Ухвала
від 02.05.2019 по справі 202/74/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/74/19

Провадження № 1-кс/202/4245/2019

ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

У Х В А Л А

2 травня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про тимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню № 12018042020000039 від 19.06.2018 року за ознаками ч. 1 ст. 277 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим із прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , в якому просить надати йому та ОСОБА_5 на підставі доручення в порядку ст. 40 КПК України тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні експлуатаційного вагонного депо ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , із можливістю їх вилучення, а саме: матеріальних звітів майстрів депо, довіреностей на отримані матеріали з інших підприємств АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », видаткових відомостей нафтопродуктів, актів списання паливно-мастильних матеріалів, документів, підтверджуючих наявність автомобільного транспорту та спецтехніки, що знаходиться на балансі структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », карток складського обліку, підтверджуючих отримання товарно-матеріальних цінностей, ГММ, а також документів (дефектних актів, актів та інших документів), підтверджуючих їх використання та списання структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відомостей обліку, видачі та списання ПММ структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », журналів обліку в`їзду та виїзду автомобільного транспорту та спецтехніки структурних підрозділів вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », журналів видачі подорожніх та дорожніх листів структурного підрозділу вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », накладних-вимог (внутрішнього переміщення матеріалів) структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2017 року до 01.04.2019 року.

Клопотання обґрунтовано тим, що в СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12018042020000039 про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 277 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що 19.06.2018 року на ділянці 194 км пікет № 10 195 км. пікет № 6 перегону станції Нижньодніпровськ Вузол станція Самарівка, у складі потягу № 3502 стався схід локомотиву електровозу ВЛ 11 М 6 № 487 та наступних 11 вагонів після нього, з пошкодженням 4 вагонів. При цьому третій, четвертий та п`ятий вагони з кінця, зійшли з рейок частиною колісних пар. Дане стало можливим в результаті демонтування значної кількості болтів кріплення залізничної колії (деталей верхньої будови колії).

В ході досудового розслідування надано доручення оперативному підрозділу УКР ГУНП в Дніпропетровській області, в ході виконання якого надійшла інформація щодо привласнення майна службовими особами служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також вагонними депо, котрі діючи за попередньою змовою з матеріально відповідальними особами вносять до актів виконаних робіт депо, дефектних актів депо, путьових та дорожніх листів, завідомо неправдиві відомості щодо кількості використаних матеріалів в ході проведених робіт. В подальшому залишки невикористаних матеріалів, котрі було отримано злочинним шляхом, присвоюються та реалізовуються третім особам за грошову винагороду. Вищевказані дії посадових осіб служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також вагонними депо, призводять до неякісного виконання ремонтних робіт на вантажних вагонах, що в свою чергу призводить до небезпеки руху пасажирських та вантажних потягів.

Встановлено перелік структурних підрозділів служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », одним з яких є ІНФОРМАЦІЯ_4 , яке розташовано за адресою: АДРЕСА_1 .

Враховуючи наведене, виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до вищевказаних документів.

У судове засідання слідчий не з`явився, надав заяву, у якій просив провести судове засідання без його участі.

Відповідно до ч. 2ст. 163 КПК Україниклопотання розглядається без виклику особи, в володінні якої знаходяться речі та документи.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів не підлягає задоволенню за наступних підстав:

Слідчим суддею встановлено, що СУ ГУНП в Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження № 12018042020000039 від 19.06.2018 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 277 КК України, а саме умисного пошкодження шляхів сполучення, що спричинило аварію поїзда.

Так, з витягу з ЄРДР вбачається, що 19 червня 2018 року на перегоні ст. Нижньодніпровськ Вузол - ст. Самарівка, а саме на 195 км пікет № 1 стався схід потягу електровозу та 11 вагонів внаслідок пошкодження невстановленою особою (особами) шляхів сполучення шляхом демонтування значної кількості деталей верхньої будови колії.

За змістом статті 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до частини першої статті 160 КПК Українисторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених устатті 161 цього Кодексу.

Частиною п`ятою статті 163 КПК України визначено, що слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження в своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до частини сьомої статті 163 КПК України слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Відповідно до частини 3 статті 132 КПК України застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що: 1) існує обґрунтована підозра щодо вчинення кримінального правопорушення такого ступеня тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; 2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора; 3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

В своєму клопотанні слідчий просить надати тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні експлуатаційного вагонного депо ІНФОРМАЦІЯ_1 , яке розташоване за адресою: АДРЕСА_1 , а саме: матеріальних звітів майстрів депо, довіреностей на отримані матеріали з інших підприємств АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », видаткових відомостей нафтопродуктів, актів списання паливно-мастильних матеріалів, документів, підтверджуючих наявність автомобільного транспорту та спецтехніки, що знаходиться на балансі структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », карток складського обліку, підтверджуючих отримання товарно-матеріальних цінностей, ГММ, а також документів (дефектних актів, актів та інших документів), підтверджуючих їх використання та списання структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », відомостей обліку, видачі та списання ПММ структурним підрозділом служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », журналів обліку в`їзду та виїзду автомобільного транспорту та спецтехніки структурних підрозділів вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », журналів видачі подорожніх та дорожніх листів структурного підрозділу вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », накладних-вимог (внутрішнього переміщення матеріалів) структурного підрозділу служби вагонного господарства регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 » АТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2017 року до 01.04.2019 року.

Між тим,слідчий суддявважає недоведеним,що вказанідокументи мають суттєвезначення длявстановлення важливих обставин у кримінальному провадженні за ознаками ч. 1 ст. 277 КК України, а рамках якого подано клопотання.

Слідчий суддя враховує, що досудове розслідування за фактом привласнення службовими особами експлуатаційного вагонного депо Нижньодніпровськ Вузол регіональної філії « ІНФОРМАЦІЯ_3 », а також внесення ними завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів, про яке зазначається у клопотання, не здійснюється. Отже, потреби досудового розслідування не виправдовують застосуванням такого заходу забезпечення кримінального провадження.

За таких обставин у задоволенні клопотання слідчого про тимчасовий доступ до речей і документів необхідно відмовити.

Керуючись ст. ст. 159, 163-164, 369-372 КПК України, слідчий суддя

П О С Т А Н О В И В:

У задоволенні клопотання слідчого СУ ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, які перебувають у володінні експлуатаційного вагонного депо ІНФОРМАЦІЯ_1 за адресою: АДРЕСА_1 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення02.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81552399
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів по кримінальному провадженню № 12018042020000039 від 19.06.2018 року за ознаками ч. 1 ст. 277 КК України

Судовий реєстр по справі —202/74/19

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 02.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

Ухвала від 28.01.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Марченко Н. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні