Постанова
від 08.05.2019 по справі 446/860/19
КАМ'ЯНКА-БУЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 446/860/19

УХВАЛА

08.05.2019 року суддя Кам`янка-Бузького районного суду Львівської області Бакай І. А. , за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області в особі Кам"янка-Бузького відділу обслуговування громадян, третя особа: Комунальне підприємство "Управління житлово-комунального господарства" м.Кам"янка-Бузька про визнання дії незаконною та здійснення перерахунку пенсії,

в с т а н о в и в:

Позивач звернулась із вищевказаним адміністративним позовом.

Позов поданий з порушенням правил предметної підсудності, зокрема, відповідно до положень ст. 20 КАС України, місцевим загальним судам як адміністративним судам підсудні: 1) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності субєктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності; 2) адміністративні справи, повязані з виборчим процесом чи процесом референдуму; 3) адміністративні справи, повязані з перебуванням іноземців та осіб без громадянства на території України; 4) адміністративні справи з приводу рішень, дій чи бездіяльності державного виконавця чи іншої посадової особи державної виконавчої служби щодо виконання ними рішень судів у справах, визначених пунктами 1-3 частини першої цієї статті. Окружним адміністративним судам підсудні всі адміністративні справи, крім визначених частиною першою цієї статті.

Відповідно до п. 3 ч. 1, ч. 5, 6ст. 29 КАС Українисуд передає адміністративну справу на розгляд іншого адміністративного суду, якщо: після відкриття провадження у справі суд встановить, що справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду. Питання про передачу адміністративної справи, крім випадків, визначених пунктами 4-6 частини першої цієї статті, розглядається судом у порядку письмового провадження або, за ініціативою суду, в судовому засіданні. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені, не перешкоджає розгляду цього питання. Питання про передачу адміністративної справи, крім випадку, визначеного пунктами 4-6 частини першої цієї статті, суд вирішує ухвалою. Ухвалу про передачу адміністративної справи з одного адміністративного суду до іншого може бути оскаржено.

У разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування (ч. 6 ст. 7 КАС України).

Керуючись ст.ст.20, 29, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд-

у х в а л и в:

Адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області в особі Кам"янка-Бузького відділу обслуговування громадян, третя особа: Комунальне підприємство "Управління житлово-комунального господарства" м.Кам"янка-Бузька про визнання дії незаконною та здійснення перерахунку пенсії передати за підсудністю до Львівського окружного адміністративного суду.

Ухвала про передачу справи на розгляд іншого суду може бути оскаржена безпосередньо до апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення їй відповідної ухвали суду.

Суддя Бакай І.А.

СудКам'янка-Бузький районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення08.05.2019
Оприлюднено14.05.2019
Номер документу81670734
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —446/860/19

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Матковська Зоряна Мирославівна

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Святецький Віктор Валентинович

Ухвала від 09.01.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Ухвала від 19.12.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Кухтей Руслан Віталійович

Рішення від 26.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Ухвала від 21.06.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Крутько Олена Василівна

Постанова від 08.05.2019

Адміністративне

Кам'янка-Бузький районний суд Львівської області

Бакай І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні