Ухвала
від 16.04.2019 по справі 478/587/19
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/587/19 Провадження №2/478/214/2019

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 квітня 2019 року. Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Іщенко Х.В., в смт Казанка Миколаївської області, перевіривши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Казанківської селищної ради про визнання договору оренди землі припиненим,-

В С Т А Н О В И В:

11.04.2019 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Казанківської селищної ради про визнання договору оренди землі припиненим.

Ознайомившись із позовною заявою та доданими до неї документами, вважаю за необхідне залишити її без руху в зв`язку з порушеннями вимог ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

В порушення вимогп.2 ч.3 ст.175 ЦПК України, позивачем в позовній заяві не зазначена відома офіційна електронна адреса та адреса електронної пошти позивача та відповідача.

В порушення вимог п.5 ч.3 ст.175 ЦПК України позивач, виклавши обставини, якими він обґрунтовує свої позовні вимоги, зазначає відповідачем Казанківську селищну раду. При цьому, позивач в позовній заяві на обґрунтування своїх вимог не зазначив, яким чином його права були порушені зазначеним відповідачем.

Також, позивач, виклавши обставини, якими він обґрунтовує свої позовні вимоги, зокрема зазначивши, що орендар за договором ОСОБА_2 . - помер, не зазначив, чи є у останнього спадкоємці та чи прийняли вони спадщину, оскільки відповідно до п.11 Постанови Пленуму ВСУ за №5 від 07.02.2014 року Про судову практику в справах про захист права власності та інших речових прав встановлення власника майна є однією з обставин, що має юридичне значення і підлягає доведенню. Не зазначаючи вказаних вище обставин та доказів, які є обов`язковими при розгляді справ даної категорії, позивач порушує право відповідача на захист, оскільки незрозумілість, нечіткість обставин, якими обґрунтовуються заявлені вимоги до нього, позбавляє його можливості оформлення відзиву відповідно до вимог ЦПК України.

Також, позовна заява підлягає залишенню без руху, оскільки відповідно до вимог п.6 ч.3 ст.175 ЦПК України, позивачу слід зазначити відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору.

У позові не зазначено щодо наявності у позивача оригіналів письмових доказів, фотокопії яких додано до позову.

Згідно п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України, позовна заява повинна містити попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи.

Даний розрахунок позовна заява не містить.

У позові не конкретизовано, як визнати договір припиненим: шляхом визнання договору оренди землі недійсним чи шляхом розірвання договору оренди землі. При цьому позовна вимога про визнання договору недійсним носить немайновий характер, тоді як вимога про його розірвання насить майновий характер.

Так, відповідно до положень п.8 ч.1 ст.176 ЦПК України, ціна позову визначається у позовах про розірвання договору найму (оренди) сукупністю платежів за користування майном протягом строку, що залишається до кінця дії договору, але не більше ніж за три роки.

Отже, позивачу необхідно уточнити, яку з двох вимог він заявляє, вимогу про визнання договору оренди землі недійсним, або вимогу про розірвання договору оренди землі та відповідно вказати ціну позову.

Згідно п.п.1, 2 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви майнового характеру фізичною особою сплачується судовий збір в розмірі 1 відсотку ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою сплачується судовий збір у розмірі 0,4 розміру мінімальної заробітної плати.

За зазначених обставин, позивачу слід вірно зазначити коло осіб, які беруть участь у справі, та відносно сторін у справі зазначити реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб-громадян України.

Відповідно до ст.185 ЦПК України, позовна заява, подана без додержання вимог викладених у ст.ст. 175, 177 ЦПК України, підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.185 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Казанківської селищної ради про визнання договору оренди землі припиненим, - залишити без руху, надавши позивачу строк десять днів з дня вручення ухвали, для усунення недоліків.

В разі не виконання вимог закону, позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення16.04.2019
Оприлюднено25.04.2019
Номер документу81378211
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —478/587/19

Ухвала від 21.10.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Рішення від 01.10.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Рішення від 01.10.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 23.07.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 05.06.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 15.07.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Іщенко Х. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні