Ухвала
від 02.04.2019 по справі 554/6402/18
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 02.04.2019 Справа № 554/6402/18

Провадження № 2/554/409/2019

Ухвала

(про залучення співвідповідачів)

02.04.2019 року місто Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави в складі:

головуючого судді Тімошенко Н.В.,

за участю секретаря судового засідання Поливяної О.М.,

представника позивача - Панченко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Полтаві в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до приватного підприємства Полтава - Агроальянс , Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Полтава-Ляхова, 12-а про визначення частки у праві спільної сумісної власності та передання в безоплатне користування частини допоміжних нежитлових підвальних приміщень ,

установив:

у провадженні судді знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства Полтава - Агроальянс , Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Полтава-Ляхова, 12-а про визначення частки у праві спільної сумісної власності та передання в безоплатне користування частини допоміжних нежитлових підвальних приміщень.

У судовому засіданні представник позивача заявила клопотання про залучення до участі у справі в якості співвідповідачів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ПАТ Будінвест СМ , ТОВ Інтор , оскільки рішення у справі може вплинути на їх права та обов`язки.

Відповідно до ст. 48 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) сторонами в цивільному процесі є позивач і відповідач. Позивачем і відповідачем можуть бути фізичні і юридичні особи, а також держава.

Згідно зі ст. 51 ЦПК України суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Ураховуючи те, що клопотання представника позивача про залучення співвідповідачів заявлене до закінчення підготовчого провадження у справі та відповідає вимогам ЦПК України, підлягає задоволенню.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 48, 51 ЦПК України, суд

постановив:

залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до приватного підприємства Полтава - Агроальянс , Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Полтава-Ляхова, 12-а про визначення частки у праві спільної сумісної власності та передання в безоплатне користування частини допоміжних нежитлових підвальних приміщень, - в якості співвідповідачів: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ПАТ Будінвест СМ , ТОВ Інтор .

Встановити відповідачам п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву і всіх письмових доказів (які можливо доставити до суду), висновків експертів і заяв свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178, ст. 191 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи.

Роз`яснити відповідачам, що у разі ненадання ними відзивів у встановлений строк без поважних причин, суд має право вирішити спір за наявними у справі матеріалами.

Роз`яснити відповідачам їх право пред`явити зустрічний позов у строк, встановлений судом для подання відзиву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Встановити відповідачам п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення на відповідь на відзив, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала суду набирає чинності з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Ухвала суду виготовлена в нарадчій кімнаті в єдиному примірнику.

З текстом ухвали суду можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя Н.В.Тімошенко

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення02.04.2019
Оприлюднено09.05.2019
Номер документу81592071
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —554/6402/18

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 12.05.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.03.2020

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 02.09.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 08.07.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 02.05.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 02.04.2019

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.09.2018

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 15.08.2018

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні