Рішення
від 26.02.2010 по справі 2-2910/10
ХАРКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-2910/10

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

заочне

26 лютого 2010 року селище Покотилівка

Харківський районний суд Харківської області у складі: головуючого судді О.М. Пілюгіної за участі секретаря А.І. Мінаєвої

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовом Обласного комунального підприємства теплових мереж до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за комунальні послуги водопостачання і теплопостачання,

ВСТАНОВИВ:

позивач подав до суду позов та просить стягнути з відповідача заборгованість за надані комунальні послуги водопостачання і теплопостачання у розмірі 2550,85 гривень, при цьому посилається на те, що відповідач проживає за адресою: АДРЕСА_1 та є користувачем послуг водопостачання і теплопостачання, які надає позивач. Відповідач свої обов`язки щодо сплати за спожиті комунальні послуги не виконує, в результаті чого, станом на 01 січня 2009 року утворилась заборгованість у розмірі 2550,85 гривень, яка підлягає стягненню у судовому порядку.

Представник позивача в судове засідання не з`явився, подав суду клопотання в якому заявлені вимоги підтримав у повному обсязі, просив справу розглядати за його відсутності, не заперечував проти заочного рішення.

Відповідач в судове засідання не з`явилася, причини своєї неявки суду не повідомила, про день та час розгляду справи сповіщена належним чином.

Суд вважає, що в справі є достатньо даних про права та взаємовідносини сторін та за згодою представника позивача ухвалив про заочний розгляд справи за відсутності відповідача.

Суд, дослідивши докази по справі встановив наступні обставини та відповідні до них правовідносини.

Судом встановлено, що за адресою: АДРЕСА_1 , зареєстрована та проживає ОСОБА_1 про що свідчить довідка № 420 від 17 червня 2009 року, видана Пономаренківським Виробничим управлінням житлово-комунального господарства Зоря Харківського району с. Хролі.

Зазначена квартира підключена до мережі Обласного комунального підприємства теплових мереж, що надає комунальні послуги з водопостачання і теплопостачання, а відповідач є споживачем наданої послуги про що свідчить/довідка № 788 від 20 липня 2009 року, про відкриття особистого рахунку № НОМЕР_2 по квартирі за адресою: АДРЕСА_1 на ім`я ОСОБА_1 .

Відповідач має заборгованість по сплаті послуг наданих відповідачу, яка станом на 01 січня 2009 року становить 2550,85 гривень, що підтверджено розрахунком заборгованості за особистим рахунком НОМЕР_1 на ім`я ОСОБА_1 .

Відповідно до ст. ст. 13; 14 Закону України Про житлово-комунальні послуги , послуги з централізованого опалення та постачання гарячої води, віднесено до комунальних та відповідно до п. 5 ч. 3 ст. 20 зазначеного закону споживачі зобов`язані оплачувати житлово-комунальні послуги у строки встановлені договором або законом.

Відповідно до п. 18 Постанови Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630 Про затвердження Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення та типового договору про надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим.

Статті 67 та 68 Житлового Кодексу України визначають, що плата за комунальні послуги вноситься окремо від плати за користування житлом та своєчасно.

На підставі вищевикладеного, суд приходить до висновку що позов підлягає задоволенню в повному обсязі оскільки відповідач користуючись послугами водопостачання і теплопостачання, надану послугу не оплачувала, тому сума заборгованості підлягає стягненню з відповідача на користь позивача.

Судові витрати по справі підлягають стягненню з відповідача згідно ст. 88 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 10, 11,60, 61, 88, 212-215, 224-226 ЦПКУкраїни, ст. ст. 67, 68 ЖК України, ст. ст. 13; 14; 20 Закону України Про житлово-комунальні послуги , Декрету Кабінету Міністрів „Про державне мито", суд

ВИРІШИВ:

позовні вимоги Обласного комунального підприємства теплових мереж - повністю задовольнити.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь Обласного комунального підприємства теплових мереж, суму заборгованості за послуги водопостачання і теплопостачання у розмірі 2550 ( дві тисячі п`ятсот п`ятдесят ) гривень 85 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави суму судового збору у розмірі п`ятдесят одна гривня 00 коп.

Стягнути з ОСОБА_1 на користь держави суму оплати витрат на інформаційно - технічне забезпечення судового процесу у розмірі тридцять гривень 00 коп.

Заочне рішення суду може бути переглянуто судом, що його постановив за письмової заявою відповідача, яка може бути подана до суду протягом десяти днів з дня отримання його копії.

На рішення суду позивачем може бути подано заяву про апеляційне оскарження протягом десяти днів з дня проголошення рішення суду а також, апеляційну скаргу на протязі двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження в апеляційний суд Харківської області через Харківський районний суд Харківської області.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заява про апеляційне оскарження не буде подана.

Якщо було подано таку заяву, але апеляційна скарга не була надана в строк, встановлений ст. 294 ЦПК України, рішення суду набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя О.М. Пілюгіна

СудХарківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення26.02.2010
Оприлюднено15.05.2019
Номер документу81683714
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-2910/10

Ухвала від 28.06.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Ухвала від 19.06.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м.Дніпропетровська

Мовчан Д. В.

Рішення від 26.02.2010

Цивільне

Харківський районний суд Харківської області

Пілюгіна О. М.

Ухвала від 21.06.2010

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Калініченко Л. В.

Ухвала від 30.03.2010

Цивільне

Рівненський міський суд Рівненської області

Денисюк П. Д.

Ухвала від 15.09.2010

Цивільне

Кіровський районний суд м.Дніпропетровська

Казак С. Ю.

Ухвала від 06.11.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 18.10.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Крючко Н. І.

Ухвала від 26.08.2010

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Оладько С. І.

Ухвала від 05.05.2010

Цивільне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Буцький В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні