Ухвала
від 10.05.2019 по справі 554/2183/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 10.05.2019 Справа № 554/2183/19

Провадження № 1-кс/554/6814/2019

УХВАЛА

10 травня 2019 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання слідчого Другого слідчого відділу Слідчого управління Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві ОСОБА_2 , в рамках досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019200350000009 від 24.01.2019 за ознаками складу кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 407, ч. 3 ст. 410 КК України про тимчасовий доступ до речей і документів,

встановила:

Слідчий звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що відповідно до повідомлення заступника начальнику ІНФОРМАЦІЯ_1 начальника відділу БКОЗ про виявлене кримінальне правопорушення від 18.01.2019, оперативними працівниками відділу БКОЗ УСБУ в Сумській області в ході проведення оперативно-пошукових заходів отримані дані щодо факту самовільного залишення розташування в/ч НОМЕР_1 та привласнення військового майна у вигляді преміальної надбавки за виконання завдань в районі проведення ООС прапорщиком військової служби за контрактом ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 та солдатом військової служби за контрактом ОСОБА_4 , які проходить військову службу у в/ч НОМЕР_1 .

Досудовим розслідуванням встановлено, що прапорщик ОСОБА_3 та солдат ОСОБА_4 фактично не виконують свої обов`язки проходження військової служби за контрактом, та з відома командира НОМЕР_2 ОМБ ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , знаходяться поза межами розташування вказаної в/ч, та отримують грошові кошти у вигляді преміальної надбавки за виконання завдань в районі проведення ІНФОРМАЦІЯ_4 , фактично не перебуваючи в районі проведення ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Крім того, встановлено, що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 документально знаходяться в зоні проведення ІНФОРМАЦІЯ_4 , однак, за наявною оперативною інформацією останні, з відома та дозволу свого командира ОСОБА_5 , перебувають поза межами ІНФОРМАЦІЯ_5 , та займаються особистими справами, в той час, як 58 ОМБ виконує завдання в районі проведення ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Таким чином, своїми умисними діями, при вищевикладених обставинах ОСОБА_3 та ОСОБА_4 вчинили кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 407 КК України, а саме самовільне залишення розташування військової частини без поважних причин, вчинене в умовах особливого періоду військовослужбовцем за контрактом, та кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 410 КК України, а саме привласнення військового майна шляхом зловживання своїм службовим становищем у вигляді преміальної надбавки за виконання завдань в районі проведення ООС.

Вказана інформація підтверджується матеріалами виконання оперативними співробітниками відділу БКОЗ УСБУ в Сумській області доручень слідчого Другого слідчого відділу ТУ ДБР у м. Полтаві.

У судове засідання слідчий не з`явився, надавши суду заяву про розгляд його клопотання у його відсутність, клопотання підтримав в повному обсязі, просив задовольнити.

Згідно норми ч. 4ст. 107 КПК Українифіксація під час розгляду клопотання слідчим суддею за допомогою технічних засобів не здійснювалась.

З урахуванням обставин справи, існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, у зв`язку з чим розгляд клопотання повинен проводитися згідно вимог ч. 2 ст. 163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони перебувають.

Відповідно доч.5,ч.6ст.163КПКУкраїнислідчий суддя,судпостановляєухвалу пронаданнятимчасовогодоступу доречейідокументів,якщосторонакримінального провадженняусвоємуклопотанні доведенаявністьдостатніхпідстав вважати,щоці речі абодокументи:1) перебувають абоможутьперебуватиу володіннівідповідноїфізичноїабо юридичноїособи;2) самі пособіабов сукупностізіншимиречами ідокументамикримінальногопровадження,узв`язкузякимподається клопотання,маютьсуттєвезначення длявстановленняважливихобставин укримінальномупровадженні;3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Ураховуючи те, що вказана інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, оскільки відомості, які в ній містяться можуть бути використані як докази, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

Задовольнити дане клопотання та надати слідчому Другого слідчого відділу СУ ТУ ДБР у м. Полтаві ОСОБА_2 , прокурору військової прокуратури ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_6 , військовому прокурору ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_7 , заступнику військового прокурора ІНФОРМАЦІЯ_7 ОСОБА_8 , прокурору військової прокуратури ІНФОРМАЦІЯ_6 ОСОБА_9 , оперативним працівникам відділу БКОЗ УСБУ в Сумській області доступ до документів (інформації у паперовому та/або електронному носії), з можливістю їх вилучення, які перебувають у володінні операторів мобільного зв`язку:

ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 », офіційна адреса: АДРЕСА_1 , що містять відомості про користування абонентськими номерами мобільного зв`язку НОМЕР_3 в період часу з 01.07.2018і подату винесенняухвали з наступними відомостями:

-належність абонентського номеру, тобто на яку фізичну чи юридичну особу зареєстровано вказаний абонентський номер;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, міжнародний ідентифікатор кінцевого обладнання (далі ІМЕІ), яке перебувало у зоні дії базових станцій (Абонент А);

-адреси розташування та номери базових станцій, як забезпечували зв`язок абонента А;

-типи з`єднання абонентів А та Б: вхідні та вихідні дзвінки, СМС (короткі текстові повідомлення без розкриття їх змісту), ММС (мультимедійні повідомлення), GPRS (передача інформації по незайнятій голосовим зв`язкам смузі частот), переадресація;

-дата, час та тривалість з`єднань, у тому числі з`єднання нульової тривалості (неприйняті виклики) абонентом А;

-ідентифікаційні ознаки кінцевого обладнання (абонентський номер, ІМЕІ), з якими відбувалися сеанс зв`язку абонента А (абоненти Б).

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.05.2019
Оприлюднено16.02.2023

Судовий реєстр по справі —554/2183/19

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 14.02.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Савченко Л. І.

Ухвала від 11.06.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 10.05.2019

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні