Ухвала
від 26.04.2019 по справі 914/791/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

26.04.2019 р. справа №914/791/19

Господарський суд Львівської області у складі судді Сухович Ю.О., розглянувши матеріали

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Мацько Трак Сервіс , с.Солонка Пустомитівський район Львівська область

до відповідача ОСОБА_1 підприємства АВ-Транс-Компані , м.Червоноград Львівська область

про стягнення 77 627,25 грн. заборгованості, з яких 58 000,00 грн. основний борг, 4 351,40 грн. три проценти річних та 15 275,85 грн. інфляційні нарахування.

ВСТАНОВИВ

На розгляд Господарського суду Львівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю Мацько Трак Сервіс до ОСОБА_1 підприємства АВ-Транс-Компані про стягнення 77 627,25 грн. заборгованості, з яких 58 000,00 грн. основного боргу, 4 351,40 грн. три проценти річних та 15 275,85 грн. інфляційні нарахування.

Позов обґрунтовано тим, що на виконання укладеного між сторонами договору №244/16/ТО на технічне обслуговування та виконання ремонтних робіт від 01.04.2016 р. позивачем були виконані роботи ремонт та технічне обслуговування транспортних засобів на загальну суму 151 850,83 грн. За умовами договору відповідач зобов'язувався своєчасно та в повному обсязі здійснити розрахунок згідно актів виконаних робіт, на підставі отриманого від виконавця рахунку, на умовах відтермінування оплати протягом 7 (семи) календарних днів з дня виконаної роботи згідно виставленого Акту. Оскільки оплату за виконані роботи відповідач здійснив не в повному обсязі, позивач звернувся з даним позовом до суду.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.ст. 162, 164, 174 ГПК України, підстави для залишення її без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені ГПК України, відсутні.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та долучених до неї матеріалів, суд встановив, що подані матеріали відповідають вимогам господарського процесуального законодавства.

Відповідно до ч.ч. 1, 3, 5 ст. 12 ГПК України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: 1) наказного провадження; 2) позовного провадження (загального або спрощеного). Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи те, що предметом спору являється стягнення боргу за укладеним між сторонами договором, ціна позову не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, спір за своєю категорією не є складним, суд прийшов до висновку, що справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження відповідно до п.2 ч.1 та ч.3 ст.12 ГПК України.

Керуючись ст.ст. 12, 20, 120, 121, 162, 164, 176, п. 5 ч. 2 ст. 182, 234, 235, 247, 250 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження.

3. Встановити відповідачу строк до 13.05.2019 р. для подачі заперечень проти розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

4. Розгляд справи по суті призначити на 28.05.19 р. о 11:30 год.

5. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, м. Львів, вул. Личаківська, 128, зал судових засідань № 3, другий поверх.

6. Явку представників сторін в судове засідання визнати обов'язковою. При направленні у судове засідання уповноважених представників сторін і третіх осіб, останнім мати при собі відповідно до ст.58-60 Господарського процесуального кодексу України документи, що підтверджують їх повноваження.

7. Встановити відповідачу:

- строк не пізніше ніж протягом 15 днів з дня вручення цієї ухвали подати суду нормативно та документально обгрунтований відзив на позов, який відповідатиме приписам ст. 165 ГПК України. Відзив на позов з долученими до нього документами (якщо вони відсутні у іншої сторони) направити позивачу одночасно з поданням (надісланням) відзиву до суду, докази відправки надати суду;

- строк не пізніше ніж протягом 5 днів з дня отримання від позивача відповіді на відзив подати суду свої заперечення. Заперечення надати (направити) позивачу одночасно з поданням (надісланням) їх до суду. Належні докази надсилання позивачу заперечень на відповідь на відзив надати суду.

8. Встановити позивачу:

- строк не пізніше ніж протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов подати відповідь на відзив. Відповідь на відзив направити відповідачу одночасно з поданням (надісланням) відзиву до суду, докази відправки надати суду.

9. Роз'яснити позивачу про необхідність здійснити наступні дії:

- представити оригінали долучених до позову документів для огляду в судовому засіданні;

- надати докази надсилання (вручення) відповідачу акту виконаних робіт №711 від 16.03.2017 р., у випадку відсутності вказаних доказів, надати письмове пояснення;

- надати довідку про розмір боргу відповідача, станом на день розгляду справи;

- за наявності повної або часткової оплати відповідачем боргу, надати належні докази;

- провести звірку взаємних розрахунків з відповідачем, акт звірки подати суду.

10. Роз'яснити відповідачу про необхідність здійснити наступні дії:

- представити оригінали долучених до відзиву документів для огляду в судовому засіданні;

- надати належні докази повної або часткової сплати заявленого до стягнення боргу, за їх наявності;

- провести звірку взаємних розрахунків з позивачем, акт звірки подати суду.

11. Учасникам справи надати суду усі наявні у них належні та допустимі докази в підтвердження обставин зазначених у позові, відзиві. При направленні суду документів посилання на номер справи обов'язкове. Витребувані судом матеріали подати через канцелярію суду або направити поштою; надати суду письмово інформацію чи бажають сторони укласти мирову угоду, звернутися до суду для проведення врегулювання спору за участю судді; надати інформацію суду письмово чи повідомили сторони про всі обставини справи, які їм відомі; надати письмово інформацію чи надали сторони усі наявні у них докази, на які вони посилаються у позові, відзиві, а також докази, витребувані судом та повідомити про причини їх неподання. Надати посиланняна висновок щодо застосування відповідної норми права у подібних правовідносинах, викладений в раніше ухваленому рішенні Верховного Суду, за наявності інформації у сторін про такий висновок.

12. Роз'яснити сторонам , що згідно ст. 80 ГПК України докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об'єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу.

13. Звернути увагу учасників справи на процесуальні права та обов'язки, передбачені ст. 46 ГПК України, зокрема в частині строків подання до суду заяв про збільшення/зменшення позовних вимог, зміни предмету або підстави позову та доказів направлення копій таких заяв та доданих до них документів іншим учасникам справи, а також щодо наслідків неподання таких доказів суду (ч.ч. 2, 3, 5 ст. 46 ГПК України).

14. Довести до відома сторін, що згідно ст. 135 ГПК України, суд може у випадку ухилення від вчинення дій, покладених судом на учасника судового процесу, постановити ухвалу про стягнення в дохід державного бюджету з відповідної особи штрафу у сумі від одного до десяти розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

15.Ухвала набирає законної сили в порядку ст.235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Інформація щодо руху справи розміщена в мережі Інтернет на інформаційному сайті за посиланням http://www.reyestr.court.gov.ua та на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://court.gov.ua.

Суддя Сухович Ю.О.

Дата ухвалення рішення26.04.2019
Оприлюднено26.04.2019
Номер документу81434334
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 77 627,25 грн. заборгованості, з яких 58 000,00 грн. основний борг, 4 351,40 грн. три проценти річних та 15 275,85 грн. інфляційні нарахування

Судовий реєстр по справі —914/791/19

Ухвала від 27.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 04.02.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 16.01.2020

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 28.08.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Ухвала від 22.07.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Плотніцький Борис Дмитрович

Рішення від 18.06.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

Ухвала від 26.04.2019

Господарське

Господарський суд Львівської області

Сухович Ю.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні