Ухвала
від 25.04.2019 по справі 138/2018/18
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/2018/18

Провадження №:2/138/124/19

УХВАЛА

про залучення правонаступника позивача

25 квітня 2019 року м. Могилів-Подільський

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області в складі:

головуючого судді: Цибульського О.Є.,

з участю: секретаря Політанської Т.М.,

розглянувши в відкритому судовому засіданні в приміщенні Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області заяву адвоката Головенка В.В., представника - ОСОБА_1 , про залучення правонаступника позивача в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , треті особи без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: ОСОБА_1 , ОСОБА_1 , до Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернулася в Могилів-Подільський міськрайонний суд з позовною заявою до Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування.

Згідно свідоцтва про смерть позивач ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою суду від 14.12.2018 провадження в справі було зупинене, до залучення до участі у справі правонаступника (правонаступників) позивача.

02.04.2019 представником ОСОБА_1 - адвокатом Головенко В.В. було подано заяву про залучення в якості правонаступника позивача ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , її спадкоємця за заповітом - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 . Спадкоємець ОСОБА_1 спадщину після смерті матері прийняв шляхом подачі заяви про прийняття спадщини. Спадкоємець ОСОБА_1 від прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_2 відмовився. В підтвердження надав відповідні докази.

Правонаступник позивача ОСОБА_1 та його представник в судове засідання не з`явилися, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. Позивачем було подано заяву про уточнення позовних вимог, де він просить залучити його в якості правонаступника позивача ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , та визнати за ним в порядку спадкування після смерті матері ОСОБА_2 право власності на земельну ділянку площею 1,500 га, яка розташована на території Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області.

Третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: ОСОБА_1 в судове засідання не з`явився, хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Представник відповідачав судове засідання не з`явився,хоча про день, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Дослідивши заяву, матеріали справи, суд приходить до висновку, що необхідно задовольнити заяву про залучення правонаступника позивача з наступних підстав:

відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Згідно свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1 , виданого 23.09.2018 виконкомом Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області , позивач у справі ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Згідно заповіту від 09.02.2009, позивач ОСОБА_2 заповіла все своє майно сину - ОСОБА_1 .

Згідно довідки виконкому Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області № 132 від 05.03.2019, після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , спадкоємцями залишилися: по заповіту син - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , по закону син - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Спадкоємець ОСОБА_1 від прийняття спадщини після смерті матері ОСОБА_2 відмовився, про що подав до нотаріальної контори відповідну заяву про відмову від спадщини.

Враховуючи вище викладене, а також те, що позивач ОСОБА_2 померла, а ОСОБА_1 є спадкоємцем за заповітом після її смерті, тобто правонаступником, суд приходить до висновку про можливість залучення його до участі у справі в якості правонаступника позивача.

Керуючись ст. 55, 258-261, 353 ЦПК України, -

УХВАЛИВ :

Заяву адвоката Головенка В.В. про залучення правонаступника позивача - задовольнити.

Залучити до участі в цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , треті особи без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: ОСОБА_1 , ОСОБА_1 , до Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування в якості правонаступника позивача ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Роз`яснити ОСОБА_1 , що усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , третя особа без самостійних вимог щодо предмету спору на стороні позивача: ОСОБА_1 , до Хоньковецької сільської ради Могилів-Подільського району Вінницької області про визнання права власності в порядку спадкування, призначити до судового розгляду на 05.06.2019 о 09 год. 30 хв.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Вінницького апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення або складення. Учасник справи якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя:

СудМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення25.04.2019
Оприлюднено09.05.2019
Номер документу81586349
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —138/2018/18

Рішення від 01.11.2019

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 25.04.2019

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 03.04.2019

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 14.12.2018

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 13.09.2018

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

Ухвала від 06.07.2018

Цивільне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Цибульський О. Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні