Ухвала
від 23.04.2019 по справі 766/11086/18
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/11086/18

н/п 1-кс/766/6317/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.04.2019 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , за участю секретаря: ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , слідчого: ОСОБА_4 , розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі ОСОБА_4 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Херсонської області ОСОБА_5 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

Слідчий звернувся до слідчого судді з клопотанням в якому просив: задовольнити клопотання і винести ухвалу про надання дозволу слідчим на проведення обшуку в приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , яке належить ТОВ консалтинговій фірмі «Домус» (код ЄДР 19299131), з метою відшукання та вилучення незаконно виготовлених та незаконно ввезених на територію України тютюнових виробів, підроблених марок акцизного податку, чорнових записів, що містять інформацію про виготовлення, придбання, зберігання та збут незаконного виготовлених тютюнових виробів, первинних бухгалтерських документів, розрахункових документів щодо виготовлених та реалізованих підакцизних товарів, технічних засобів (у тому числі комп`ютерної техніки, носіїв інформації, засобів зв`язку), які використовувались при здійсненні незаконної діяльності, грошових коштів, здобутих злочинним шляхом, банківських платіжних карток, а також інших предметів, документів і цінностей, які мають значення для встановлення істини у справі, а також тих, що заборонені в обігу, та можуть бути використані для виявлення інших злочинів.

Вказане клопотання вмотивоване тим, що є достатні підстави для проведення обшуку у вказаному володінні особи, що підтверджується матеріалами клопотання.

В судовому засіданні слідчий та прокурор клопотання підтримали, просили його задовольнити.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши пояснення прокурора, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Слідчим суддею встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 32018230000000053 за фактами незаконного виготовлення, зберігання з метою використання при продажу тютюнових виробів та збуту підроблених марок акцизного податку, якими було марковано пачки із тютюновими виробами, незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.199 та ч.1 ст.204 КК України.

В ході досудового розслідування було встановлено, що до протиправної діяльності із незаконного придбання, зберігання, транспортування з метою збуту та збуту незаконно виготовлених тютюнових виробів, маркованих підробленими марками акцизного податку причетні мешканці м. Миколаєва гр. ОСОБА_6 та гр. ОСОБА_7 .

Встановлено, що зазначені особи створили мережу з масового розповсюдження на території України незаконно виготовлених тютюнових виробів, маркованих підробленими марками акцизного податку. З метою приховування діяльності та уникнення прямого контакту з покупцями створили на території м. Миколаєва автоматизований центр обробки звернень та інформувань по голосовим каналам зв`язку (колл-центр), до обслуговування і управляння яким залучили переважно мешканців м. Миколаєва в кількості 5-10 осіб, які займається обробкою звернень та інформуванням «клієнтів». Встановлений колл-центр знаходиться за адресою АДРЕСА_2 . Вказані офісні приміщення згідно інформації з Реєстру прав на нерухоме майно належать на праві спільної часткової власності гр. ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 та ТОВ «Акула», код ЄДРПОУ 32507231).

Встановлено, що в офісному приміщені на 3 поверсі зліва від сходів, в коридорі за металевими дверима синього кольору без номерної приналежності другі зліва від входу (дерев`яні, світло-коричневого кольору) за адресою АДРЕСА_1 ., розміщено обладнання, яке в онлайн режимі через мережі Інтернет передає інформацію безпосередньо до місця розташування колл-центру. Вказане приміщення регулярно відвідують гр. ОСОБА_6 та гр. ОСОБА_7 .

Вказані обставини підтверджуються протоколом про наслідки НСРД від 27.09.2018 року, показами свідків ОСОБА_9 , ОСОБА_10 .

Таким чином, є достатні підстави вважати, що у приміщенні розташованому за адресою: АДРЕСА_1 можуть зберігатися речі та документи, які мають значення для встановлення істини у справі.

Розшукувані предмети мають ключове значення для даного досудового розслідування, вони необхідні для проведення відповідних експертиз, та мають значення у провадженні, як речові докази.

Таким чином, є підстави для проведення обшуку за вищезазначеною адресою.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 234, 235, 369372, 395 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення, що зазначене на по поверховому плані як «Ч-27» та знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 , на третьому поверсі, що належить на праві власності ТОВ консалтингова фірма «Домус» (код ЄДР 19299131), використовується ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення комп`ютерної техніки, усіх засобів зв`язку, які використовуються при здійсненні незаконної діяльності, а саме виготовлені, придбанні, зберіганні та збуту незаконного виготовлених тютюнових виробів.

Встановити строк дії ухвали до 23.05.2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення23.04.2019
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу81391538
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —766/11086/18

Ухвала від 16.09.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 20.09.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 16.09.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 13.09.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Гонтар Д. О.

Ухвала від 02.09.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 02.09.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 16.08.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 28.07.2021

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні