Ухвала
від 14.05.2019 по справі 348/2077/18
НАДВІРНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа №348/2077/18

14 травня 2019 року м. Надвірна

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

в складі: головуючого - судді Флоряк Д.В.

секретаря Буратчук О.В.,

з участю представника позивача - адвоката ОСОБА_1,

представника відповідача - адвоката ОСОБА_2,

представника відповідача ОСОБА_3,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6 сільської ради ОСОБА_7 міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору F НГВУ «Надвірнанафтогаз, про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Надвірнянського районного суду знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_5, ОСОБА_6 сільської ради ОСОБА_7 міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору F НГВУ «Надвірнанафтогаз, про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора.

Ухвалою суду (про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті) від 18 березня 2019 року залучено по даній цивільній справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору F НГВУ «Надвірнанафтогаз» (78400, м. Надвірна, вул. Грушевського, 13 Івано-Франківської області), та замінено відповідача ОСОБА_7 міську раду на ОСОБА_6 сільську раду.

11 квітня 2019 року на адресу суду від представника ПАТ "Укранафта" надійшло клопотання про залучення належних третіх осіб по даній цивільній справі, а саме просить залучити третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору юридичну особу Публічне акцонерне товариство «Укрнафта», а також ліцензіата Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища юридичну особу - СП "УкрКарпатОйл ЛТД" (місцезнаходження: 04053, м. Київ, Шевченківський район, провулок Несторівський буд.3-5).

02 травня 2019 року на адресу суду від заступника голови ОСОБА_6 сільської ради надійшло клопотання про заміну відповідача по даній цивільній справі, а саме просить замінити як відповідача ОСОБА_6 сільську раду ОСОБА_7 міської ради на державного реєстратора ОСОБА_8, оскільки саме державний реєстратор несе персональну відповідальні щодо проведення самого порядку реєстрації та процедури вивчення аналізу документації, яка їй передує.

У судовому засіданні представник позивача-адвокат ОСОБА_1 щодо заявленого клопотання представника ПАТ "Укранафта" не заперечував, а щодо клопотання заступника голови ОСОБА_6 сільської ради про заміну відповідача заперечив, та просив не замінити, а залучити державного реєстратора ОСОБА_8 в якості співвідповідача.

Представник відповідача ОСОБА_5 - адвокат ОСОБА_2 в судовому засіданні заперечував щодо залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ліцензіата Битків-Бабченського нафтогазоконденсатного родовища юридичну особу - СП "УкрКарпатОйл ЛТД" по даній справі, а щодо заявлених інших клопотань не заперечував.

Представник ОСОБА_6 сільської ради заявлене клопотання заступника голови ОСОБА_6 сільської ради ОСОБА_7 міської ради підтримала в судовому засіданні, а щодо заявленого клопотання представника ПАТ "Укранафта" не заперечувала.

Суд, вислухавши думку учасників процесу, дослідивши письмові докази по справі, вивчивши матеріали клопотань приходить до наступного висновку.

Відповідно до статті 53 Цивільного процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов'язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Згідно ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Після спливу строків, зазначених у частинах першій та другій цієї статті, суд може залучити до участі у справі співвідповідача або замінює первісного відповідача належним відповідачем виключно у разі, якщо позивач доведе, що не знав та не міг знати до подання позову у справі про підставу залучення такого співвідповідача чи заміну неналежного відповідача. Про залучення співвідповідача чи заміну неналежного відповідача постановляється ухвала. За клопотанням нового відповідача або залученого співвідповідача розгляд справи починається спочатку.

Враховуючи наведені обставини суд прийшов до висновку, що по даній справі слід замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору F НГВУ "Надвірнанафтогаз", на Публічне акцонерне товариство «Укрнафта», оскільки на даний час НГВУ "Надвірнанафтогаз" немає статусу юридичної особи, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, а є структурним підрозділом юридичної особи - Публічного акціонерного товариства "Укрнафта" та рішення суду може вплинути на їх права та обов"язки.

Крім того, суд вважає, що слід залучити до участі у справі в якості співвідповідача ОСОБА_8 як державного реєстратора.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.51, 53,55, 260, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Замінити третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору F НГВУ "Надвірнанафтогаз" на Публічне акцонерне товариств «Укрнафта» (04053, м.Київ, Шевченківський район, провулок Несторівський буд.3-5) по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_6 сільської ради ОСОБА_7 міської ради, ОСОБА_5 про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора .

Направити третій особі - Публічному акцонерному товариству «Укрнафта», копію ухвали, копію позовної заяви з додатками.

Витребувати з Публічного акцонерного товариства «Укрнафта» виписку з проекту гірничого відводу щодо правового режиму, охоронної зони свердловини F325-Битків, газопроводу та зазначити, чи знаходяться в їх зоні спірний житловий будинок F192 по вул. Довбуша в с. Пасічна Надвірнянського району, який зареєстровано за ОСОБА_5.

Залучити в якості співвідповідача ОСОБА_8 як державного реєстратора по цивільній справі за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_6 сільської ради ОСОБА_7 міської ради, ОСОБА_5 про визнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора .

Направити співвідповідачу - державному реєстратору ОСОБА_8 копію ухвали, копію позовної заяви з додатками.

У задоволенні решта клопотання відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Флоряк Д.В.

Дата ухвалення рішення14.05.2019
Оприлюднено16.05.2019
Номер документу81737781
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним та скасування рішення державного реєстратора

Судовий реєстр по справі —348/2077/18

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 09.06.2020

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 27.11.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 29.08.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Міськевич О. Я.

Ухвала від 14.05.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

Ухвала від 18.03.2019

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

Ухвала від 05.11.2018

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

Ухвала від 05.10.2018

Цивільне

Надвірнянський районний суд Івано-Франківської області

Флоряк Д. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні