Ухвала
від 26.04.2019 по справі 400/535/19
ПЕТРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 400/535/19

Провадження № 1-кс/400/118/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 квітня 2019 року

Слідчий суддя Петрівського районного суду Кіровоградської області ОСОБА_1 при секретарі ОСОБА_2 розглянувши клопотання слідчого СВ Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенанта поліції ОСОБА_3 , яке погоджене начальником Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 по кримінальному провадженню № 12019120260000099про тимчасовий доступ до речей і документів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області лейтенант поліції ОСОБА_3 звернулась до суду з клопотанням, яке погоджене начальником Петрівського відділу Олександрійської місцевої прокуратури Кіровоградської області ОСОБА_4 про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів.

Клопотання мотивоване тим, що 21.04.2019 року до Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області надійшло повідомлення від спостерігача від партії ОСОБА_5 , 1998 року народження, про те, що на протязі дня, на виборчій дільниці № НОМЕР_1 в с. Новий Стародуб Петрівського району Кіровоградської області, вона виявила порушення, а саме - невідомою особою було сфальсифіковано 4 голоси виборців, які не приходили на голосування.

За вказаним фактом 22.04.2019 року слідчим відділенням Петрівського ВП Долинського ВП ГУНП в Кіровоградській області розпочато кримінальне провадження №12019120260000099 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.158-1 КК України.

Досудовим розслідуванням кримінального провадження №12019120260000099 від 22.04.2019 року встановлено, що на виборчій дільниці №350636 в с. Новий Стародуб, Петрівського району, Кіровоградської області, відбувалось проведення голосування під час чергових виборів Президента України, у ході якого невстановлена особа із числа членів виборчої дільниці незаконно отримала виборчі бюлетні та в подальшому сфальсифікувала чотири голоси виборців.

В ході проведення досудового розслідування з метою встановлення події кримінального правопорушення (часу, місця, способу та інших обставин вчинення кримінального правопорушення), мотиву та мети, виникла необхідність в отриманні оригіналів списків виборців та корінців про отримання комплектів виборчих бюлетенів на ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_8 на виборчій дільниці № НОМЕР_1 , в с. Новий Стародуб Петрівського району Кіровоградської області.

Відповідно до ч.1 10 ст.79 Закону України «Про вибори Президента України», пакети з протоколами дільничної виборчої комісії про підрахунок голосів виборців на виборчій дільниці, виборчими бюлетенями, контрольними талонами і предметами, списками виборців, а також, за наявності, окремими думками членів виборчої комісії, викладеними у письмовій формі, актами, заявами, скаргами та рішеннями, прийнятими комісією, невідкладно після закінчення засідання комісії доставляються до окружної виборчої комісії.

Частиною 1 ст.88 Закону України«Про вибориПрезидента України», передбачено, що ІНФОРМАЦІЯ_1 після офіційного оголошення результатів виборів Президента України передає виборчу та іншу документацію до відповідної центральної державної архівної установи, а окружні виборчі комісії - до відповідних місцевих державних архівних установ.

Таким чином, дані документи знаходяться у володінні ( зберігаються) в ІНФОРМАЦІЯ_2 з виборів Президента України за адресою: АДРЕСА_1 , телефон НОМЕР_2 .

Захід забезпечення кримінального провадження, а саме тимчасовий доступ до речей і документів, підлягає застосуванню з метою досягнення дієвості кримінального провадження та виконання вимог ст.ст. 2, 28 Кримінально процесуального кодексу України. При цьому, отримати документи, які можуть бути використані під час розгляду як докази для встановлення обставин у кримінальному провадженні в інший спосіб не можливо.

Враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що документи, які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з виборів ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , телефон: НОМЕР_2 ), мають суттєве значення для встановлення важливих обставин та способу вчинення зазначеного кримінального правопорушення, являються речовими доказами та потрібні для проведення почеркознавчої експертизи, з метою недопущення або можливого пошкодження екземплярів документів, внесення до них змін, що унеможливлюють подальше проведення перевірки або суттєво вплине на її результати, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до зазначених вище документів та можливість їх вилучити.

Також слідчий просить суд розглядати клопотання без виклику представника ІНФОРМАЦІЯ_3 з метою недопущення або можливого пошкодження екземплярів документів, внесення до них змін, що унеможливлюють подальше проведення перевірки.

Розглянувши клопотання та додані до нього документи, вивчивши матеріали кримінального провадження № 12019120260000099, вважаю клопотання таким, що підлягає задоволенню, виходячи з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Представлені до суду матеріали та наведені вище обставини дають достатні підстави вважати, що інформація про яку йдеться у клопотанні, перебуває у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з виборів Президента України, та має значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні і хоча і є охоронюваною законом таємницею, проте іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цієї інформації, є неможливим.

Враховуючи викладене слід надати тимчасовий доступ до речей і документів інформації, яка знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з виборів Президента України.

Керуючись ст.ст. 159-164 КПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Надати дозвіл слідчим Петрівського відділення поліції ГУНП в Кіровоградській області ОСОБА_3 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , тимчасовий доступ до речей і документів і вилучення їх, які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_3 з виборів ІНФОРМАЦІЯ_4 (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_2 , телефон НОМЕР_2 ), із можливістю тимчасового вилучення оригіналів наступних документів:

- корінців про отримання виборчих бюлетенів на ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_8 на виборчій дільниці № НОМЕР_1 , с. Новий Стародуб Петрівського району Кіровоградської області.

- списки виборців на виборчій дільниці № НОМЕР_1 , с. Новий Стародуб Петрівського району Кіровоградської області, в яких міститься інформація про отримання виборчих бюлетенів.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня її постановлення, тобто з 26 квітня 2019 року по 26 травня 2019 року.

Роз`яснити, що юридична особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді.

У разі невиконання даної ухвали слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя( підпис )

З оригіналом згідно

Слідчий суддя Петрівського районного суду ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення26.04.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу81452545
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —400/535/19

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Бойко А.В.

Рішення від 26.06.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

Ухвала від 20.06.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 18.06.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 07.06.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 28.05.2019

Кримінальне

Петрівський районний суд Кіровоградської області

Колесник С. І.

Ухвала від 28.05.2019

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Лісовська Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні