Ухвала
від 16.04.2019 по справі 758/5084/19
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/5084/19

У Х В А Л А

16 квітня 2019 року Слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Києві заяву адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ОСОБА_4 , про передачу матеріалів справи до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про направлення справи на розгляд до іншого суду,

В С Т А Н О В И В :

У судовому засіданні адвокат ОСОБА_3 , в інтересах ОСОБА_4 , звернувся до слідчого судді з клопотанням про передачу матеріалів справи до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про направлення справи на розгляд до іншого суду.

Заява обґрунтована тим, що відповідно до інформації з витягу з ЄРДР орган, який здійснює досудове розслідування кримінального провадження № 42019000000000455 є Генеральна прокуратура України. Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Генеральна прокуратура України знаходиться за адресою: 01011, м. Київ, Печерський район, вул. Різницька, буд. 13/15. Отже орган, який здійснює досудове розслідування кримінального провадження № 42019000000000455, в рамках якого ініційоване клопотання прокурора про продовження строку дії покладених на підозрюваного обов`язків, знаходиться в Печерському районі м. Києва, а тому клопотання повинно розглядатись Печерським районним судом м. Києва. За таких обставин, відповідно до ч. 2 ст. 34 КПК України, заявник просить слідчого суддю передати матеріали справи стосовно розгляду клопотання прокурор у кримінальному провадженні прокурора відділу організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими управління спеціальних розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Генеральної прокуратури України ОСОБА_5 про продовження строку дії покладених на підозрюваного обов`язків до Апеляційного суду м. Києва для вирішення питання про направлення зазначених матеріалів до Печерського районного суду м. Києва для розгляду по суті.

В судовому засіданні захисник ОСОБА_3 підтримав подане клопотання про передачу матеріалів справи до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про направлення справи на розгляд до іншого суду, просив його задовольнити.

Захисник ОСОБА_6 також підтримав подане клопотання.

Підозрюваний ОСОБА_4 підтримав своїх захисників.

Прокурор ОСОБА_5 заперечував проти задоволення клопотання, посилаючись на його необґрунтованість.

Перевіривши надані матеріали клопотання, вивчивши докази, заслухавши думку учасників процесу, приходжу до наступного висновку.

Частиною 6 ст. 194 КПК України передбачено, що обов`язки, передбачені частиною п`ятою цієї статті, можуть бути покладені на підозрюваного, обвинуваченого на строк не більше двох місяців. У разі необхідності цей строк може бути продовжений за клопотанням прокурора в порядку, передбаченому статтею 199 цього Кодексу. Після закінчення строку, в тому числі продовженого, на який на підозрюваного, обвинуваченого були покладені відповідні обов`язки, ухвала про застосування запобіжного заходу в цій частині припиняє свою дію і обов`язки скасовуються.

Слідчим суддею встановлено, що згідно з постановою заступника начальника управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України ОСОБА_7 про визначення слідчих для здійснення досудового розслідування від 28.02.19 третім слідчим відділом управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за № 42019000000000455 від 28.02.2019.

Відповідно до наказу Генеральної прокуратури України №150 від 25.07.18 визначено місце розташування органу досудового розслідування першого та третього слідчих відділів управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України приміщення за адресою: вул. Борисоглібська, 18, у Подільському районі м. Києва.

Ознайомившись з клопотанням та долученими до нього матеріалами, перевіривши викладені в клопотанні доводи слідчий суддя вважає, що клопотання про передачу матеріалів справи до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про направлення справи на розгляд до іншого суду підлягає відхиленню, так як законних підстав, передбачених ч. 2 ст. 34 КПК України, не встановлено.

За наведених вище обставин у їх сукупності, слідчий суддя вважає за необхідне заявлене клопотання про передачу матеріалів справи до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про направлення справи на розгляд до іншого суд, залишити без задоволення.

Керуючись ст. ст. 34, 194, 199 КПК України, слідчий суддя,

П О С Т А Н О В И В :

У задоволенні клопотання адвоката ОСОБА_3 , в інтересах ОСОБА_4 , про передачу матеріалів справи до суду апеляційної інстанції для вирішення питання про направлення справи на розгляд до іншого суду, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СуддяОСОБА_1

СудПодільський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81296893
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про інші клопотання

Судовий реєстр по справі —758/5084/19

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

Ухвала від 16.04.2019

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Васильченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні