Ухвала
від 24.04.2019 по справі 461/8678/18
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/8678/18

Провадження № 1-кс/461/3594/19

УХВАЛА

про продовження строків досудового розслідування

24.04.2019 рокуслідчий суддяГалицького районногосуду м.Львова ОСОБА_1 ,за участюсекретаря ОСОБА_2 ,слідчого ОСОБА_3 ,прокурора ОСОБА_4 ,підозрюваних ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 ,захисників ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в місті Львові клопотання слідчого СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 про продовження строків досудового розслідування,

встановив:

слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у Львівській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №12018140080000375 від 03.02.2018 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч.4 ст.190 КК України.

Слідчий СУ ГУ НП у Львівській області ОСОБА_3 , за погодженням прокурора прокуратури Львівської області, звернувся до слідчого судді з клопотанням про продовження строків досудового розслідування кримінального провадження, який, як вказує сторона обвинувачення, є необхідним для проведення повного та об`єктивного досудового розслідування.

Подане клопотання мотивує, тим що чотирьохмісячний строк досудового розслідування закінчується 03.05.2019 року, однак, на даний час завершити досудове розслідування неможливо, у зв`язкузі складністюкримінального провадження,необхідністю проведенняекспертиз тапроведення додатковихнеобхідних слідчихдій,зокрема долучитидо матеріалівкримінального провадженняухвали продозвіл напроведення негласнихслідчих (розшукових)дій,які наданому етапіперебувають впроцесі розсекречення;отримати висновок судової криміналістичної експертизи відеозвукозапису; з урахуваннямусіх висновків судових криміналістичних експертиз відеозвукозапису здійснити із потерпілими впізнання за голосом осіб котрі відносно них вчиняли протиправні дії щодо заволодіння їх майном; допитати потерпілих, з урахуванням результатів проведених негласних слідчих (розшукових) дій; провести додаткові слідчі (розшукові) дії із використанням результатів НСРД, зокрема, за участі підозрюваних ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ; здійснити тимчасовий доступ до інформації котра міститься в Головному управлінні Пенсійного фонду у м. Києві. Відтак, вказує на необхідність проведення по справі слідчих дій, на підставі яких можливо буде встановити та підтвердити наявність чи відсутність фактів і обставин, що мають значення для даного кримінального провадження та підлягають доказуванню, зокрема винуватість підозрюваних, мотив і мету вчинення кримінального правопорушення, інші обставини, які впливають на ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення.

Слідчий та прокурор в судовому засіданні, кожен окремо, клопотання підтримали, з підстав наведених у ньому.

Підозрювані та їх захисники, кожен окремо, клопотання заперечили, з мотивів необґрунтованості.

Дослідивши матеріали клопотання, заслухавши думку сторін кримінального провадження, приходжу до висновку, що є підстави для продовження строку досудового розслідування, виходячи за нижченаведеного.

Встановлено, що 03.01.2019 року органом досудового розслідування ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч.4 ст.190 КК України, яке внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за№12018140080000375 від 03.02.2018 року.

Пунктом 2абзацу 3ч.1ст.219КПК Українипередбачено,що досудоверозслідування повиннобути закінчено протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Згідно ч. 2 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому, загальний строк досудового розслідування не може перевищувати дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Згідно п.2ч.3ст.294КПК України,якщо здня повідомленняособі пропідозру увчиненні злочинудосудове розслідування(досудовеслідство)неможливо закінчитиу строк,зазначений упункті 2абзацу третьогочастини першоїстатті 219цього Кодексу,він можебути продовженийв межахстроків,встановлених пунктами2та 3частини другоїстатті 219цього Кодексу: до шести місяців - слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури або його першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора.

Відповідно до ч.1статті 295-1 КПК Україниу випадках, передбаченихст.294 цього Кодексу, продовження строку досудового розслідування здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, постановленої за відповідним клопотанням прокурора або слідчого.

Частиною 5 цієї ж статті передбачено, що крім підстав, передбачених частиною четвертою цієї статті, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про продовження строку досудового розслідування після повідомлення особі про підозру, якщо слідчий не доведе, що додатковий строк необхідний для отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду, або для проведення чи завершення проведення експертизи, за умови що ці дії не могли бути здійснені чи завершені раніше з об`єктивних причин, а також якщо досліджені під час вирішення цього питання обставини свідчать про відсутність достатніх підстав вважати, що сталася подія кримінального правопорушення, яка дала підстави для повідомлення про підозру, та/або підозрюваний причетний до цієї події кримінального правопорушення.

Як вбачаєтьсяз матеріалівклопотання,у межах кримінального провадження ще не завершено ряд слідчих та процесуальних дій, результати яких мають суттєве значеннядля встановленняобставин справи. Необхідним є долучення доматеріалів кримінальногопровадження ухвалпро дозвілна проведеннянегласних слідчих(розшукових)дій;отримання висновку судової криміналістичної експертизи відеозвукозапису; здійснення із потерпілими впізнання за голосом осіб котрі відносно них вчиняли протиправні дії щодо заволодіння їх майном; допитати потерпілих, з урахуванням результатів проведених негласних слідчих (розшукових) дій; провести додаткові слідчі (розшукові) дії із використанням результатів НСРД, зокрема, за участі підозрюваних ОСОБА_7 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ; здійснити тимчасовий доступ до інформації котра міститься в Головному управлінні Пенсійного фонду у м. Києві. Висновків експертиз та ухвали про дозвіл напроведення негласнихслідчих (розшукових)дій на даний час не отримано, відтак слідчі дії, які планується провести, не були завершені раніше з об`єктивних причин.

Таким чином, провести усінеобхідні слідчіта процесуальнідії укримінальному провадженніу строк,що передбаченийзаконом,не виявляєтьсяможливим,оскільки длявстановлення обставинкримінального провадження,необхідно провестислідчі дії,що єнеобхідними дляпроведення повногота об`єктивногодосудового розслідування.

З урахуванням наведеного, приходжу до переконання, що для здійснення зазначених процесуальних та слідчих дій, доцільним є продовження строку досудового розслідування, оскільки на даний час є очевидним той факт, що провести такі процесуальні дії у строк до 03.05.2019 року неможливо, внаслідок складності провадження, обсягу доказів та тяжкості кримінального правопорушення, а тому клопотання слідчого підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст.219,294,295-1КПК України , -

постановив:

Клопотання задоволити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні №112018140080000375 від 03.02.2018 року, до шести місяців, тобтодо 03 липня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення24.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81386751
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строків досудового розслідування

Судовий реєстр по справі —461/8678/18

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 24.04.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

Ухвала від 18.03.2019

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Стрельбицький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні