Ухвала
від 07.05.2019 по справі 805/930/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

07 травня 2019 р.                                         Справа №805/930/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Кониченка Олега Миколайовича, дослідивши заяву Головного управління ДФС у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/930/17-а за позовом Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві до ТОВ «Галеон Груп» про стягнення коштів в розмірі 496687,79 грн.

ВСТАНОВИВ:

До Донецького окружного адміністративного суду на електрону адресу суду засобами електронного зв'язку надійшла заява Головного управління ДФС у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/930/17-а за позовом Державної податкової інспекції в Оболонському районі ГУ ДФС у м. Києві до ТОВ «Галеон Груп» про стягнення коштів в розмірі 496687,79 грн.

Перевіривши матеріали справи, проаналізувавши чинне законодавство, суд доходить наступного висновку.

За правилами статті 166 Кодексу адміністративного судочинства України заяви, клопотання і заперечення подаються в письмовій або усній формі. У випадках, визначених цим Кодексом, заяви і клопотання подаються тільки в письмовій формі.

За правилами статті 18 Кодексу адміністративного судочинства України позовні та інші заяви, скарги та інші визначені законом процесуальні документи, що подаються до суду і можуть бути предметом судового розгляду, в порядку їх надходження підлягають обов'язковій реєстрації в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в день надходження документів.

Подана заява про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/930/17-а була надіслана до суду електронною поштою.

Згідно підпункту 2.2.18 Інструкції з діловодства в адміністративних судах України, затвердженої наказом Державної судової адміністрації України від 17.12.2013 року №174, для підтвердження офіційного статусу документів, отриманих електронною поштою, не скріплених електронно-цифровим підписом, або отриманих каналами факсимільного зв'язку, повинні бути надані (надіслані) їх оригінали. До підтвердження оригіналами такі документи мають статус інформаційних.

Заява Головного управління ДФС у Донецькій області, яка надіслана на електронну адресу Донецького окружного адміністративного суду, містить лише сканований підпис заявника, який не може вважатися особистим підписом особи.

За таких обставин заява заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/930/17-а не може вважатися підписаною заявником.

Кодексом адміністративного судочинства України не врегульовано питання щодо повернення заяв.

Разом з цим, відповідно до ч. 6 ст. 7 Кодексу адміністративного судочинства України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Враховуючи викладене вище суд дійшов висновку про можливість застосування в даному випадку положень Кодексу адміністративного судочинства України, якими визначено порядок повернення позовних заяв.

Згідно з пунктом 3 частини четвертої статті 169 Кодексу адміністративного судочинства України позовна заява повертається позивачеві, якщо позов подано особою, яка не має адміністративної процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

Керуючись статтями7, 18, 166, 169, Кодексу адміністративного судочинства України суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління ДФС у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі №805/930/17-а – повернути заявнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала може бути оскаржена.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо справу було розглянуто в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

У відповідності до пп. 15.5 п. 15 Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Суддя                                                             Кониченко О.М.

Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено08.05.2019
Номер документу81558277
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —805/930/17-а

Ухвала від 22.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Постанова від 27.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

Ухвала від 03.02.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Кониченко О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні