Ухвала
від 03.05.2019 по справі 816/1469/18
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

03 травня 2019 року м. ПолтаваСправа № 816/1469/18

Полтавський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Сич С.С.,

за участю:

секретаря судового засідання - Гнітько О.О.,

представників заявника - Решетила М.І., Ульянича М.Ю.,

представників стягувача - Головка Л.С., Драпак Л.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю), -

В С Т А Н О В И В:

23 квітня 2019 року до Полтавського окружного адміністративного суду надійшла заява Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів" Новосанжарської районної ради Полтавської області про відстрочення виконання рішення суду, у якій заявник просить відстрочити виконання рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2018 року у справі за позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Новосанжарського навчально-виховного комплексу Новосанжарської районної ради Полтавської області про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до 31 серпня 2019 року (до закінчення 2018/2019 навчального року).

В обґрунтування вказаної заяви зазначено, що існують істотні обставини, внаслідок яких боржник не може виконати рішення суду, зокрема, заборона експлуатації та відключення від електропостачання унеможливить виконання рішення суду, оскільки перешкодить проведенню робіт по усуненню недоліків та виконання рішення суду призведе до зупинення навчально-виховного процесу у школі для 900 учнів, право на освіту яких гарантовано Конституцією України.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 24 квітня 2019 року призначено заяву Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18 до розгляду у судовому засіданні на 03 травня 2019 року о 15 год. 40 хв.

Представники заявника Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" у судовому засіданні підтримали заяву про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18 та просили її задовольнити з підстав, зазначених у заяві.

Представники стягувача Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області у судовому засіданні підтримали заяву про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18, проти її задоволення не заперечували.

Заслухавши пояснення представників заявника та стягувача, дослідивши матеріали заяви Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18, суд дійшов наступних висновків.

Рішенням Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2018 року у справі №816/1469/18 адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області (ідентифікаційний код 38610079, вул. Маршала Бірюзова, 26/1, м. Полтава, 36007) до Новосанжарського навчально-виховного комплексу Новосанжарської районної ради Полтавської області (ідентифікаційний код 13935778, вул. Центральна, 41, смт. Нові Санжари, Полтавська область, 39300) про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) задоволено. Застосовано до Новосанжарського навчально-виховного комплексу Новосанжарської районної ради Полтавської області (ідентифікаційний код 13935778, вул. Центральна, 41, смт. Нові Санжари, Полтавська область, 39300) заходи реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі навчально-виховного комплексу за адресою: Полтавська область, смт. Нові Санжари, вул. Центральна, буд. 41 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки. Встановлено порядок і спосіб виконання судового рішення шляхом відключення від електропостачання будівлі навчально-виховного комплексу та заборони Новосанжарському навчально-виховному комплексу Новосанжарської районної ради Полтавської області (ідентифікаційний код 13935778, вул. Центральна, 41, смт. Нові Санжари, Полтавська область, 39300) здійснювати користування за призначенням будівлею навчально-виховного комплексу за адресою: Полтавська область, смт. Нові Санжари, вул. Центральна, буд. 41, - до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Задовольняючи адміністративний позов Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області суд виходив з того, що відповідачем не усунуто порушення вимог пожежної безпеки, які створюють загрозу життю та здоров'ю людей, які встановлені перевіркою та зафіксовані у акті перевірки від 08 червня 2018 року №52, що мають місце в приміщенні Новосанжарського НВК, а саме:

- дерев'яні конструкції горищних приміщень НВК не оброблено вогнезахисним розчином (пункт 2.5 глави 2 розділу ІІІ Правил пожежної безпеки в Україні, затверджених наказом Міністерства внутрішніх справ України від 30.12.2014 № 1417, зареєстрованого у Міюсті України 05.03.15 року №252/26697 /надалі - ППБУ/);

- приміщення Новосанжарського НВК не обладнано системою автоматичної сигналізації відповідно до ДБН В.25-56:2014 "Інженерне обладнання будинків та споруд. Системи протипожежного захисту" (пункт 1.2 глави 1 розділу V ППБУ; пункт 7.3 таблиці А1 додатку А (обов'язкового) ДБН В.2.5-56-2014 "Системи протипожежного захисту");

- будівлю навчально-виховного комплексу не захищено від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів (пункт 1.21 глави 1 розділу ІV ППБУ).

Опорним закладом "Новосанжарська загальноосвітня школа I-IIІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" подано апеляційну скаргу на вказане рішення суду.

Протокольною ухвалою Харківського апеляційного адміністративного суду від 29 жовтня 2018 року замінено відповідача Новосанжарський навчально-виховний комплекс Новосанжарської районної ради Полтавської області правонаступником Опорним закладом "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області".

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 29 жовтня 2018 року у справі №816/1469/18 апеляційну скаргу Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа I-IIІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" залишено без задоволення. Рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24.07.2018 по справі № 816/1469/18 залишено без змін.

22 січня 2019 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист по адміністративній справі №816/1469/18.

22 лютого 2019 року начальником відділу Новосанжарського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Гаврищуком О.М. винесено постанову ВП №58240698, якою відкрито виконавче провадження з виконання виконавчого листа №816/1469/18, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 22 січня 2019 року.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 березня 2019 року заяву Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - задоволено частково. Відстрочено виконання рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2018 року у справі №816/1469/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до 15 квітня 2019 року. В іншій частині заяви про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18- відмовлено.

Відповідно до приписів частин 1-4 статті 378 Кодексу адміністративного судочинства України за заявою сторони суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, а за заявою стягувача чи виконавця (у випадках, встановлених законом), - встановити чи змінити спосіб або порядок його виконання. Питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути розглянуто також за ініціативою суду.

Заява про встановлення або зміну способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення розглядається у десятиденний строк з дня її надходження у судовому засіданні з повідомленням стягувача та боржника. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Підставою для встановлення або зміни способу або порядку виконання, відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення є обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим.

Вирішуючи питання про відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення, суд також враховує: 1) ступінь вини відповідача у виникненні спору; 2) щодо фізичної особи - тяжке захворювання самої особи або членів її сім'ї, її матеріальне становище; 3) стихійне лихо, інші надзвичайні події тощо.

З аналізу наведеної норми випливає, що підставою для застосування правил останньої є обставини, що перешкоджають належним чином виконати судове рішення - ускладнюють його виконання або роблять неможливим.

При вирішенні питання про відстрочення або розстрочення виконання судового рішення, суд задовольняє таку заяву лише у виняткових випадках, які він визначає виходячи з особливого характеру обставин, що ускладнюють або виключають виконання рішення (відсутність коштів на рахунку, відсутність присудженого майна в натурі, стихійне лихо тощо). Підставою для цього можуть бути конкретні обставини, що істотно ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, та суд враховує ступінь вини відповідача у виникненні спору.

При цьому, відповідно до частини 5 статті 378 Кодексу адміністративного судочинства України відстрочення чи розстрочення виконання судового рішення не може перевищувати одного року з дня ухвалення рішення , ухвали, постанови.

Як вбачається з матеріалів справи, заявником Опорним закладом "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" вживалися певні заходи, спрямовані на усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки, які стали підставою для застосування заходів реагування у вигляді повного зупинення експлуатації будівлі навчально-виховного комплексу за адресою: Полтавська область, смт. Нові Санжари, вул. Центральна, буд. 41 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки.

Зокрема, 06.08.2018 між Новосанжарським навчально-виховним комплексом Новосанжарської районної ради Полтавської області (замовник) та ТОВ "Пожежні технології" (підрядник) було укладено договір підряду №1, за умовами якого підрядник зобов'язується виконати, а замовник зобов'язується прийняти і оплатити послуги по вогнезахисному оброблянню будівельних конструкцій покрівлі за допомогою просочувальної вогнебіозахисної суміші ДСА-2 на об'єкті "Новосанжарський навчально-виховний комплекс Новосанжарської районної ради Полтавської області по вул. Центральній, 41 в смт. Нові Санжари Новосанжарського району Полтавської області".

Факт виконання робіт, передбачених вказаним вище договором, підтверджується актом №1 приймання виконаних послуг за серпень 2018 року, копія якого наявна у матеріалах справи.

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 29 жовтня 2018 року у справі №816/1469/18 також встановлено, що відповідач після ухвалення судом першої інстанції рішення по вказаній справі усунув встановлені перевіркою порушення пункту 2.5 глави 2 розділу ІІІ Правил пожежної безпеки в Україні (дерев'яні конструкції горищних приміщень НВК не оброблено вогнезахисним розчином), що підтверджується договором підряду № 1 від 06.08.2018 р. та актом приймання виконаних робіт за серпень 2018 р. Проте, станом на теперішній час існують порушення пункту 1.2 глави 1 розділу V Правил пожежної безпеки в Україні та пункту 1.21 глави 1 розділу ІV Правил пожежної безпеки в Україні (не обладнання приміщення Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа I-IIІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" системою автоматичної сигналізації, відповідно до ДБН В.25-56:2014 "Інженерне обладнання будинків та споруд. Системи протипожежного захисту" та незахищеність будівлі навчально-виховного комплексу від прямих попадань блискавки і вторинних її проявів).

11.03.2019 Опорним закладом "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" (замовник) укладено договір №16 на виконання проектних робіт з Приватною фірмою "Дункан" (виконавець), за змістом якого замовник доручає, а виконавець приймає на себе зобов'язання по виконанню у відповідності з діючою в Україні нормативною документацією, робочого проекту з Реконструкції системи пожежної сигналізації з облаштуванням системи оповіщення Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" смт. Нові Санжари Полтавської області /том 2 а.с. 59/.

Листом Департаменту фінансів Полтавської обласної державної адміністрації від 11.03.2019 №04.2-10/964 "По виділення коштів" на лист Новосажарської РДА Полтавської області від 11.03.2019 №01-11/103 стосовно виділення коштів з обласного бюджету на реконструкцію системи пожежної сигналізації з облаштуванням системи оповіщення Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" на суму 1000,0 тис. грн. та на капітальний ремонт системи блискавкозахисту Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" на суму 150,0 тис. грн. повідомлено, що зазначені видатки включено до проекту розпорядження голови облдержадміністрації "Про розподіл у 2019 році коштів Фонду розвитку територій області".

Листом Новосажарської РДА Полтавської області від 11.03.2019 №01-18/104 повідомлено, що на розгляд позачергової сесії Новосанжарської районної ради сьомого скликання, яке відбудеться 15 березня 2019 року, винесено питання про внесення змін до районного бюджету на 2019 рік, в тому числі про виділення коштів співфінансування реконструкції системи пожежної сигналізації з облаштуванням системи оповіщення Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" в сумі 200,0 тис. грн.

14.03.2019 між Опорним закладом "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" (замовник) та Приватним підприємством Арт-Інжиніринг (виконавець) укладено договір №27 на проектні роботи /том 2 а.с. 64-65/, за умовами якого виконавець зобов'язується виконати за завданням замовника, а замовник зобов'язується прийняти і оплатити роботи з розробки робочого проекту системи зовнішнього блискавкозахисту на об'єкті - Капітальний ремонт системи блискавкозахисту приміщень будівель опорного закладу Новосанжарська загальноосвітня шкода І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області .

18.03.2019 було складено довідку про зміни до кошторису заявника на 2019 рік №15, яку затверджено начальником відділу освіти Новосанжарської РДА, за змістом якої за кодом 3142 Реконструкція та реставрація інших об'єктів передбачено видатки за спеціальним фондом в розмірі 200000 грн. /том 2 а.с. 72/. 27.03.2019 складено довідку про зміни до кошторису заявника на 2019 рік №18, яку затверджено начальником відділу освіти Новосанжарської РДА, за змістом якої за кодом 3000 Капітальні видатки передбачено видатки за спеціальним фондом в розмірі 1450000 грн. /том 2 а.с. 73/.

23.04.2019 між Опорним закладом "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" (замовник) та Полтавською районною міжгосподарською будівельною організацією Райагробуд (підрядник) укладено договір №1 на будівництво Капітальний ремонт системи блискавкозахисту приміщень будівель опорного закладу Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області /том 2 а.с. 66-67/, за умовами якого підрядник зобов'язується виконати будівельно-монтажні роботи на об'єкті: Капітальний ремонт системи блискавкозахисту приміщень будівель опорного закладу Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області на підставі наданої замовником проектно-кошторисної документації. Замовник зобов'язується надати будівельний майданчик (фронт робіт), передати проектно-кошторисну документацію, дозвіл на виконання робіт, прийняти закінчені роботи та оплатити їх.

Відповідно до п. 2.1 цього договору початок робіт - квітень 2019 року. Закінчення робіт - травень 2019 року.

Таким чином, будівельно-монтажні роботи за умовами договору № 1 від 23.04.2019 мають бути закінчені у травні 2019 року.

Доказів укладення договорів на виконання будь-яких інших робіт та виконання інших робіт, ніж ті, що визначені договором підряду №1 від 23.04.2019 до суду заявником не надано.

Оскільки судовим рішенням встановлено порядок і спосіб виконання судового рішення шляхом відключення від електропостачання будівлі навчально-виховного комплексу виконання рішення суду істотно ускладнено неможливістю виконання підрядних будівельно-монтажних робіт на об'єкті: Капітальний ремонт системи блискавкозахисту приміщень будівель опорного закладу Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області у разі відключення від електропостачання будівлі навчально-виховного комплексу, які за умовами укладеного договору мають бути закінчені у травні 2019 року.

Також, виконання рішення суду істотно ускладнено тою обставиною, що Опорний заклад "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" відповідно до статті 8 Закону України "Про загальну середню освіту" є закладом загальної середньої освіти, основним видом діяльності якого є освітня діяльність у сфері загальної середньої освіти.

У Опорному закладі "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" станом на 01.01.2019 навчається 892 учні, що підтверджується довідкою Відділу освіти Новосанжарської РДА Полтавської області від 14.03.2019 №01-13/331.

Представник заявника у судовому засіданні пояснював, що інше приміщення на даний час заявником не винайдено через відсутність у смт. Нові Санжари приміщення, яке би могло вмістити всіх дітей, які навчаються у Опорному закладі "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області".

Відтак, виконання рішення суду щодо повного зупинення експлуатації будівлі навчально-виховного комплексу за адресою: Полтавська область, смт. Нові Санжари, вул. Центральна, буд. 41 до повного усунення порушень вимог законодавства у сфері пожежної безпеки істотно ускладнено необхідністю забезпечення безперервності навчально-виховного процесу учнів, які навчаються у Опорному закладі "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області", у тому числі, необхідністю забезпечення проведення державної підсумкової атестації осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти (у 9-х класах) Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області".

Відповідно до п. 4 розділу ІІ Порядку проведення державної підсумкової атестації, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 07.12.2018 №1369, атестація в закладі освіти проводиться в письмовій формі. Строки атестації в закладі освіти щороку затверджує керівник закладу освіти в межах навчального року.

Представник заявника Решетило М.І., який є директором Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області", у судовому засіданні пояснив, що державна підсумкова атестація осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти (у 9-му класі) Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" має закінчитися до 10 червня 2019 року.

З огляду на вищевикладене, зважаючи на те, що виконання рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2018 року у справі №816/1469/18 істотно ускладнено неможливістю виконання підрядних будівельно-монтажних робіт на об'єкті: Капітальний ремонт системи блискавкозахисту приміщень будівель опорного закладу Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області у разі відключення від електропостачання будівлі навчально-виховного комплексу, які за умовами укладеного договору мають бути закінчені у травні 2019 року, враховуючи те, що виконання рішення суду також істотно ускладнено необхідністю забезпечення безперервності навчально-виховного процесу учнів, які навчаються у Опорному закладі "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області", у тому числі, забезпечення проведення державної підсумкової атестації осіб, які завершують здобуття базової середньої освіти (у 9-х класах) Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області", яка має закінчитися 10 червня 2019 року, зважаючи на ставлення стягувача до вимог заяви, представники якого у судовому засіданні підтримали заяву про відстрочення виконання рішення суду у даній справі, суд дійшов висновку про наявність підстав для відстрочення виконання рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2018 року у справі №816/1469/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до 10 червня 2019 року.

Відтак, заява Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18 підлягає задоволенню частково.

Частиною 8 статті 378 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що ухвалу суду за результатами розгляду питання про відстрочення або розстрочення виконання, зміну чи встановлення способу і порядку виконання судового рішення може бути оскаржено в порядку, встановленому цим Кодексом. У необхідних випадках ухвала надсилається установі банку за місцезнаходженням боржника або державному виконавцю.

На підставі вищевикладеного, керуючись статтями 248, 256, 378 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) - задовольнити частково.

Відстрочити виконання рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 24 липня 2018 року у справі №816/1469/18 за адміністративним позовом Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Полтавській області до Опорного закладу "Новосанжарська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів Новосанжарської районної ради Полтавської області" про застосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) до 10 червня 2019 року.

В іншій частині заяви про відстрочення виконання рішення суду у справі №816/1469/18- відмовити.

Копію ухвали надіслати заявнику, стягувачу та державному виконавцю.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення до Другого апеляційного адміністративного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII.

Повний текст ухвали складено 06 травня 2019 року.

Суддя С.С. Сич

Дата ухвалення рішення03.05.2019
Оприлюднено06.05.2019
Номер документу81531662
СудочинствоАдміністративне
Сутьзастосування заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю

Судовий реєстр по справі —816/1469/18

Ухвала від 03.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 03.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 24.04.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 14.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 05.03.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 07.12.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Анцупова Т.О.

Постанова від 29.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Постанова від 29.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 08.10.2018

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні