Ухвала
від 22.02.2019 по справі 752/24194/18
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/24194/18

Провадження №: 1-кс/752/2229/19

У Х В А Л А

про тимчасовийдоступ доречей тадокументів

22.02.2019 року слідчий суддя Голосіївського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва подане в рамках кримінального провадження №32018100000000183 від 10.10.2018 за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України, клопотання старшого слідчого першого СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 1 ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей та документів,-

встановив:

до слідчогосудді Голосіївськогорайонного судум.Києва надійшлоклопотання старшогослідчого першогоСВ РКПСУ ФРГУ ДФСу м.Києві ОСОБА_3 ,погоджене прокуроромКиївської місцевоїпрокуратури №1 ОСОБА_4 про тимчасовийдоступ до документів та проведення їх виїмки (договорів на абонентське обслуговування та інше), а також надати доступ до інформації: про абонента, його адреси, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка укладала договори на абонентське вслуговування, адресу встановлення точки доступу до мережі інтернет, адресу надсилання рахунків за користування інтернетом та інше, яка знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), стосовно абонентів, які використовують наступний ІР-адрес: НОМЕР_2 .

Слідчий в судове засідання не з`явився, подав заяву в якій просив розглядати клопотання за його відсутності, підтримав вимоги клопотання, просив його задовольнити.

Також, просив клопотання розглянути судом без виклику осіб, у володінні яких знаходяться вищевказані документи, на підставі ч. 2 ст. 163 КПК України.

Перевіривши клопотання та матеріали, якими воно обґрунтовується, приходжу до наступних висновків.

Слідчим суддею встановлено, що першим СВ РКП СУ ФР ГУ ДФС здійснюється досудове розслідування кримінального провадження №32018100000000183, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 10.10.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України встановлено, що тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити з них їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Згідно з ч. 1 ст. 160 КПК України, слідчий має право звернутися до слідчого суді під час досудового розслідування із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 2 ст. 163 КПК України якщо сторона кримінального провадження, яка звернулася з клопотанням, доведе наявність достатніх підстав вважати, що існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання може бути розглянуто слідчим суддею, судом без виклику особи, у володінні якої вони знаходяться.

Згідно матеріалівдосудового розслідуваннявстановлено,що службовіособи ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_2 »(кодЄДР НОМЕР_3 )у періодз 01.01.14по 30.09.17за результатамифінансово-господарськихоперацій,що оформлялисьлише документальноз ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_3 (кодЄДР НОМЕР_4 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 "(кодЄДР НОМЕР_5 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_5 "(кодЄДР НОМЕР_6 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_6 "(кодЄДР НОМЕР_7 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_7 "(кодЄДР НОМЕР_8 ),ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_8 "(кодЄДР НОМЕР_9 ),ухилились відсплати податкуна прибутокв сумі1076340грн.та податкуна додану вартістьв сумі468903грн.

У ході досудового розслідування встановлено, що група невстановлених осіб протягом 2017 -2018 років створила/придбала ряд фіктивних суб`єктів підприємницької діяльності серед яких: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_9 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_10 ), БО " ІНФОРМАЦІЯ_10 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_11 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_12 ), БО " ІНФОРМАЦІЯ_12 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_13 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_14 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_14 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_15 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_15 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_16 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_17 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_18 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_19 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_20 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_21 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_22 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_23 ).

В подальшому ході досудового розслідування було проведено тимчасовий доступ до речей та документів згідно ухвали слідчого судді Голосіївського районного суду міста Києва ОСОБА_5 від 10.12.2018 року в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_23 " (МФО НОМЕР_24 ) по клієнту ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_22 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_23 ). В ході аналізу руху коштів встановлено, що в період часу 26.07.18 р. по 27.07.18 р. підприємство отримало та перерахувало коштів на загальну суму 55 млн. грн. без ПДВ. Єдиним постачальним грошових коштів виступало товариство « ІНФОРМАЦІЯ_24 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), яке 26.07.18 р. перерахувало кошти на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » у якості поворотної фінансової допомоги. В подальшому, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » перерахувало отримані кошти на рахунки ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_25 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ) в сумі 25,7 млн. грн. та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_26 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ) в сумі 29,3 млн. грн. за договорами позики №1 та №2 відповідно.

В ході проведеного аналізу із застосуванням відомостей АІС Податковий блок, Єдиного реєстру податкових накладних, Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та відкритих відомостей з мережі Інтернет встановлено, що директором, засновником та головним бухгалтером на ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_26 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_25 " рахується по одній особі, інформація про кількість працюючих на підприємствах відсутня. У ЄРПН відсутні зареєстровані податкові накладні, що свідчили б про сплату за оренду (користування) будь-якими приміщеннями (офісними, складськими, виробничими). Встановлено відсутність відомостей про об`єкти оподаткування, про наявність у приватній власності будь-яких об`єктів нерухомості чи іншого майна, відсутність будь-якої реклами в засобах масової інформації та в мережі Інтернет. За телефонними номерами вказаними в звітних документах зв`язатись з представниками підприємств не виявилось можливим. При виїздах за адресами реєстрації перерахованих підприємств встановлено їх відсутність.

Також, за результатами аналізу інформації, яка міститься в Єдиному реєстрі податкових накладних встановлено, що підприємства ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_26 " та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_25 " звітують з однієї ІР-адреси НОМЕР_2 , яка належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_27 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Так, з метою встановлення осіб, які використовують для мінімізації податків реальному сектору економіки підприємства ризикового характеру: ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_25 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_26 " (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ), виникла необхідність у тимчасовому доступі до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, а саме відповідно до ч. 7 ст. 162 КПК України отримання інформації, яка знаходиться у провайдера ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ) про зв`язок, абонента, його адреси, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка укладала договори на абонентське обслуговування, адресу встановлення точки доступу до мережі інтернет, адресу надсилання рахунків за користування інтернетом та інше.

Слідчим в клопотанні доведено, що вказані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Дану інформацію неможливо отримати в інший спосіб та неможливо довести обставини, які передбачається довести за допомогою інформації, що перебуває у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Разом з тим, посилання слідчого на необхідність вилучення оригіналів документів матеріалами клопотання не обґрунтоване, тому клопотання підлягає частковому задоволенню, а саме з можливістю вилучення завірених належним чином копій зазначених у клопотанні документів.

Беручи до уваги викладене, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166 КПК України, -

постановив:

клопотання задовольнити частково.

Надати старшому слідчому першого СВ РКП СУ ФР Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим слідчої групи у кримінальному провадженні №32018100000000183, та/або за дорученням слідчого співробітникам оперативних підрозділів, тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення їх належним чином завірених копій (договорів на абонентське обслуговування та інше), а також надати доступ до інформації: про абонента, його адреси, прізвище, ім`я, по-батькові особи, яка укладала договори на абонентське вслуговування, адресу встановлення точки доступу до мережі інтернет, адресу надсилання рахунків за користування інтернетом та інше, яка знаходиться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ: НОМЕР_1 ), стосовно абонентів, які використовують наступний ІР-адрес: НОМЕР_2 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення. Вона є обов`язковою для осіб, які беруть участь у кримінальному провадженні, а також для всіх фізичних та юридичних осіб, органів державної влади та місцевого самоврядування, їх службових осіб, і підлягає виконанню на всій території України.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала залишається в силі протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.02.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81412319
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей та документів

Судовий реєстр по справі —752/24194/18

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 22.02.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 21.03.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 21.03.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Вирок від 14.01.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 14.01.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Вирок від 14.01.2019

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мазур Ю. Ю.

Ухвала від 17.12.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 23.11.2018

Кримінальне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні