Рішення
від 11.05.2019 по справі 409/108/19
БІЛОКУРАКИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 409/108/19

Пров. № 2-о/409/199/19

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 травня 2019 року смт.Білокуракине

Білокуракинський районний суд Луганської області у складі:

головуючого судді: О.Г.Третяка

за участю секретаря: О.В.Бушлі

розглянувши у відкритому судовому засіданні в смт. Білокуракине цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , зацікавлена особа Довжанський міський відділ ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Луганській області про встановлення факту смерті,-

В с т а н о в и в :

Заявник звернувся до суду із заявою в якій просить встановити факт смерті її матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 в м.Луганську. Свої вимоги заявник обгрунтовує тим, що у зв"язку з тим, що свідоцтво про смерть було видано непідконтрольній Україні органом, то Довжанський міський відділ ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Луганській області відмовив у видачі свідоцтва про смерть, що змусило заявника звернутися до суду.

Заявник в судове засідання не з"явився. В заяві просить розглянути справу без його участі. Заяву підтримує.

Представник зацікавлені особи - Довжанського міського відділу ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Луганській області в судове засідання не з"явився.

Дослідивши матеріали справи та перевіривши їх доказами, суд приходить до висновку, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

ОСОБА_2 є громадянкою України яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Огібне, Чернянського району Білгородської області. ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Луганську Україна через дисциркуляторну енцефалопатію ІІІ, атеросклероз судин головного мозку.

Встановлення факту смерті має для заявника юридичне значення.

Відповідно до ст. 317 ЦПК України заява про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана батьками, родичами, їхніми представниками або іншими законними представниками дитини до будь-якого суду за межами такої території України незалежно від місця проживання заявника. Заява про встановлення факту смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, може бути подана родичами померлого або їхніми представниками до суду за межами такої території України. Справи про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, розглядаються невідкладно з моменту надходження відповідної заяви до суду. У рішенні про встановлення факту народження особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, зокрема, мають бути зазначені встановлені судом дані про дату і місце народження особи, про її батьків. Ухвалене судом рішення у справах про встановлення факту народження або смерті особи на тимчасово окупованій території України, визначеній Верховною Радою України, підлягає негайному виконанню.

Згідно п.18 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995р. „Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення, рішення суду про встановлення факту, що має юридичне значення, не змінює собою документів, що видають зазначені органи, а є лише підставою для їх одержання.

Відповідно до п.2 ч.1ст. 318 ЦПК України у заяві про встановлення факту повинно бути зазначено причини неможливості одержання або відновлення документів, що посвідчують цей факт.

За таких обставин заява ОСОБА_1 и підлягає задоволенню.

На підставі п.18 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 5 від 31.03.1995р. „Про судову практику в справах про встановлення фактів, що мають юридичне значення",ст.ст.12, 13, 81, 259, 263- 265,317, п.2 ч.1 ст. 318 ЦПК України суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву ОСОБА_1 и - задовольнити.

Визнати встановленим факт, що громадянка України ОСОБА_2 , яка народилася ІНФОРМАЦІЯ_2 в с. Огібне, Чернянського району Білгородської області, зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 . померла ІНФОРМАЦІЯ_1 в м. Луганську Україна через дисциркуляторну енцефалопатію ІІІ, атеросклероз судин головного мозку.

Рішення підлягає негайному виконанню.

Рішення може бути оскаржене до Луганського апеляційного суду через Білокуракинський районний суд Луганської області шляхом подачі апеляційної скарги протягом 30 днів з дня проголошення рішення.

Заявниця - ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1

Заінтересована особа - Довжанський міський відділ ДРАЦС Головного територіального управління юстиції у Луганській області, код ЄДРПОУ 21757992, місце знаходження: вул. Миру буд. 38 смт. Мілове Луганської області.

Суддя Білокуракинського районного суду

Луганської області Третяк О.Г.

Дата ухвалення рішення11.05.2019
Оприлюднено12.05.2019
Номер документу81652825
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту смерті

Судовий реєстр по справі —409/108/19

Рішення від 11.05.2019

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 16.04.2019

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

Постанова від 27.03.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Дронська І. О.

Ухвала від 07.03.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Дронська І. О.

Ухвала від 27.02.2019

Цивільне

Луганський апеляційний суд

Дронська І. О.

Ухвала від 07.02.2019

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

Ухвала від 15.01.2019

Цивільне

Білокуракинський районний суд Луганської області

Третяк О. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні