Ухвала
від 02.05.2019 по справі 620/1072/19
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

                                                                                

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

02 травня 2019 року                     м. Чернігів                               Справа № 620/1072/19

Суддя Чернігівського окружного адміністративного суду Бородавкіна С.В. розглянувши у порядку письмового провадження клопотання Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про розгляд справи №620/1072/19 в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін у справі за адміністративним позовом Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Швейна фабрика "Галант" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені,

У С Т А Н О В И В:

Чернігівське обласне відділення Фонду соціального захисту інвалідів 16.04.2019 звернулось до суду з адміністративним позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "Швейна фабрика "Галант", у якому просить стягнути з відповідача в дохід Державного бюджету України 46735,29 грн. адміністративно-господарських санкцій та 28,04 грн. пені.

Ухвалою судді від 22.04.2019 відкрито провадження по справі за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання, за наявними у справі доказами.

26.04.2019 від Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів на адресу суду надійшло клопотання про розгляд справи за участі представника позивача, мотивоване необхідністю повного та всебічного з'ясування обставин справи.

Вирішуючи вказане клопотання по суті, суд враховує таке.

Кодекс адміністративного судочинства України визначає юрисдикцію та повноваження адміністративних судів, встановлює порядок здійснення судочинства в адміністративних судах.

Статтею 262 Кодексу адміністративного судочинства України визначено особливості розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

Так, суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач має подати в строк для подання відзиву, а позивач - разом з позовом або не пізніше п'яти днів з дня отримання відзиву.

Як вбачається з матеріалів справи, Чернігівським обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів, разом з позовною заявою, було подано клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін.

Ухвалою суду від 22.04.2019 у задоволенні вказаного клопотання позивачу відмовлено, з урахуванням пункту 2 частини шостої статті 262 Кодексу адміністративного судочинства України, оскільки справа віднесена до справ незначної складеності, а характер та предмет спірних правовідносин, предмет доказування не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін.

Тобто, перше клопотання було вирішено судом в ухвалі від 22.04.2019 про відкриття провадження у справі.

Одночасно суд звертає увагу, що згідно із частиною першою статті 45 Кодексу адміністративного судочинства України, учасники судового процесу та їхні представники повинні добросовісно користуватися процесуальними правами. Зловживання процесуальними правами не допускається.

Часиною другою статті 45 Кодексу адміністративного судочинства України установлено, що з урахуванням конкретних обставин справи суд може визнати зловживанням процесуальними правами дії, що суперечать завданню адміністративного судочинства, зокрема, подання клопотання (заяви) для вирішення питання, яке вже вирішено судом, за відсутності інших підстав або нових обставин.

Враховуючи наведене, суд вважає, що у задоволенні клопотання від 26.04.2019 Чернігівському обласному відділенню Фонду соціального захисту інвалідів слід відмовити. Також суд вважає за необхідне попередити позивача, що у випадку наступного подання ним завідомо безпідставних клопотань, тобто зловживання процесуальними правами, судом будуть застосовані заходи, передбачені частинами третьою та четвертою статті 45 Кодексу адміністративного судочинства України.

На підставі викладеного та керуючись статтями 12, 241-243, 248, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В:

Клопотання Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів про розгляд справи №620/1072/19 в судовому засіданні з повідомленням сторін у справі за адміністративним позовом Чернігівського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів до Товариства з обмеженою відповідальністю "Швейна фабрика "Галант" про стягнення адміністративно-господарських санкцій та пені – залишити без задоволення.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                 С.В. Бородавкіна

Дата ухвалення рішення02.05.2019
Оприлюднено03.05.2019
Номер документу81482575
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —620/1072/19

Постанова від 14.08.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Літвіна Наталія Миколаївна

Ухвала від 08.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Літвіна Наталія Миколаївна

Ухвала від 08.07.2019

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Літвіна Наталія Миколаївна

Рішення від 10.06.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 02.05.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 22.04.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

Ухвала від 17.04.2019

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Бородавкіна С.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні