Ухвала
від 13.05.2019 по справі 755/5897/19
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/5897/19

У Х В А Л А

"13" травня 2019 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Катющенко В.П.

при секретарі - Кравченко А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві Капустіна Віктора Олександровича, про скасування постанови №10 по справі про адміністративне правопорушення від 26 березня 2019 року, -

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває адміністративна справа за позовом ОСОБА_1 до головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві Капустіна Віктора Олександровича, про скасування постанови №10 по справі про адміністративне правопорушення від 26 березня 2019 року.

15 квітня 2019 року ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва відкрито провадження у справі за правилами спрощеного провадження, з повідомленням сторін.

13 травня 2019 року від представника Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України - Дубницької Ю.М. надійшло клопотання про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача - Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

В судове засідання 13 травня 2019 року відповідач не з'явився, про день, час та місце розгляду справи був повідомлений належним чином.

В судовому засіданні 13 травня 2019 року позивач не заперечив проти задоволення клопотання про залучення до участі в справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору на стороні відповідача - Департамент Державної архітектурно-будівельної інспекції України.

Суд, вивчивши доводи поданого клопотання, матеріали справи, приходить до наступного.

Відповідно до ст. 2 Кодексу адміністративного судочинства України завданням адміністративного судочинства є справедливе, неупереджене та своєчасне вирішення судом спорів у сфері публічно-правових відносин з метою ефективного захисту прав, свобод та інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб від порушень з боку суб'єктів владних повноважень.

Підстави та процесуальний порядок залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних щодо предмета спору, як учасників справи, регулюється положеннями статті 49 КАС України.

Відповідно до частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи та інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

Як вбачається з позовних вимог ОСОБА_1 , останній просить суд: скасувати постанову №10 по справі про адміністративне правопорушення від 26 березня 2019 року про притягнення ОСОБА_1 до адміністративної відповідальності за ч. 1 ст. 96 КУпАП винесену головним інспектором будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві Капустіним Віктором Олександровичем.

Аналізуючи вищевикладене, враховуючи підстави та предмет позову, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов'язки Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України, у зв'язку з чим такий має бути залучений до участі в справі в якості третьої особи яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору.

За вказаних обставин, враховуючи підстави та предмет позову, а також доводи викладені у клопотанні про залучення до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, суд вважає, що клопотання представника Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції України - Дубницької Ю.М. підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 2, 49, 241, 248 КАС України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Залучити до участі в справі за позовом ОСОБА_1 до головного інспектора будівельного нагляду відділу нагляду за діяльністю органу та ринкового нагляду Департаменту Державної архітектурно-будівельної інспекції у місті Києві Капустіна Віктора Олександровича, про скасування постанови №10 по справі про адміністративне правопорушення від 26 березня 2019 року, в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - Державну архітектурно-будівельну інспекцію України.

Роз'яснити третій особі, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, що остання може ознайомитись з копією позовної заяви та додатками до неї в приміщенні суду та має право подати письмові пояснення щодо позову або відзиву, які повинні відповідати вимогам ст. 165, частини другої-четвертої ст. 162 Кодексу адміністративного судочинства України, протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Роз'яснити позивачу та відповідачу, що останні мають право подати відповідь на пояснення третьої особи до початку розгляду справи по суті.

Розгляд справи по суті відкласти на 24 травня 2019 року на 14 годину 30 хвилин.

Ухвала оскарженню окремо від рішення суду не підлягає.

Заперечення на ухвали, що не підлягають оскарженню окремо від рішення суду, включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали складено 14 травня 2019 року.

Суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення13.05.2019
Оприлюднено15.05.2019
Номер документу81707762
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —755/5897/19

Ухвала від 18.09.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Ухвала від 08.05.2020

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ключкович Василь Юрійович

Рішення від 25.02.2020

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 17.01.2020

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 17.07.2019

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 13.05.2019

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Ухвала від 15.04.2019

Адміністративне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні