Ухвала
від 22.04.2019 по справі 140/1311/19
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

22 квітня 2019 року ЛуцькСправа № 140/1311/19

Суддя Волинського окружного адміністративного суду Лозовський О.А., вивчивши позовну заяву Головного управління ДФС у Волинській області (43010, Волинська область, місто Луцьк, Київський майдан, 4) до приватного підприємства «Акрополь» (45625, Волинська область, Луцький район, село Тарасове, вулиця Набережна, будинок 7-а) про стягнення заборгованості по фінансових санкціях,

ВСТАНОВИВ:

Головне управління ДФС у Волинській області звернулося з позовом до приватного підприємства «Акрополь» ро стягнення заборгованості по фінансових санкціях в сумі 13 600,00 грн. до місцевого бюджету.

Позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України).

Дану позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства.

Позовну заяву подано з дотриманням правил підсудності.

Позов подано в строк установлений законом.

Позов подано з пропуском тримісячного строку звернення до адміністративного суду, встановленого частиною другою статті 122 КАС України, проте, позивач подав заяву про поновлення пропущеного строку звернення до суду.

Заяву про поновлення строку звернення до суду належить задовольнити з тих мотивів, що позивач звертався з даними позовом до Волинського окружного адміністративного суду 25.10.2018, однак Головне управління ДФС у Волинській області є бюджетною організацією та повністю фінансується із Державного бюджету України та на VІ квартал 2018 року та І квартал 2019 року затвердженим кошторисом не було передбачено коштів на сплату судового збору, а тому ухвалою Волинського окружного адміністративного суду від 26.11.2018 позовну заяву повернуто позивачу без розгляду.

Відтак, дані обставини підтверджують поважність причин пропуску звернення до суду, у зв'язку з чим суддя приходить до висновку про достатність підстав для визнання причин пропуску строку звернення до суду поважними.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до пункту 20 частини першої статті 4, частини другої, пункту 10 частини шостої статті 12, частин першої - третьої статті 257, частини п'ятої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України дана справа є справою незначної складності та підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у ній матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше.

Керуючись статтями 4, 12, 122, 171, 257, 262 Кодексу адміністративного судочинства України,

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДФС у Волинській області про поновлення пропущеного строку звернення до суду задовольнити, визнати поважними причини пропуску строку звернення до суду з цим позовом та поновити вказаний строк.

Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі за позовом Головного управління ДФС у Волинській області (43010, Волинська область, місто Луцьк, Київський майдан, 4) до приватного підприємства «Акрополь» (45625, Волинська область, Луцький район, село Тарасове, вулиця Набережна, будинок 7-а) про стягнення заборгованості по фінансових санкціях.

Судовий розгляд справи проводити за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов – п'ятнадцять днів з дня вручення йому ухвали про відкриття провадження у справі, та роз'яснити, що відзив на позовну заяву подається з дотриманням вимог статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України та одночасно з надісланням (наданням) до суду також повинен бути надісланий позивачу. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (частина шоста статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України).

Встановити позивачу строк для надання відповіді на відзив – два дні з дня отримання копії відзиву та доданих до нього документів, та роз'яснити, що відповідь на відзив подається з дотриманням вимог статті 163 КАС України.

Встановити відповідачу строк для подачі заперечень – два дні з дня отримання копії відповіді на відзив, та роз'яснити, що заперечення подаються з дотриманням вимог статті 164 КАС України.

Роз'яснити учасникам справи, що відповідно до частин п'ятої, сьомої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін. Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Роз'яснити сторонам, що письмові докази подаються безпосередньо до суду в оригіналі або належним чином засвідченій копії з дотриманням вимог статей 79, 94 КАС України, пункту 5.27 Національного стандарту України «Вимоги до оформлювання документів. ДСТУ 4163-2003», затвердженого наказом Держспоживстандарту України від 07 квітня 2003 року № 55 (відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів «Згідно з оригіналом», назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії і проставляють нижче реквізиту 23).

Справа розглядатиметься і вирішуватиметься суддею одноособово.

Копію ухвали направити учасникам справи, а відповідачам, також, копію позовної заяви та додані до неї документи.

Повідомити учасників справи, що інформацію у справі, яка розглядається, вони можуть отримати за такою веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет: https://court.gov.ua/sud0370/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути частково оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду лише з підстави порушення правил підсудності шляхом подання апеляційної скарги до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд протягом п'ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя                                                                       О.А. Лозовський

Дата ухвалення рішення22.04.2019
Оприлюднено25.04.2019

Судовий реєстр по справі —140/1311/19

Рішення від 05.09.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Рішення від 07.06.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Лозовський Олександр Анатолійович

Ухвала від 17.05.2019

Цивільне

Немирівський районний суд Вінницької області

Науменко С. М.

Ухвала від 22.04.2019

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Лозовський Олександр Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні