Ухвала
від 25.04.2019 по справі 523/1634/19
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа №523/1634/19

Провадження №1-кс/523/2261/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМУКРАЇНИ

25.04.2019 року

Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Одеси ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання слідчого Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП України в Одеській області ОСОБА_4 , про продовження строків досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019160490000317, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.01.2019 за ознаками злочину, передбаченого п. 6ч. 2 ст. 115 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СВ Суворовського ВП в м. Одесі ГУ НП в Одеській області перебувають матеріали досудового розслідування за №12019160490000317 від 28.01.2019 за підозрою ОСОБА_5 у вчиненні злочину, передбаченого п. 6ч. 2 ст. 115 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , приблизно о 18.30 годині 28.01.2019 прийшов у гості до своєї знайомої ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , за місцем її мешкання, а саме за адресою: АДРЕСА_1 . Знаходячись в приміщенні кухні вказаного будинку, між ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , приблизно о 19.00 годині, виник словесний конфлікт на ґрунті відмови останньої на спільне проживання з ним. У ході конфлікту у ОСОБА_5 виник злочинний умисел, спрямований на умисне вбивство ОСОБА_6 . З метою реалізації зазначеного умислу, усвідомлюючи протиправний характер своїх дій та бажаючи настання суспільно-небезпечних наслідків у вигляді спричинення її смерті, ОСОБА_5 взяв в праву руку молоток за металевий наконечник, який знаходився між ліжком та столом в приміщенні кухні, та наніс дерев`яною рукояткою не менше двох (більш точна кількість в ході досудового розслідування не встановлена) ударів в область шиї ОСОБА_6 , яка в цей момент сиділа спиною до нього за столом. Від отриманих ударів ОСОБА_6 намагалась піднятись на ноги, побачивши це, продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на умисне вбивство останньої, ОСОБА_5 змінив положення молотку в руках, а саме взяв його правою рукою за дерев`яну рукоятку та наніс ОСОБА_6 не менше двох (більш точна кількість в ході досудового розслідування не встановлена) ударів в область голови. Від отриманих ударів потерпіла ОСОБА_6 впала на диван.

У подальшому, реалізуючи свій умисел, спрямований на спричинення смерті ОСОБА_6 з корисливих мотивів, ОСОБА_5 зняв з шиї потерпілої ланцюжок жовтого кольору з кулоном, забрав належний їй мобільний телефон в корпусі чорного кольору, imei 1: НОМЕР_1 , imei 2: НОМЕР_2 , з сім картами № НОМЕР_3 , № НОМЕР_4 , після чого вийшов з приміщення будинку, закрив вхідні двері на замок та пішов до дому.

У результаті протиправних дій ОСОБА_5 ОСОБА_6 загинула на місці події.

ОСОБА_5 29.01.2019 о 03 годині 17 хвилин затримано у порядку ст.208 КПК України за підозрою у вчинені вказаного кримінального правопорушення.

За наявності достатніх доказів ОСОБА_5 29.01.2019 повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого п. 6 ч. 2 ст. 115 КК України, з правовою кваліфікацією умисне вбивство, вчинене з корисливих мотивів

Тримісячний строк досудового розслідування закінчується 28.04.2019. Однак, завершити досудове розслідування до вказаного строку не є можливим, оскільки необхідно провести ряд слідчих (розшукових) дій, які є необхідними для всебічного, повного та об`єктивного дослідження всіх обставин скоєного злочину та витребувати висновки ряду судових експертиз, проведення яких на теперішній час ще не завершено.

Таким чином, у кримінальному провадженні необхідно виконати наступне: 1) витребувати висновок стаціонарної комплексної судової психолого-психіатричної експертизи підозрюваного, яка проводиться експертами КУ«Одеський обласний медичний центр психічного здоров`я»; 2)витребувати висновок трасологічної експертизи за експертною спеціальністю 4.2 «Дослідження знарядь, агрегатів, інструментів і залишених ними слідів, ідентифікація цілого за частинами», яка проводиться експертами Одеського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України; 3) за необхідності виконати інші слідчі дії; 4) оглянути та долучити до матеріалів кримінального провадження в якості речових доказів речі, які на теперішній час перебувають в експертних установах та є об`єктами експертних досліджень, після їх повернення в розпорядження слідчого; 4)ознайомити з матеріалами кримінального провадження підозрюваного та його захисника; 5)скласти обвинувальний акт відносно підозрюваного та реєстр матеріалів досудового розслідування.

Провести вказані слідчі дії у передбачений законом строк не представилося можливим у зв`язку з їх значним об`ємом та довготривалим і послідовним проведенням експертиз.

Результати вказаних експертиз мають суттєве значення для судового розгляду, та будуть використані в якості доказів.

В обґрунтування клопотання прокурор послався на тяжкість вчиненого діяння, низькі соціальні зв`язки та його поведінку після вчиненого, що обумовлює, на думку сторони обвинувачення, існування ризиків можливого ухилення підозрюваного від органу досудового розслідування та неправомірного перешкоджання провадженню.

Найкоротший строк, достатній для потреб досудового розслідування становить не менше 2 місяців, у зв`язку зі значною завантаженість судових експертів.

В судовому засіданні прокурор клопотання підтримав слідчого з підстав у ньому наведених та просив продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження.

Слідчий суддя, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши додані до клопотання матеріали, прийшов до наступного висновку.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 219 КПК України, строк досудового розслідування обчислюється з моменту внесення відомостей про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань до дня звернення до суду з обвинувальним актом, клопотанням про застосування примусових заходів медичного або виховного характеру, клопотанням про звільнення особи від кримінальної відповідальності або до дня ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Досудове розслідування повинно бути закінчено: 1) протягом одного місяця з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) протягом двох місяців з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину.

Строк досудового розслідування може бути продовжений у порядку, передбаченому параграфом 4 глави 24 цього Кодексу. При цьому загальний строк досудового розслідування не може перевищувати: 1) двох місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні кримінального проступку; 2) шести місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину невеликої або середньої тяжкості; 3) дванадцяти місяців із дня повідомлення особі про підозру у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину.

Відповідно до ч. 3 ст. 294 КПК України, якщо з дня повідомлення особі про підозру у вчиненні злочину досудове розслідування (досудове слідство) неможливо закінчити у строк, зазначений у пункті 2 абзацу третього частини першої статті 219 цього Кодексу, він може бути продовжений в межах строків, встановлених пунктами 2 та 3 частини другої статті 219 цього Кодексу: 1) до трьох місяців - керівником місцевої прокуратури, заступником Генерального прокурора; 2) до шести місяців - слідчим суддею за клопотанням слідчого, погодженим з керівником регіональної прокуратури або його першим заступником чи заступником, заступниками Генерального прокурора; 3) до дванадцяти місяців - слідчим суддею, за клопотанням слідчого, погодженим з Генеральним прокурором чи його заступниками.

Як вбачається з матеріалів клопотання, в ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження необхідно виконати ряд слідчих та процесуальних дій для всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, встановлення ступеню участі кожного із співучасників у вчиненні злочину, отримання доказів, які можуть бути використані під час судового розгляду та перевірки вже зібраних.

Заяву захисника щодо відсутності підтвердження необхідності продовження досудового розслідування, суд не приймає до уваги, оскільки суду було надано підтверджуючі матеріали про призначення експертиз, однак у зв`язку зі складністю та об`ємом роботи експертної установи, у слідства відсутня можливість отримати всі висновки по призначеним раніше експертизам, а тому не вдається можливим закінчити досудове розслідування по даному кримінальному провадженню в строк.

Враховуючи конкретні обставини справи, також те, що строк досудового розслідування спливає 28.04.2019, а провести вищевказані слідчі та процесуальні дії у передбачений законом строк не надається за можливе з об`єктивних причин, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання слідчого та наявність підстав для його задоволення.

Керуючись ст.ст. 219, 294, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого Суворовського ВП в м. Одесі ГУНП України в Одеській області ОСОБА_4 , про продовження строків досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019160490000317, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.01.2019 за ознаками злочину, передбаченого п. 6ч. 2 ст. 115 КК України, - задовольнити.

Продовжити строк досудового розслідування у кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019160490000317 від 28.01.2019 за підозрою ОСОБА_5 до чотирьох місяців, тобто до 28 травня 2019 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81416973
СудочинствоКримінальне
Сутьпродовження строків досудового розслідування у кримінальному провадженні №12019160490000317, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 28.01.2019 за ознаками злочину, передбаченого п. 6ч. 2 ст. 115 КК України

Судовий реєстр по справі —523/1634/19

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 15.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 26.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 25.04.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкорупеєв Д. А.

Ухвала від 25.03.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

Ухвала від 15.02.2019

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Одеси

Шкуренков М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні