Ухвала
від 07.05.2019 по справі 906/423/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

Господарський суд

Житомирської області



10002, м. Житомир, майдан Путятинський, 3/65, тел. (0412) 48-16-20,

E-mail: inbox@zt.arbitr.gov.ua, http://zt.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"07" травня 2019 р. м. Житомир Справа № 906/423/19

Господарський суд Житомирської області у складі судді Прядко О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви

Товариствоа з обмеженою відповідальністю "Дасан-Логістик"

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Вебтранс-логістик плюс"

про стягнення 419127,60 грн.,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Дасан-Логістик" звернулось до суду з вимогою про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю "Вебтранс-логістик плюс" 419127,60грн заборгованості за договором організації транспортно-експедиційного обслуговування.

В обґрунтування позовних вимог позивач посилається на неналежне виконання відповідачем своїх зобов'язань за Договором організації транспортно-експедиційного обслуговування від 05.06.2018 щодо своєчасної та повної оплати наданих послуг.

Ознайомившись із змістом позовної заяви та оглянувши додані до неї документи, господарський суд дійшов висновку, що позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст.162 Господарського процесуального кодексу України (у редакції, чинній з 15.12.2017); підстави для її залишення без руху, повернення або відмови у відкритті провадження у справі, встановлені Господарським процесуальним кодексом України, відсутні.

Поряд з цим, судом встановлено, що позов подано іноземною особою - ТОВ "Дасан-Логістик" 214036, Російська Федерація, м. Смоленськ, вул. Смольянинова, буд. 15, оф. 42.

Відповідно до п. 1 ч. 1 статті 76 Закону України "Про міжнародне приватне право" суди можуть приймати до свого провадження і розглядати будь-які справи з іноземним елементом у випадку, якщо сторони передбачили своєю угодою підсудність справи з іноземним елементом судам України, крім випадків, передбачених у статті 77 цього Закону.

Частиною 2 статті 4 Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, учасниками якої є Україна та Росія (дата набрання чинності для України - 19.12.1992, дата набрання чинності для Російської Федерації - 19.12.1992) передбачено, що компетентні суди держав - учасниць Співдружності Незалежних Держав розглядають справи і в інших випадках, якщо про це є письмова угода Сторін про передачу спору до суду.

Таким чином, якщо сторони передбачили своєю угодою підсудність справи з іноземним елементом судам України, крім випадків виключної підсудності (пункт 1 частини 1 статті 76 Закону України «Про міжнародне приватне право» ), спір підлягає розгляду в господарських судах України.

Згідно з пунктом 8.1. Договору організації транспортно-експедиційного обслуговування від 05.06.2018, сторонами передбачено умову про договірну підсудність - в господарському суді Житомирської області.

Пунктом 10.2 Договору, передбачено, що обидві сторони при транспортуванні автомобільним транспортом визнають всі положення Конвенції КДПГ, Конвенції МДП і будують відносини у відповідності з положеннями цих конвенцій.

Згідно ст.366 ГПК України, підсудність справ за участю іноземних осіб визначається цим Кодексом, законом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Згідно ч.1 ст.31 Конвенції про договір міжнародного автомобільного перевезення вантажів (КДПВ), вчиненої 19.05.1956 року в м. Женеві, в усіх судових провадженнях, які виникають у зв'язку із перевезенням, яке здійснюється відповідно до цієї Конвенції, позивач може звернутися до будь-якого суду або арбітражу договірної країни, визначеної угодою між сторонами, і на додаток до цього, до судів або арбітражів країни, на території якої:

a) відповідач має звичайне місце проживання або основне місце розташування свого підприємства або відділення чи агентства, за допомогою яких був укладений договір перевезення, або

b) знаходиться місце отримання вантажу перевізником, або місце передбачене для його доставки, і не може звертатися до будь-яких інших судів або арбітражів.

Враховуючи положення ч.1 ст.31 вищевказаної Конвенції, домовленість сторін щодо розгляду спору в господарському суді Житомирської області, що не суперечить положенням ГПК України щодо виключної підсудності, та відсутність підстав для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, Господарський суд Житомирської області визнав позовну заяву такою, що відповідає вимогам статей 162, 164 ГПК України, а відтак суд, на підставі ст. 176 ГПК України, приймає позовну заяву Товариства обмеженою відповідальністю "Дасан-Логістик" до розгляду і відкриває провадження у справі №906/423/19.

Враховуючи наявність в матеріалах позовної заяви клопотання позивача, яке підписане директором ТОВ "Дасан-Логістик" , судову кореспонденцію слід направляти за адресою : 10029, м. Житомир, вул.Степана Бандери, буд.7 оф 21. Отже, у суду відсутня необхідність повідомлення позивача про розгляд цієї справи в порядку, передбаченому ст. 367-368 ГПК України та чинними міжнародними договорами, згода на обов'язковість яких надана Верховною Радою України.

Відповідно до ч.1 ст. 167 ГПК України, за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п'яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченому статтею 174 цього Кодексу.

Враховуючи те, що предмет спору не підпадає під визначення малозначні справи та справи незначної складності визначені в ст.12 ГПК України, суд дійшов висновку про розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.ст.176,234 Господарського процесуального кодексу України,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на "27" травня 2019 р. о 10:00. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Житомирської області за адресою: м.Житомир, майдан Путятинський,3/65 в залі судових засідань № 415.

4. Позивачу надати:

- оригінали документів, на яких ґрунтуються позовні вимоги, для огляду судом;

- за наявності, додаткові докази у справі (у тому числі щодо врегулювання спору).

Роз'яснити позивачу, що відповідно до 1 ст.184 ГПК України він має право подати до суду відповідь на відзив. Встановити позивачу строк на подання до суду відповіді на відзив протягом трьох днів з дня отримання відзиву.

5. Відповідачу:

- відповідно до ст. 178 ГПК України протягом п'ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали подати відзив на позовну заяву (копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) позивачу одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду).

- разом з відзивом подати всі необхідні докази, на його обґрунтування.

Роз'яснити відповідачу, що:

- відповідно до ч.1. ст.184 ГПК України, мають право подати до суду заперечення на відповідь на відзив.

Встановити відповідачу строк на подання до суду заперечення на відповідь на відзив протягом трьох днів з дня отримання відповіді.

ЗВЕРТАЮ УВАГУ СТОРІН: Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи, в порядку ст. ст. 80, 81 ГПК України. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (п.9 ст. 80 ГПК України).

6. Повідомити представників сторін про підготовче засідання.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції відповідно до ст. 197 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили в порядку передбаченому ст. 235 ГПК України та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя ОСОБА_1 З метою своєчасної підготовки до початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи пропоную всі передбачені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, а також докази, надсилати в електронній формі (у форматі pdf) на E-mail суду: inbox@zt.arbitr.gov.ua з офіційної електронної адреси учасника судового процесу.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/sud5007/

Учасники справи мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1.Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2.Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі.

Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в заявці.

1- у справу;

2-4 позтивачу:

- 214036, Російська Федерація, м. Смоленськ, вул. Смольянинова, буд. 15, оф. 42 (рек. з пов.);

- 213819, Республіка Білорусь, Могилевська обл., м.Бобруйськ, а/с 9 (рек. з пов.);

- 10029, м. Житомир, вул.Степана Бандери, буд.7 оф 21 (рек. з пов.)

5- відповідачу - 49000 Україна,м.Дніпро, вул.Староконадська,40Б ( рек. з пов.)

СудГосподарський суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено07.05.2019
Номер документу81556584
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —906/423/19

Рішення від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 08.07.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 13.06.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 28.05.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Прядко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні