереч викладеній нормі позивач не зазначив у прохальній частині позову на навів конкретного обгрунтування, які конкретні дії державного виконавця просить визнати незаконними.

Також всупереч вимогам ч.4 ст.161 КАС України позивач не надав копію спірного рішення та не зазначив обставин, з яких не може його надати, що унеможливлює перевірку судом дотримання позивачем встановлених ст.287 КАС України строків звернення в суд з цим позовом та визначення юрисдикції цієї справи.

Згідно з частинами 1-2 ст. 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З метою забезпечення права позивача на судовий захист своїх прав та інтересів наявні підстави надати йому строк для усунення вказаних недоліків позовної заяви протягом 10 днів з дня отримання ухвали, шляхом надання суду паперової позовної заяви з додатками згідно з вимогами ст.ст.160-161 КАС України у копіях, відповідно до кількості учасників спору та докази сплати судового збору на рахунки Черкаського окружного адміністративного суду у вищевказаному розмірі.

Суддя звернула увагу, що позивач просить звільнити його від сплати судового збору з огляду на те, що його родина є багатодітною. На підтвердження цього надав суду копію посвідчення від 11.04.2017 серії БС №174563.

Згідно з ч.1 ст.133 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Відповідно до підп. г п.2 ч.2 ст.8 Закону України від 08.07.2011 №3674-VI "Про судовий збір" (далі - Закон №3674-VI), враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою за її клопотанням відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі за умови, що позивачем є член багатодітної сім'ї.

Оскільки позивач є членом багатодітної сім'ї, що підтверджується відповідним посвідченням, наявні підстави звільнити його від сплати судового збору.

Тому відповідне клопотання позивача є обґрунтованим і підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.2, 5, 46, 160, 169, 171, 243, 248 КАС України, суддя

УХВАЛИЛА:

1. Звільнити ОСОБА_1 від сплати судового збору у цій справі.

2. Позовну заяву ОСОБА_1 до Придніпровського відділу Державної виконавчої служби м. Черкаси про визнання бездіяльності незаконною та скасування рішення - залишити без руху.

3. Позивачу надати строк 10 днів з моменту отримання ухвали для усунення викладених у мотивувальній частині ухвали недоліків позовної заяви.

4. Роз'яснити, що у разі невиконання вимог ухвали позовна заява підлягає поверненню.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

6. Копію ухвали направити позивачу.

Суддя А.М. Бабич

Дата ухвалення рішення18.04.2019
Оприлюднено18.04.2019
Номер документу81237452
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності незаконною та скасування рішення

Судовий реєстр по справі —580/1334/19

Вирок від 06.12.2019

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 25.10.2019

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 15.07.2019

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 10.05.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

Л.В. Трофімова

Ухвала від 18.04.2019

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.М. Бабич

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні