Ухвала
від 26.04.2019 по справі 320/1241/19
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

26 квітня 2019 року м. Київ № 320/1241/19

Суддя Київського окружного адміністративного суду Колеснікова І.С., розглянувши позовну заяву

Головного управління Державної фіскальної служби України у Київській області

до Товариства з обмеженою відповідальністю Ультар ,

Товариства з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест

про стягнення коштів, отриманих за недійсним правочином

В С Т А Н О В И В:

До Київського окружного адміністративного суду звернулося Головне управління Державної фіскальної служби України у Київській області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю Ультар та Товариства з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест , з урахуванням заяви від 04.04.2019, в якому просить:

- застосувати наслідки, визначені частиною 3 статті 228 Цивільного Кодексу України, шляхом стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю Ультар (код ЄДРПОУ 40013209) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест (код ЄДРПОУ 40474871) кошти у сумі 504 461, 27 грн., як таких, що були отримані за недійсним правочином;

- застосувати наслідки, визначені частиною 3 статті 228 Цивільного Кодексу України, шляхом стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест (код ЄДРПОУ 40474871) в дохід держави кошти у сумі 504 461, 27 грн., як таких, що були отримані за недійсним правочином.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 18.03.2019 позововну заяву залишено без руху.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 09.04.2019 продовжено строк для усунення недоліків позовної заяви.

Позивачем усунуто недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Згідно частини першої статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України адміністративне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку позовного провадження (загального або спрощеного).

Враховуючи предмет спору та обставини справи суд, керуючись статтями 12, 171 Кодексу адміністративного судочинства України дійшов висновку, що справа підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Згідно з частиною 1 статті 179 Кодексу адміністративного судочинства України для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Крім того, у заяві від 24.04.2019 позивачем заявлено клопотання про витребування доказів, а саме:

- належним чином засвідченої копії вироку Дзержинського районного суду м. Харкова від 30.01.2017 у справі 638/17553/16-к;

- належним чином засвідченої копії договору, укладного між Товариством з обмеженою відповідальністю Ультар та Товариством з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест про поставку тканин, ножів, скоб, термоклейових пістолетів та лезів;

В обґрунтування заявленого клопотання, позивачем вказано на неможливість надання суду належним чином засвідченої копії вироку Дзержинського районного суду м. Харкова від 30.01.2017 у справі 638/17553/16-к, оскільки він не є учасником судового провадження по вказаній справі. Також позивач повідомив суд, що він не є стороною договорних відносин між Товариством з обмеженою відповідальністю Ультар та Товариством з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест про поставку тканин, ножів, скоб, термоклейових пістолетів та лезів, у зв'язку з чим не може надати суду копію вказаного договору.

Відповідно до частини четвертої статті 9 Кодексу адміністративного судочинства України суд вживає передбачені законом заходи, необхідні для з'ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Статтею 72 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Згідно з статтею 77 Кодексу адміністративного судочинства України докази суду надають особи, які беруть участь у справі.

Статтею 80 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п'яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про наявність підстав для задоволення клопотання про витребування доказів та необхідність витребування вказаних доказів для об'єктивного, повного і всебічного розгляду справи.

Визнавши подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі, керуючись статтями 12, 80, 173, 257, 259, 171, 243 та 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

1. Відкрити провадження в адміністративній справі. Справа буде розглядатися за правилами загального позовного провадження.

2. Розпочати підготовку справи до судового розгляду.

3. Призначити підготовче засідання на 22 травня 2019 року о 11 год. 30 хв.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26).

4. Викликати для участі в підготовчому засіданні учасників справи (їх представників).

5. Задовольнити клопотання позивача про витребування доказів.

6. В порядку підготовки справи до судового розгляду витребувати від відповідача:

- належним чином засвідчену копію договору, укладного між Товариством з обмеженою відповідальністю Ультар та Товариством з обмеженою відповідальністю Релайн Інвест про поставку тканин, ножів, скоб, термоклейових пістолетів та лезів;

від Дзержинського районного суду м. Харкова:

- належним чином засвідченої копії вироку Дзержинського районного суду м. Харкова від 30.01.2017 у справі 638/17553/16-к.

7. Витребувані документи надати до суду у строк до 15 травня 2019 року.

8. Запропонувати відповідачам подати до суду відзив на позовну заяву протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Роз'яснити відповідачеві, що відповідно до частин 3, 4 статті 162 Кодексу адміністративного судочинства України до відзиву мають бути додані документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

У разі ненадання відповідачами відзиву у встановлений судом строк без поважних причин справа буде вирішена за наявними матеріалами.

9. У зв'язку з необхідністю дотримання процесуальних строків розгляду справи надіслати витребувані судом пояснення та документи на електрону адресу суду inbox@adm.ko.court.gov.ua із одночасним їх направленням поштою.

10. Роз'яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/ .

11. Копію ухвали суду надіслати учасникам справи (їх представникам) та Дзержинському районному суду м. Харкова.

Ухвала про відкриття провадження у справі набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена лише з підстав порушення судом правил підсудності до Шостого апеляційного адміністративного суду протягом п'я тнадцяти днів з дня проголошення (підписання) ухвали.

Відповідно до підпункту 15.5 пункту 1 Розділу VII "Перехідні положення" Кодексу адміністративного судочинства України до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні скарги подаються учасниками справи до або через Київський окружний адміністративний суд.

Суддя Колеснікова І.С.

Дата ухвалення рішення26.04.2019
Оприлюднено03.05.2019
Номер документу81474707
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів, отриманих за недійсним правочином

Судовий реєстр по справі —320/1241/19

Рішення від 01.07.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 26.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Рішення від 04.04.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 09.04.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Рішення від 04.04.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ковальова Ю. В.

Ухвала від 18.03.2019

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Колеснікова І.С.

Ухвала від 06.03.2019

Цивільне

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Ковальова Ю. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні