Ухвала
від 08.05.2019 по справі 138/1208/19
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/1208/19

Провадження №:1-кс/138/415/19

УХВАЛА

Іменем України

08 травня 2019 року м.Могилів-Подільський

Слідчий суддя Могилів-Подільського міськрайонного суду Вінницької області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду клопотання старшого слідчого СВ Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про надання дозволу на тимчасовий доступ до документів за матеріалами кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019020220000216 від 04.04.2019

ВСТАНОВИВ :

03.04.2019 до Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області від ОСОБА_4 , 1966 року народження надійшла заява щодо перевірки законності використання бюджетних коштів в сумі 100 тис. гривень службовими особами ІНФОРМАЦІЯ_1 , які були виділені сесією ІНФОРМАЦІЯ_2 на ремонтні роботи вікон, дверей та системи опалення ІНФОРМАЦІЯ_3 , у зв`язку з тим, що вже складені акти виконаних робіт, а роботи не проведені належним чином.

По даному факту 04.04.2019 відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12019020220000216 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

04.04.2019 до ІНФОРМАЦІЯ_4 надіслано лист з метою отримання належним чином завірених копій документації, пов`язаної з ремонтними роботами ІНФОРМАЦІЯ_5 , що у АДРЕСА_1 . На даний лист отримано ряд належним чином завірених копій документів, пов`язаних з ремонтними роботами ІНФОРМАЦІЯ_5 , що дає підстави вважати, що оригінали даних документів знаходяться саме у ІНФОРМАЦІЯ_4 по 1-му АДРЕСА_1 , так як останні є замовником проведення ремонтних робіт вказаного вище навчального закладу згідно договору підряду № 57 від 13.03.2019.

В ходідосудового розслідуваннявиникла необхідністьв отриманніоригіналів договірноїдокументації (договоритехнічного нагляду,договори підряду),проектно-кошторисноїдокументації,загального журналуробіт,проекту виконанняробіт,актів виконанихробіт,актів назакриття прихованихробіт,платіжних доручень,документів напридбання паливно-мастильнихматеріалів,які використовувалисьпідрядником, декларацій про початок виконання будівельних робіт за 2019 рік, актів готовності об`єкта до експлуатації, які знаходяться у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 . Це дасть можливість слідчому провести повне, об`єктивне, всебічне розслідування даного кримінального провадження, зокрема шляхом проведення судової будівельно-технічної експертизи, ревізій.

Відомості, які містяться у вищевказаній документації, до якої планується отримати доступ і вилучити її, можуть бути використані, як докази у кримінальному провадженні та під час судового розгляду.

В інший спосіб відомості, які містяться у вищевказаній справі отримати неможливо, а тому виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до матеріалів з метою ознайомитись з ними та вилучити (здійснити їх виїмку).

Слідчий ОСОБА_3 в судове засідання не з`явився, надавши заяву, в якій просив клопотання розглядати за його відсутності та не заперечував проти його задоволення.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, однак подав до суду заяву, в якій просив розгляд клопотання проводити за його відсутності, зазначивши, що не заперечує проти задоволення клопотання.

Дослідивши зміст клопотання з додатками, суд приходить до висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так, клопотання про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів, відповідає вимогам ст.160 КПК України.

Слідчим доведено, що відомості, які містяться у вищевказаній документації, до якої планується отримати доступ і вилучити її, можуть бути використані, як докази у кримінальному провадженні та під час судового розгляду та може мати суттєве значення для з`ясування обставин злочину і отримати її в інший спосіб не представляється можливим.

Враховуючи викладене вище, а також тяжкість злочину і неможливість отримати необхідні відомості в інший спосіб, окрім, як шляхом тимчасового доступу до документів, що містять інформацію, яка знаходиться у приміщенніІНФОРМАЦІЯ_4 : АДРЕСА_2 , телефон/факс: НОМЕР_1 .

Керуючись ст.131, 132, 159-166 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого СВ Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати старшому слідчому Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітану поліції ОСОБА_3 тимчасовий доступ та можливість вилучення оригіналів договірноїдокументації (договоритехнічного нагляду,договори підряду),проектно-кошторисноїдокументації,загального журналуробіт,проекту виконанняробіт,актів виконанихробіт,актів назакриття прихованихробіт,платіжних доручень,документів напридбання паливно-мастильнихматеріалів,які використовува-лисьпідрядником, декларацій про початок виконання будівельних робіт за 2019 рік, актів готовності об`єкта до експлуатації, які знаходяться у приміщенні ІНФОРМАЦІЯ_4 за адресою: АДРЕСА_3 , як в паперовому, так і в електронному вигляді.

Дана ухвала діє до 20.05.2019.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає, однак заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81634071
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про тимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —138/1208/19

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Ясінський Ю. А.

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Ясінський Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні