Ухвала
від 07.05.2019 по справі 805/3542/17-а
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про заміну сторони виконавчого провадження

07 травня 2019 р.                                         Справа №805/3542/17-а

          приміщення суду за адресою: 84122, м.Слов'янськ, вул. Добровольського, 1

Донецький окружний адміністративний суд, у складі судді Арестової Л.В., в порядку письмового провадження в приміщенні Донецького окружного адміністративного суду розглянув заяву про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 805/3542/17-а за позовом Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю «АРОН 2015», третя особа Кам'янська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про стягнення з рахунків у обслуговуючих банках та з рахунків платника у системі електронного адміністрування податку на додану вартість в розмірі 986 148,96 гривень,-

В С Т А Н О В И В:

26 квітня 2019 року до Донецького окружного адміністративного суду надійшла заява про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 805/3542/17-а з Головного управління ДФС у Дніпропетровській області на Головне управління ДФС у Донецькій області.

Представники осіб, що беруть участь у справі, до суду не з'явились, про дату, час та місце розгляду заяви повідомлялись судом належним чином.

Враховуючи наведене, беручи до уваги приписи ч. 1 ст. 205, ч. 2 ст. 379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), суд вважає за можливе розглянути дану заяву без участі вказаних осіб.

Як встановлено судом, позовну заяву Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю «АРОН 2015», за участі третьої особи: Кам'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про стягнення з рахунків у обслуговуючих банках та з рахунків платника у системі електронного адміністрування податку на додану вартість в розмірі 986 148,96 гривень – задоволено повністю.

          Постановою Донецького окружного адміністративного суду від 06 грудня 2017 року задоволено позовну заяву Головного управління ДФС у Дніпропетровській області до товариства з обмеженою відповідальністю «АРОН 2015», за участі третьої особи: Кам'янської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про стягнення з рахунків у обслуговуючих банках та з рахунків платника у системі електронного адміністрування податку на додану вартість в розмірі 986 148,96 гривень. Стягнуто з рахунків товариства з обмеженою відповідальністю “АРОН 2015” (код ЄДРПОУ 40152139) у обслуговуючих банківських установах кошти в рахунок погашення податкового боргу з податку на додану вартість в розмірі 986 148 (дев'ятсот вісімдесят шість тисяч сто сорок вісім) гривень 96 копійок.

За приписами ч. 2 ст. 372 КАС України судове рішення, яке набрало законної сили або яке належить виконати негайно, є підставою для його виконання.

Як зазначено в заяві, ТОВ «АРОН 2015» перебуває за основним місцем обліку у Бахмутському управлінні ГУ ДФС у Донецькій області, у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи.

Товариство з обмеженою відповідальністю «АРОН 2015» зареєстровано в якості юридичної особи за кодом ЄДРПОУ 40152139, місцезнаходження: 84500, Донецька обл., місто Бахмут, вул. Незалежності, будинок 81, що вбачається з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відомості якого розміщені на офіційному веб-сайті Міністерства юстиції України (https://usr.minjust.gov.ua/ua/freesearch).

Відповідно до ідентифікаційних даних, ТОВ «АРОН 2015» перейшов з іншої ДПІ до Головного управління ДФС у Донецькій області у зв'язку зі зміною місцезнаходження юридичної особи.

Згідно з нормами ч. 1 ст. 379 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником, що кореспондується з ч. 5 ст. 15 Закону України “Про виконавче провадження” та з п. 12 розділу ІІ Інструкції з організації примусового виконання рішень, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 2 квітня 2012 року № 512/5 (далі – Інструкція № 512/5), у яких закріплено, що у разі вибуття однієї зі сторін виконавчого провадження (припинення юридичної особи, а також в інших випадках заміни сторони у виконавчому провадженні), якщо правовідносини допускають правонаступництво, виконавець за заявою сторони виконавчого провадження, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони виконавчого провадження її правонаступником. На підставі постановленої судом ухвали виконавець своєю постановою замінює сторону виконавчого провадження. Ухвала суду та постанова виконавця долучаються до виконавчого документа при його передачі до іншого органу державної виконавчої служби або приватного виконавця або поверненні його стягувачу чи до суду.

Пунктом 95.3 ст. 95 Податкового кодексу України встановлено, що стягнення коштів з рахунків платника податків у банках, обслуговуючих такого платника податків, та з рахунків платників податків у системі електронного адміністрування податку на додану вартість, відкритих в центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, здійснюється за рішенням суду, яке направляється до виконання контролюючим органом, у розмірі суми податкового боргу або його частині.

Тобто, для виконання судових рішень про стягнення коштів з платника податків у рахунок погашення податкового боргу встановлено особливий порядок.

Відповідно до п. 10.13 X Порядку обліку платників податків і зборів , затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 року № 1588, - у разі зміни місцезнаходження суб'єкта господарювання – платника податків сплата визначених законодавством податків і зборів після такої реєстрації здійснюється таким платником податків за місцем попередньої реєстрації до закінчення поточного бюджетного періоду; до закінчення року платник податків обліковується в контролюючому органі за попереднім місцезнаходженням (неосновне місце обліку) з ознакою того, що він є платником податків до закінчення року, а в контролюючому органі за новим місцезнаходженням (основне місце обліку) – з ознакою того, що він є платником податків з наступного року.

Враховуючи наведене вище, суд вбачає достатньо підстав для прийняття рішення про заміну стягувача у виконавчому провадженні з виконання виконавчого листа, виданого у даній справі.

Керуючись ст.ст. 229, 243, 248, 252, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд –

У Х В А Л И В:

Заяву Головного управління ДФС у Донецькій області про заміну сторони виконавчого провадження - задовольнити.

Замінити стягувача – Головне управління ДФС у Дніпропетровській області у виконавчому провадженні, його правонаступником – Головним управлінням ДФС у Донецької області.

Повний текст ухвали складено та підписано суддею 07 травня 2019 року.

Ухвала, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п'ятнадцяти днів з дня складення повного судового рішення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

Текст рішення розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя                                                             Арестова Л.В.

Дата ухвалення рішення07.05.2019
Оприлюднено08.05.2019
Номер документу81558339
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення з рахунків у обслуговуючих банках та з рахунків платника у системі електронного адміністрування податку на додану вартість в розмірі 986 148,96 гривень

Судовий реєстр по справі —805/3542/17-а

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Арестова Л.В.

Постанова від 06.12.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 16.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 03.11.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

Ухвала від 13.10.2017

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Голубова Л.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні