Ухвала
від 02.05.2019 по справі 453/330/19
СКОЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 453/330/19

№ провадження 2/453/228/19

У Х В А Л А

про розгляд справи у судовому засіданні з викликом сторін

02 травня 2019 року м. Сколе

Суддя Сколівського районного суду Львівської області Микитин В.Я., розглянувши у залі суду м. Сколе Львівської області цивільну справу за позовом Першого заступника керівника Стрийської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_1 в інтересах держави в особі Сколівської районної державної адміністрації Львівської області та Комунального закладу Сколівської районної ради Сколівська центральна районна лікарня до ОСОБА_2 про відшкодування витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення,-

в с т а н о в и в:

Перший заступник керівника Стрийської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_1 20.03.2019 року звернувся до суду в інтересах держави в особі Сколівської РДА та КЗ СРР Сколівська ЦРЛ з позовом до ОСОБА_2, в якому просить стягнути з відповідача кошти у сумі 5 212,63 грн., які були затрачені на лікування потерпілого від кримінального правопорушення.

Ухвалою судді від 21.03.2019 року прийнято до розгляду позовну заяву Першого заступника керівника Стрийської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_1 в інтересах держави в особі Сколівської районної державної адміністрації та Комунального закладу Сколівської районної ради Сколівська центральна районна лікарня до ОСОБА_2 про відшкодування витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення та відкрито провадження у справі, визначено розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження, судове засідання для розгляду справи по суті призначено на 02.05.2019 року о 09 год. 15 хв. у приміщенні Сколівського районного суду (м. Сколе, вул. Д. Галицького, буд. 8, Львівська область) з повідомленням без виклику учасників справи.

Відповідно до п. 2 ч. 2 та ч. ч. 4, 6 ст. 19 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку, зокрема, позовного провадження (загального або спрощеного).

Спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні (ч. 4 ст. 19 ЦПК України).

Для цілей цього Кодексу малозначними справами є: 1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб (ч. 6 ст. 19 ЦПК України).

Згідно з ч. ч. 2, 4 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті.

У порядку спрощеного позовного провадження не можуть бути розглянуті лише справи у спорах: 1) що виникають з сімейних відносин, крім спорів про стягнення аліментів та поділ майна подружжя; 2) щодо спадкування; 3) щодо приватизації державного житлового фонду; 4) щодо визнання необґрунтованими активів та їх витребування відповідно до глави 12 цього розділу; 5) в яких ціна позову перевищує п'ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб; 6) інші вимоги, об'єднані з вимогами у спорах, вказаних у пунктах 1-5 цієї частини (ч. 4 ст. 274 ЦПК України).

Частиною п'ятою статті 279 ЦПК України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

З метою сприяння повноті та всебічності встановлення та з'ясування усіх обставин справи, а також захисту прав відповідача, суд вважає, що слід справу призначити до розгляду у спрощеному позовному провадженні з викликом сторін, виходячи з того, що предмет доказування у цій справі може вимагати проведення судового засідання з участю сторін для надання ними пояснень по предмету спору.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 19, 274, ч. 5 ст. 279, ст. 260 ЦПК України,-

п о с т а н о в и в:

Цивільну справу за позовом Першого заступника керівника Стрийської місцевої прокуратури Львівської області ОСОБА_1 в інтересах держави в особі Сколівської районної державної адміністрації Львівської області та Комунального закладу Сколівської районної ради Сколівська центральна районна лікарня до ОСОБА_2 про відшкодування витрат лікувального закладу на стаціонарне лікування потерпілого від кримінального правопорушення призначити до розгляду у спрощеному позовному провадженні з повідомленням та викликом сторін у залі судового засідання у приміщенні Сколівського районного суду Львівської області на 01 липня 2019 року о 10 год. 00 хв. .

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї можуть бути внесені до апеляційної скарги на рішення суду у цій справі.

Суддя В.Я. Микитин

СудСколівський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення02.05.2019
Оприлюднено05.05.2019
Номер документу81512831
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —453/330/19

Рішення від 01.07.2019

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Рішення від 01.07.2019

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 02.05.2019

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

Ухвала від 21.03.2019

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Микитин В. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні