Ухвала
від 13.05.2019 по справі 1.380.2019.002274
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №1.380.2019.002274

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

13 травня 2019 року м. Львів

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Мричко Н.І., перевіривши позов заступника керівника Золочівської місцевої прокуратури до Виконавчого комітету Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області, сільського голови с. Підлипці Золочівського району Львівської області про визнання протиправною бездіяльності суб`єктів владних повноважень, зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в :

08.05.2019 до Львівського окружного адміністративного суду надійшов позов заступника керівника Золочівської місцевої прокуратури (місцезнаходження: 80700, Львівська область, м. Золочів, вул. Пушкіна, 7) до Виконавчого комітету Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області (код ЄДРПОУ: 04374200, місцезнаходження: 80744, Львівська обл., Золочівський р-н, с. Підлипці, вул. Зелена, 11а), сільського голови с. Підлипці Золочівського району Львівської області (код ЄДРПОУ: 04374200, місцезнаходження: 80744, Львівська обл., Золочівський р-н, с. Підлипці, вул. Зелена, 11а), в якому позивач просить:

- визнати протиправною бездіяльність виконавчого комітету Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області та сільського голови с. Підлипці Золочівського району Львівської області щодо незабезпечення облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Боровицька долина поблизу с. Підлипці Золочівського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232;

- зобов`язати виконавчий комітет Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області та сільського голову с. Підлипці Золочівського району Львівської області вжити невідкладних заходів, спрямованих на облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Боровицька долина поблизу с. Підлипці Золочівського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232.

Підставою звернення позивача до суду з таким позовом є невжиття відповідачем заходів щодо облаштування худобомогильника, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України.

Позовну заяву подано з додержанням вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України). Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі на стадії відкриття провадження у справі не встановлено.

Згідно з випискою про зарахування судового збору до спеціального фонду державного бюджету України, підтверджено зарахування сплаченого позивачем судового збору в сумі 3842,00 грн. за подання цього позову до спеціального фонду державного бюджету України.

У відповідності до частини 8 статті 171 КАС України питання про відкриття провадження в адміністративній справі суддя вирішує протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду позовної заяви, заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху, або отримання судом у порядку визначеними частинами третьою-шостою цієї статті, інформації про місце проживання (перебування) фізичної особи.

Керуючись статтями 12, 160, 161, 171, 173-175, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя, -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду позов заступника керівника Золочівської місцевої прокуратури до Виконавчого комітету Підлипецької сільської ради Золочівського району Львівської області, сільського голови с. Підлипці Золочівського району Львівської області про визнання протиправною бездіяльності суб`єктів владних повноважень, зобов`язання вчинити дії і відкрити провадження у справі.

2. Справу прийняти до розгляду в порядку загального позовного провадження.

3. Підготовче засідання призначити на 03 червня 2019 року о 11:00 год., яке відбудеться у приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Львів, вул.Чоловського, 2 (1-й поверх, зал судових засідань № 9).

4. Питання про залучення Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача розглянути у підготовчому засіданні за участю сторін.

5. Розгляд справи у підготовчому засіданні здійснюватиметься суддею Мричко Н.І. одноособово.

6. Відповідачам встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

7. Зобов`язати відповідачів надати суду всі матеріали, які були або мали бути взяті до уваги при вчиненні дій та прийнятті рішення, з приводу якого заявлено цей позов.

8. Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідачі заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

9. Надіслати копію цієї ухвали учасникам справи.

10. Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається http://adm.lv.court.gov.ua.

11. Повідомити сторін про наявність у Львівському окружному адміністративному суді можливості проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині порушення правил підсудності подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Заперечення на ухвалу суду, в частині, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Мричко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.05.2019
Оприлюднено14.05.2019
Номер документу81687320
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.002274

Рішення від 27.06.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 03.06.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні