Ухвала
від 03.05.2019 по справі 188/584/19
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/584/19

Провадження № 1-кс/188/317/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 травня 2019 року смт. Петропавлівка

Слідчий суддя Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участі секретаря судового засідання ОСОБА_2 ,

розглянувши, у закритому судовому засіданні в залі суду в смт. Петропавлівка, клопотання прокурора Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню № 12019040530000035 від «24»січня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України,-

з участю прокурора Петропавлівського ВП Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 ,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Петропавлівського районного суду з клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів.

В обґрунтування клопотання вказав, 24.01.2019 року до ЧЧ Петропавлівського ВП надійшов рапорт о/у УЗЕ в Дніпропетровській області про те, що службові особи ПП " ОСОБА_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) під час виконання робіт з ремонту даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2В, тим самим здійснили завищення об`ємів виконаних робіт.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення 24.01.2019 внесено до ЄРДР за № 12019040530000035 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що ІНФОРМАЦІЯ_2 було встановлено, що службові особи приватного підприємства « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), з метою привласнення бюджетних коштів під час виконання робіт з «Капітального ремонту даху ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 здійснили завищення об`ємів виконаних робіт шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт форми КБ-2В.

При цьому було встановлено, що 12.09.2018 року між начальником ІНФОРМАЦІЯ_3 в особі начальника ОСОБА_5 (замовник) та ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) (виконавець) укладено договір № 26, згідно якого виконавець зобов`язується надати Замовникові послуги, а Замовник прийняти і оплатити послуги, а саме виконати роботи по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Натомість, згідно рапорту о/у ІНФОРМАЦІЯ_5 встановлено, що службовими особами ПП ОСОБА_6 » під час виконання робіт з ремонту даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 , внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2В, тим самим здійснили завищення об`ємів виконаних робіт та привласнили бюджетній кошти.

Враховуючи викладене та приймаючи до уваги, що для повного всебічного та об`єктивного встановлення всіх обставин скоєння кримінального правопорушення, а також для об`єктивного встановлення шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, необхідно отримати тимчасовий доступ до оригіналів всіх документів за результатом проведених ІНФОРМАЦІЯ_3 закупівель по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме наступні документи:

1. Оригінали тендерної документації з приводу виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

2. Тендерні пропозиції, які були надані учасниками тендеру.

3. Оригінал договору №26 від 12.09.2018 року зі всіма додатками.

4. Оригінали платіжних доручень, щодо перерахування бюджетних коштів за проведення робіт.

5. Оригінали всіх протоколів засідань тендерного комітету, щодо виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

6. Оригіналів проектно-технічної та кошторисної документації вищевказаного об`єкту, всіх актів виконаних робіт форми КБ-2в, КБ-3 тощо, дефектних актів, підсумкових відомостей ресурсів, актів прихованих робіт, актів здачі в експлуатацію та інших документів з приводу виконання вищевказаних робіт.

Вказана інформація є такою, що становить охоронювану законом таємницю та необхідна для проведення будівельно-технічної експертизи, для дослідження якої необхідно надати оригінали документів первинного бухгалтерського обліку, тобто всіх документів з приводу виконання робіт

по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

Вказана інформація зберігається у власника такої інформації у ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні, прокурор клопотання підтримав, просить його задоволити.

Прокурор просить клопотання розглянути у відсутність особи у володінні якої знаходиться інформація, у відповідності до ч.2 ст.163 КПК України, так як існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, клопотання просить задовольнити та надати дозвіл на тимчасовий доступ до речей.

Розгляд клопотання проводиться без виклику особи, у володінні якої знаходиться інформація в порядку ч.2 ст.163 КПК України.

Вислухавши прокурора, дослідивши матеріали клопотання суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідно надати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення. Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Суд також враховує, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана вище інформація сама по собі та в сукупності з іншими документами кримінального провадження матиме суттєве значення для встановлення важливих обставин справи у кримінальному провадженні та з огляду на те, що отримати її іншим способом неможливо.

Враховуючи вищевикладене, вважаю за необхідно надати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення.

Керуючись ст. 131-132, 159-169, ст.309, 369-372 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання прокурора Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів по кримінальному провадженню № 12019040530000035 від «24»січня 2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.366 КК України, задовольнити.

Надати прокурору Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , старшому слідчому СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУ НП у Дніпропетровській області ОСОБА_7 , тимчасовий доступ до оригіналів документів з можливістю їх вилучення, які були складені за результатом проведених ІНФОРМАЦІЯ_3 закупівель по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 », а саме наступні документи:

1. Оригінали тендерної документації з приводу виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

2. Оригінали тендерних пропозицій, які були подані учасниками тендеру.

3. Оригінал договору №26 від 12.09.2018 року зі всіма додатками.

4. Оригінали платіжних доручень щодо перерахування бюджетних коштів за проведення робіт.

5. Оригінали всіх протоколів засідань тендерного комітету, щодо виконання робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду ІНФОРМАЦІЯ_4 ».

6. Оригіналів проектно-технічної та кошторисної документації вищевказаного об`єкту, всіх актів виконаних робіт форми КБ-2в, КБ-3 тощо, дефектних актів, підсумкових відомостей ресурсів, актів прихованих робіт, актів здачі в експлуатацію та інших документів з приводу виконання вищевказаних робіт,

які містяться у власника інформації у ІНФОРМАЦІЯ_6 за адресою: АДРЕСА_1 .

Визначити строк дії ухвали до 02 червня 2019 року.

Контроль за виконанням ухвали покласти на прокурора ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Попередити голову ІНФОРМАЦІЯ_8 ( АДРЕСА_2 ) ,що у випадку відмови у видачі документів, на виконання ухвали, може бути проведено обшук у відповідності до положень ст. 166 КПК України.

Ухвала окремому оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПетропавлівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81512491
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —188/584/19

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні