Ухвала
від 19.04.2019 по справі 200/4018/19-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

19 квітня 2019 р. Справа №200/4018/19-а

приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Христофоров А.Б. розглянувши за правилами спрощеного позовного провадження клопотання відповідача про розгляд за правилами загального позовного провадження адміністративну справу за позовом Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання дій протиправними та скасування вимоги про сплату боргу (недоїмки),

В С Т А Н О В И В:

Позивач ОСОБА_1 підприємство «Компанія «Вода Донбасу» , 20 березня 2019 року звернувся з позовною завою до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про скасування вимоги Головного управління ДФС у Донецькій області про сплату боргу (недоїмки) від 07 грудня 2018 року № Ю-9-23 на суму недоїмки 539 974, 37 грн.

Відповідачем надано клопотання про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, оскільки має суттєве значення для органів ДФС та значний суспільний інтерес щодо формування сталої судової практики з такого спірного питання, потребує детального розгляду справи по суті, дослідження великого обсягу доказів та з'ясування всіх обставин.

Частиною першою статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Відповідно статей 12, 257 Кодексу адміністративного судочинства України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Згідно частини третьої статті 260 Кодексу адміністративного судочинства України, вбачається, що суд при розгляді справи за правилами спрощеного позовного провадження за наявності підстав може постановити ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження та заміну засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Враховуючи той факт, що справа відноситься до категорії незначної складності, суд вважає, що в даному випадку відсутні підстави для задоволення клопотання відповідача про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Окрім того, для ухвалення законного та обґрунтованого судового рішення у даній справі, суд вважає за необхідне витребувати докази з власної ініціативи.

Керуючись ст. ст. 12, 248, 257,260, 263 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Відмовити у задоволенні клопотання відповідача про розгляд за правилами загального позовного провадження адміністративну справу за позовом Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» до Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області про визнання дій протиправними та скасування вимоги про сплату боргу (недоїмки).

Витребувати у Комунального підприємства «Компанія «Вода Донбасу» пояснення щодо механізму розрахунку позовних вимог у розмірі 539 974,37 грн. та їх складових.

Витребувати у Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області пояснення щодо підстав та періоду виникнення недоїмки в сумі 539 973,37 грн.

Роз'яснити учасникам справи, що інформацію у справі, що розглядається, можна отримати в мережі Інтернет на офіційному веб-порталі судової влади України на веб-сторінці http://adm.dn.court.gov.ua/sud0570.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Христофоров А.Б.

Дата ухвалення рішення19.04.2019
Оприлюднено21.04.2019
Номер документу81274633
СудочинствоАдміністративне
Сутьсплату боргу (недоїмки

Судовий реєстр по справі —200/4018/19-а

Ухвала від 15.04.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Ухвала від 10.02.2021

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Гаврищук Тетяна Григорівна

Рішення від 31.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 19.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 12.04.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

Ухвала від 25.03.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Христофоров А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні