Ухвала
від 15.05.2019 по справі 138/1208/19
МОГИЛІВ-ПОДІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 138/1208/19

Провадження №:1-кс/138/447/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 травня 2019 року м.Могилів-Подільський

Слідчий суддяМогилів-Подільськогоміськрайонного судуВінницької області ОСОБА_1 ,за участюсекретаря судовогозасідання ОСОБА_2 , розглянувши у судовому засіданні в залі судових засідань Могилів-Подільського міськрайонного суду клопотання слідчого СВ Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 про призначення судової будівельно-технічної експертизи за матеріалами кримінального провадження № 12019020220000216 від 04.04.2019

ВСТАНОВИВ:

03.04.2019 до Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області від ОСОБА_4 , 1966 року народження, надійшла заява щодо перевірки законності використання бюджетних коштів в сумі 100 тис. гривень службовими особами Могилів-Подільського районного відділу освіти, які були виділені сесією Могилів-Подільської районної ради на ремонтні роботи вікон, дверей та системи опалення Козлівської СЗШ І-ІІІ ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області, у зв`язку з тим, що вже складені акти виконаних робіт, а роботи не проведені належним чином.

По даному факту 04.04.2019 відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019020220000216 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України.

Відповідно до ухвали Могилів-Подільського міскрайонного суду № 138/1208/19 від 08.05.2019, старшим слідчим 13.05.2019 складено протокол тимчасового доступу до речей та документів, на підставі якого з приміщення відділу освітиМогилів-Подільськоїрайонної державноїадміністрації,що заадресою:1провулок Коцюбинського,19, м. Могилів-Подільський, Вінницька область, Україна, 24000, вилучено оригінали договірної документації, що стосується поточного ремонту Козлівської СЗШ І-ІІІ ступенів, яка розташована по вул.Незалежності, 2 у с.Козлів, Могилів-Подільського району, Вінницької області, платіжне доручення, акт приймання виконаних будівельних робіт, довідку про вартість виконаних будівельних робіт та витрати і звіт про укладені договори на вказаний вище об`єкт.

Крім цього, ФОП « ОСОБА_5 » написав власноручну заяву, на підставі якої добровільно видав старшому слідчому оригінали вищевказаної документації, пов`язаної з поточним ремонтом Козлівської СЗШ І-ІІІ ступенів Могилів-Подільського району Вінницької області.

На даний час у кримінальному провадженні виникла необхідність у проведенні судової будівельно-технічної експертизи, для чого необхідні спеціальні знання у галузі будівельно-технічних досліджень.

З цією метою, у відповідності до ч.1 ст.242 та ст.243 КПК України необхідно залучити експерта (експертів) для проведення судової будівельно-технічної експертизи.

Так, у відповідності до ч.1 ст.242 КПК України експертиза проводиться експертною установою, експертом або експертами, за дорученням слідчого судді чи суду, наданим за клопотанням сторони кримінального провадження або, якщо для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

У зв`язку з тим, що проведення судової будівельно-технічної експертизи здійснюється фахівцями державних установ, науково-дослідних інститутів в галузі судових експертиз, вище зазначену експертизу для виконання доцільно призначити в Вінницьке НДЕКЦ МВС України, з переліком запитань, які необхідно поставити перед експертом та які мають істотне значення для кримінального провадження

У зв`язкуз тим,що проведенняекспертизи доручаєтьсясудом,у відповідностідо ч.8ст.244КПК України,проведення вказаноїекспертизи необхіднодоручити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що по вул.Василя Порика, 8, м.Вінниця.

У відповідностідо п.2ч.3ст.69КПК Україниексперт маєправо заявлятиклопотання пронадання додатковихматеріалів ізразків тавчинення іншихдій,пов`язанихіз проведеннямекспертизи.А тому,забезпечення безперешкодногодоступу дооб`єкту дослідженнята принеобхідності наданнядодаткових матеріалівексперту,покласти настаршого слідчогоМогилів-ПодільськогоВП ГУНПу Вінницькійобласті капітанаполіції ОСОБА_3 .

В судове засідання слідчий ОСОБА_3 не з`явився, подавши заяву, де просив розгляд проводити у його відсутність, клопотання задовольнити в повному обсязі.

Дослідивши клопотання з додатками, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Клопотання відповідає вимогам ч.2ст.244 КПК України. Слідчим доведено, що для вирішення питань, які мають істотне значення для кримінального провадження, необхідне залучення експерта для проведення експертизи. При цьому чітко визначено вид експертного дослідження, що необхідно провести та перелік запитань, які необхідно поставити перед експертом, що дасть змогу провести відповідну експертизу, висновки якої слугуватимуть доказами по кримінальному провадженню.

Керуючисьст.242-245 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Доручити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного Доручити експертам Вінницького науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що по вул.Василя Порика, 8, м.Вінниця провести у кримінальному провадженні № 12019020220000216 судову будівельно-технічну експертизу.

Поставити перед вказаними експертами наступний перелік питань, які необхідно дослідити в ході проведення судової почеркознавчої експертизи:

-чи відповідаєоб`єм тавартість фактичновиконаних робітпо поточномуремонті Козлівської СЗШ І-ІІІ ступенів, що розташована по вул.Незалежності, 2 у с.Козлів, Могилів-Подільського району, Вінницької області, акту приймання виконаних будівельних робіт № 1 за березень 2019 року?

- якщо встановлено таку невідповідність, то в чому вона полягає?

Надати дозвіл на повне чи часткове знищення об`єктів експертизи або зміну їх властивостей, якщо такі дії передбачені методикою проведення експертизи та відповідно до вимог ст. 69 КПК України.

Надати врозпорядження експертівкопію ухвалиМогилів-Подільськогоміськрайонного судупро призначеннясудової будівельно-технічноїекспертизи таматеріали кримінальногопровадження упрошитому тапронумерованому виглядіна 208аркушах.

Зобов`язати данихекспертів надати старшому слідчому СВ Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 чи іншій особі за його дорученням чи дорученням керівника органу досудового розслідування Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області висновок експерта та об`єкти дослідження до нього за результатами почеркознавчої експертизи по кримінальному провадженню № 12019020220000216.

Забезпечення безперешкодного доступу до об`єкту дослідження та при необхідності надання додаткових матеріалів експерту, покласти на старшого слідчого Могилів-Подільського ВП ГУНП у Вінницькій області капітана поліції ОСОБА_3 .

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудМогилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81740677
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —138/1208/19

Ухвала від 15.05.2019

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Ясінський Ю. А.

Ухвала від 08.05.2019

Кримінальне

Могилів-Подільський міськрайонний суд Вінницької області

Ясінський Ю. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні