Ухвала
від 08.07.2019 по справі 188/584/19
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/584/19

Провадження № 1-кс/188/526/2019

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 липня 2019 року смт. П етропавлівка

Слідчий суддя Петропавлівського районного суд у Дніпропетровської області ОСОБА_1

за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СВ Петропавлівського ВП ПВП ГУНП в Дніпропетровській області капітана поліції ОСОБА_3 , погоджене прокурором ОСОБА_4

по кримінальному провадження за № 12019040530000035 від 24.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України,

про призначення судової будівельно-технічної експертизи,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області капітан поліції ОСОБА_3 , звернулась до слідчого судді Петропавлівського районного суду з клопотанням, погодженим з прокурором Петропавлівського відділу Павлоградської місцевої прокуратури ОСОБА_4 про призначення судової будівельно-технічної експертизи.

В обґрунтування подання вказала, що 24.01.2019 року до чергової частини Петропавлівського ВП надійшов рапорт щ/у УЗЕ в Дніпропетровській області про те, що службові особи ПП «Самара Плюс» (ЄДРПОУ 39472195) під час виконання робіт з ремонту даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури за адресою: вул. Героїв України, 70 смт. Петропавлівка Дніпропетровської області, внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2В, тим самим здійснили завищення об`ємів виконаних робіт.

Відомості про вказане кримінальне правопорушення внесені до ЄРДР за № 12019040530000035 від 24.01.2019 року.

У ході досудового розслідування встановлено, що Управлянням захисту економіки в Дніпропетровській області було встановлено, що службові особи приватного підприємства «Самара Плюс», з метою привласнення бюджетних коштів, під час виконання робіт з «Капітального ремонту даху Петропавлівського будинку культури за адресою : Дніпропетровська область, Петропавлівський район, смт. Петропавлівка, вул. Героїв України, 70», здійснили завищення об`ємів виконаних робіт, шляхом внесення недостовірних відомостей до актів виконаних робіт форми КБ-2В.

При цьому було встановлено, що 12.09.2018 року між начальником відділу культури, туризму, національностей та релігій Петропавлівської РДЛ в особі начальника ОСОБА_5 (замовник) та ПП «Самара-Плюс» (ЄДРПОУ 39472195) (виконавець) укладено договір № 26, згідно якого виконавець зобов`язується надати Замовникові послуги, а Замовник прийняти і сплатити послуги, а саме виконати роботи по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівського ранову Дніпропетровської області.»

Натомість, згідно рапорту о/у УЗЕ в Дніпропетровській області ДЗЕ НП в Дніпропетровській області встановлено, що службовими особами ПП «Самара-Плюс» під час виконання робіт з ремонту даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури за адресою : вул. Героїв України, 70 смт. Петропавлівка Дніпропетровської області, внесли недостовірні відомості до актів виконаних робіт форми КБ-2В, тим самим здійснили завищення об`ємів виконаних робіт та привласнили бюджетні кошти.

Враховуючи, що для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання, керуючись ст. ст. 110, 242, 243 КПК України, необхідно провести судову будівельно-технічну експертизу.

У зв`язку з оптимізацією процесу проведення даної експертизи та для забезпечення принципу здійснення досудового слідства у розумні строки, прошу доручити проведения експертизи судовим експертам Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, юридична адреса : вул Січеславська Набережна, 17 офіс 361 м. Дніпро.

На вирішення експерта поставити наступні питання:

1. Чи відповідають виконані будівельні роботи ПП «Самара-Плюс» на об`єкті:

«Капітельний ремонт доху та фасаду Петропавлівського районого буднику культури, смт. Петропавлівка Петропавлівеького району Дніпропетровської області» проектно-технічній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП, стандартам, технічним умовам тощо)? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?

2. Який перелік та об`єми (фактично виконаних будівельних робіт по об`єкту («Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області»?

3. Яка вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівеького району Дніпропетровської області»?

4. Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області» обсягам та вартості визначеним проектно-кошторисною документацією ?

В судове засідання слідчий надала заяву про розгляд клопотання у її відсутність.

Вивчивши клопотання та надані матеріали, виходячи з вище зазначеного приходжу до переконання, що клопотання підлягає задоволенню.

Слідчим суддею встановлено, що в провадженні СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за 12019040530000035 від 24.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Відповідно до ч. 1ст. 242 КПК України експертиза проводиться установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для зясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання. Не допускається проведення експертизи для зясування питань права.

Відповідно до ст. 243 КПК України експерт залучається за наявності підстав для проведення експертизи за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження.

Відповідно до ч. 6 ст. 244 КПК України слідчий суддя задовольняє клопотання, якщо особа, яка звернулася з відповідним клопотанням, доведе, що для вирішення питань, що мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта.

Відповідно до ст. 242 КПК України передбачено, що експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

З клопотання та доданих матеріалів слідчого вбачається, що клопотання про призначення судової будівельно-технічної експертизи задоволенню.

Згідно ст.7 Закону України «Про судову експертизу», Судово-експертну діяльність у кримінальному провадженні здійснюють державні спеціалізовані установи, а в інших випадках - також судові експерти, які не є працівниками зазначених установ,та інші фахівці (експерти) з відповідних галузей знань у порядку та на умовах, визначених цим Законом.

Враховуючи вище зазначене для встановлення зазначених обставин по кримінальному провадженню необхідно провести судову будівельно-технічну експертизу, проведення якої доручити судовому експертам експерту Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, юридична адреса : вул Січеславська Набережна, 17 офіс 361 м.Дніпро

Керуючись вимогами ст.ст. 242-245, 309 КПК України, слідчий суддя

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого СВ Петропавлівського ВП Павлоградського ВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 по кримінальному провадження за № 12019040530000035 від 24.01.2019 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України, про призначення судової будівельно-технічної експертизи задовольнити.

Призначити судову будівельно-технічну експертизу, до проведення якої залучити експерта Дніпропетровського науково-дослідного інституту судових експертиз, юридична адреса : вул Січеславська Набережна, 17 офіс 361 м. Дніпро.

На вирішення експерту поставити наступні запитання:

1. Чи відповідають виконані будівельні роботи ПП «Самара-Плюс» на об`єкті: «Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області» проектно-технічній документації та вимогам нормативно-правових актів у галузі будівництва (ДБН, СНиП, стандартам, технічним умовам тощо)? Якщо не відповідають, то в чому полягають невідповідності?

2. Який перелік та об`єми фактично виконаних будівельних робіт по об`єкту

«Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області?

3. Яка вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт. Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області» ?

4. Чи відповідають обсяги та вартість фактично виконаних робіт по об`єкту «Капітальний ремонт даху та фасаду Петропавлівського районного будинку культури, смт Петропавлівка Петропавлівського району Дніпропетровської області» обсягам та вартості, визначеним проектно-кошторисною документацією?

У розпорядження експерту надати Ухвалу Петропавлівського районного суду про призначення судової будівельно-технічної експертизи та матеріали кримінального провадження № 12019040530000035 від 24.01.2019 року.

Висновок експерта видати слідчому СВ Петропавлівського ВП ОСОБА_3 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку за ст.384, 385 КК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Заперечення проти ухвали може бути подане під час підготовчого провадження в суді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення08.07.2019
Оприлюднено17.02.2023
Номер документу82892411
СудочинствоКримінальне
Сутьпризначення судової будівельно-технічної експертизи

Судовий реєстр по справі —188/584/19

Ухвала від 08.07.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 03.05.2019

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Ніколаєва І. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні