Ухвала
від 08.04.2019 по справі 465/6710/18
ФРАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

465/6710/18

2-зз/465/32/19

У Х В А Л А

судового засідання

08.04.2019 м. Львів

Франківський районний суду м.Львова,

в складі:

головуючого судді Ванівського Ю.М.

при секретарі Школьнікової К.В.

розглянувши заяву у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Львова представника ТзОВ Галичінвестком , про скасування заходів забезпечення позову у справі №465/6710/18,-

В С Т А Н О В И В :

04.04.2019 р. представника ТзОВ Галичінвестком Сколоздра В.Р. звернувся до суду із заявою про скасування заходів забезпечення позову визначених ухвалою Франківського районного суду м. Львова 01 листопада 2018 року у справі №465/6710/18.

Заяву мотивує тим, що ТзОВ Галичінвестком є учасником ТОВ Інвестиційна фірма ЕКОТЕКС , що володіє часткою в статутному капіталі Товариства в розмірі 1 950 000, 00 грн., що становить 39% статутного капіталу вищевказаного товариства.

У зв`язку із прийняттям загальними зборами учасників ТОВ Інвестиційна фірма ЕКОТЕКС , рішення про приведення відомостей про статут ТОВ Інвестиційна фірма ЕКОТЕКС , у відповідності до нового закону Про товариства з обмеженою відповідальністю та додатковою відповідальністю від 06.02.2018 р., який набрав чинності 17.06.2018 р., яким визначено таким, що втратив чинність Закон України Про господарські товариства у частині, що стосується товариства з обмеженою відповідальністю та товариства з додатковою відповідальністю, а також рішення про ліквідацію ТОВ Інвестиційна фірма ЕКОТЕКС в єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, просить скасувати заходи забезпечення позову.

Судом встановлено, 01 листопада 2018 року ухвалою Франківського районного суду м. Львова у справі №465/6710/18 в порядку забезпечення позову заборонено Державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань Управління державної реєстрації Юридичного департаменту Львівської міської ради, та будь-яким іншим Державним реєстраторам юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, які вправі вчиняти відповідно до чинного законодавства України, реєстраційні дії щодо ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ІНВЕСТИЦІЙНА ФІРМА ЕКОТЕХ (місцезнаходження: 81600, Львівська обл., м. Миколаїв, Майдан Незалежності, буд. 4, ідентифікаційний код: 38099093) проводити державну реєстрацію змін до відомостей про ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ІНВЕСТИЦІЙНА ФІРМА ЕКОТЕХ (місцезнаходження: 81600, Львівська обл., м. Миколаїв, Майдан Незалежності, буд. 4, ідентифікаційний код: 38099093), які містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а також, вчиняти інші, передбачені чинним законодавством України реєстраційні дії, щодо зміни відомостей про ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ ІНВЕСТИЦІЙНА ФІРМА ЕКОТЕХ (місцезнаходження: 81600, Львівська обл., м. Миколаїв, Майдан Незалежності, буд. 4, ідентифікаційний код: 38099093), які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Відповідно до ч.1ст.158 ЦПК України, суд може скасувати заходи забезпечення позову з власної ініціативи або за вмотивованим клопотанням учасника справи.

Згідно ч.6 ст.158 ЦПК України, відмова у скасуванні забезпечення позову не перешкоджає повторному зверненню з таким самим клопотанням при появі нових обставин, що обґрунтовують необхідність скасування забезпечення позову.

Статтею 19 Конституції України, визначено, що правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

Суд враховує право кожного на справедливий розгляд його справи судом при вирішенні спору щодо його прав та обов`язків цивільного характеру, що передбачено в п.1ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, яка підлягає застосуванню відповідно дост.9 Конституції України.

Згідно з ч.1 ст.1 Першого протоколу до цієї Конвенції кожна фізична або юридична особа має право мирно володіти своїм майном.

Окрім національного законодавства, також і прецедентна практика Європейського суду з прав людини виходить з того, що, реалізуючи п.1ст.6 Конвенції Про захист прав людини і основоположних свобод щодо доступності правосуддя та справедливого судового розгляду, кожна держава-учасниця цієї Конвенції вправі встановлювати правила судової процедури, в тому числі й процесуальні заборони і обмеження, зміст яких не допустити судовий процес у безладний рух.

Відповідно до п. 10 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 9 від 22 грудня 2006 року Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову заходи забезпечення позову мають тимчасовий характер і діють до виконання рішення суду, яким закінчується розгляд справи по суті. Зважаючи на це, суд при задоволенні позову не вправі скасовувати вжиті заходи до виконання рішення або зміни способу його виконання, за винятком випадків, коли потреба в забезпеченні позову з тих чи інших причин відпала або змінились обставини, що зумовили його застосування.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява представника ТзОВ Галичінвестком Сколоздра В.Р., про скасування забезпечення позову, підставна та підлягає до задоволення.

Доводи представника ТзОВ Галичінвестком по справі, викладені у заяві про скасування заходів забезпечення позову, спростовують необхідності скасування вжитих заходів забезпечення позову у справі, а тому враховуючи характер спірних правовідносин, суть заявлених позовних вимог та беручи до уваги, що забезпечення позову є тимчасовим заходом, суд приходить до висновку про те, що потреба в забезпеченні позову відпала.

Таким чином, враховуючи вищезазначене, суд вважає за необхідне скасувати заходи забезпечення позову, прийняті ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 01 листопада 2018 року у справі №465/6710/18.

Керуючись ст.ст.149-153,154 ЦПК України, суд, -

У Х В А Л И В:

Заяву представника ТзОВ Галичінвестком Сколоздра В.Р про скасування забезпечення позову, - задоволити.

Скасувати заходи забезпечення позову прийняті ухвалою Франківського районного суду м. Львова від 01 листопада 2018 року у справі №465/6710/18.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення безпосередньо до Львівського апеляційного суду.

Відповідно до Розділу ХІІІ Перехідних положень ЦПК Українип. п. 15., 15.5 до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно телекомунікаційної системи апеляційна скарга на ухвалу суду подається через Франківський районний суд м.Львова.

Суддя: Ванівський Ю.М.

Дата ухвалення рішення08.04.2019
Оприлюднено14.05.2019
Номер документу81671429
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —465/6710/18

Ухвала від 10.06.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 19.04.2019

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

Ухвала від 01.11.2018

Цивільне

Франківський районний суд м.Львова

Ванівський Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні