Ухвала
від 16.05.2019 по справі 642/328/19
ЛЕНІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

16.05.2019

Справа №642\328\19

Провадження № 1кс\642\1864\19

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

16 травня 2019 року м. Харків

Слідчий суддя Ленінського районного суду м. Харкова ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого Холодногірського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей і документів, -

В С Т А Н О В И В:

Ст. слідчий Холодногірського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , звернулась до суду з клопотанням, в якому просить надати доступ до документів, які складають банківську таємницю та знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю отримати дані відомості в Харківській філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення (здійснити виїмку), а саме: відомості щодо розрахункових рахунків в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відкритих на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Єнакієво Донецької області, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , зокрема належним чином завірені копії документів, на підставі яких ОСОБА_4 отримувала банківські карти, у т.ч. копія паспорту та ІПН; відомості щодо руху грошових коштів по вказаним рахункам за період з відкриття рахунку по 10.05.2019, з розшифровкою призначення зняття грошових коштів, зачислення грошових коштів, з зазначенням часу, дати, адреси термінала, банкомату, відділення банку, де було здійснено операцію; відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), на які були здійснені перекази грошових коштів із даного рахунку, а також відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), з яких були здійснені перекази грошових коштів на даний рахунок. Зобов`язати уповноважену особу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , розкрити банківську таємницю та надати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення (здійснити виїмку), а саме:- відомості щодо розрахункових рахунків в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відкритих на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Єнакієво Донецької області, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , зокрема належним чином завірені копії документів, на підставі яких ОСОБА_4 отримувала банківські карти, у т.ч. копія паспорту та ІПН; відомості щодо руху грошових коштів по вказаним рахункам за період з відкриття рахунку по 10.05.2019, з розшифровкою призначення зняття грошових коштів, зачислення грошових коштів, з зазначенням часу, дати, адреси термінала, банкомату, відділення банку, де було здійснено операцію; відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), на які були здійснені перекази грошових коштів із даного рахунку, а також відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), з яких були здійснені перекази грошових коштів на даний рахунок.

З наданих матеріалів вбачається, що до Холодногірського відділу поліції ГУ НП в Харківській області надійшла заява ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , про те, що 12.11.2018 близько 14 год. 45 хв. невстановлені особи, знаходячись у приміщенні за адресою: АДРЕСА_4 , шляхом обману та зловживання довірою, заволоділи її грошовими коштами у сумі 102 000 гривень.

27 грудня 2018 року СВ Холодногірського відділу поліції ГУ НП в Харківській області, згідно чинного законодавства, за даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування по кримінальному провадженню № 12018220510003390.

Допитаний у якості потерпілого ОСОБА_5 показав, що 04.12.2018 у мережі інтернет він найшов об`яву про продаж автомобіля та подзвонив по вказаному номеру. У ході телефонної розмови він домовився з продавцем, яка предсталась співробітником ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » Яною, про зустріч та 07.12.2018 приїхав у офіс за адресою: АДРЕСА_5 . У приміщенні офісу ОСОБА_6 повідомила, що він повинен сплатити повну вартість автомобіля та у цей же день він може отримати свій автомобіль. При цьому ОСОБА_6 надала йому для підпису договір та аркуш паперу з реквізітами банку та у відділенні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_5 » на вул. Благовіщенська у м. Харкові він перерахував на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » грошові кошти у сумі 79997 гривень, після чого повернувся до офісу на АДРЕСА_5 . Зробивши копію квитанції, ОСОБА_6 повідомила, що упродовж години йому повинни подзвонити та повідомити, де можна забрати автомобіль. Через годину йому зателефонувала незнайома жінка та повідомила, що через 3 години можна їхати реєструвати автомобіль. Ще через якийсь час йому знову зателефонувала незнайома жінка, яка представилась ОСОБА_7 та повідомила, що виникли якісь проблеми з його автомобілем та пообіцяла повідомити, коли можна буде забрати автомобіль. 22.12.2018 він зателефонував ОСОБА_8 та у телефонній розмові на його питання щодо поставки автомобіля, остання запевнила, що до 26.12.2018 він отримає придбаний автомобіль. До теперішнього часу оплачений ним автомобіль не наданий, на неодноразові вимоги гроші не повернуті.

Аналогічним способом невстановлені особи заволоділи грошовими коштами ОСОБА_9 09.11.2018, ОСОБА_10 22.11.2018, ОСОБА_11 06.12.2018, ОСОБА_5 07.12.2018, ОСОБА_12 21.01.2019.

Під час досудового розслідування, у результаті проведених негласних слідчих (розшукових) дій, встановлено, що до вчинення даного злочину причетні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_6 , ОСОБА_14 , ІНФОРМАЦІЯ_7 .

Таким чином, на теперішній час в органу досудового розслідування існують достатні підстави вважати, що до заволодіння шляхом обману грошовими коштами потерпілого ОСОБА_5 за вищеописаних обставин може бути причетна ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » належним чином повідомлено про слухання справи, у судове засідання представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » не з`явився, про ату та час розгляду клопотання сповіщався належним чином, надав заяву з проханням розглядати справу у їх відсутності. За таких обставин відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України неприбуття представника не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий у судове засідання не з`явився.

На підставі ч.4ст.107 КПК України, враховуючи неприбуття в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у судовому провадженні, фіксування за допомогою технічних засобів кримінального провадження в суді не здійснюється.

Суд, дослідивши надані матеріали, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню.

Як зазначено у ч. 1ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходиться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії, та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до п. 7 ч. 1ст. 162 КПК Україниінформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікації, про зв`язок абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання тощо, відноситься до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що існує обґрунтована підозра щодо вчинення злочину середньої тяжкості, що може бути підставою для застосування заходів забезпечення кримінального провадження; потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого та завдання, для виконання якого слідчий звертається із клопотанням, може бути виконане.

Документи про тимчасовий доступ до яких заявлено клопотання, перебувають або можуть перебувати у володінні АТ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » та у сукупності з іншими документами кримінального провадження має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; дані документи можуть бути використані у якості доказів, а іншими способами встановити достовірні дані щодо факту скоєного правопорушення не можливо.

Таким чином, вищезазначені обставини дають суду підстави для висновку про наявність передбачених ст.132, ч. 5 ст.163та ч. 6 ст.163 КПК Українипідстав для задоволення клопотання слідчого.

На підставі викладеного і керуючись ст.ст.132,160,162,163 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого Холодногірського ВП ГУ НП в Харківській області ОСОБА_3 , про тимчасовий доступ до речей и документів задовольнити.

Надати тимчасовий доступ до документів з відомостями, які становлять банківську таємницю, та знаходяться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , з можливістю отримати дані відомості в Харківській філії ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за адресою: АДРЕСА_2 , з можливістю їх вилучення (здійснити виїмку), а саме:

- відомості щодо розрахункових рахунків в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відкритих на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Єнакієво Донецької області, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , зокрема належним чином завірені копії документів, на підставі яких ОСОБА_4 отримувала банківські карти, у т.ч. копія паспорту та ІПН; відомості щодо руху грошових коштів по вказаним рахункам за період з відкриття рахунку по 10.05.2019, з розшифровкою призначення зняття грошових коштів, зачислення грошових коштів, з зазначенням часу, дати, адреси термінала, банкомату, відділення банку, де було здійснено операцію; відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), на які були здійснені перекази грошових коштів із даного рахунку, а також відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), з яких були здійснені перекази грошових коштів на даний рахунок.

Зобов`язати уповноважену особу ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , розкрити банківську таємницю та надати тимчасовий доступ до документів з можливістю їх вилучення (здійснити виїмку), а саме:

- відомості щодо розрахункових рахунків в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », відкритих на ім`я ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженки м. Єнакієво Донецької області, яка мешкає за адресою: АДРЕСА_3 , зокрема належним чином завірені копії документів, на підставі яких ОСОБА_4 отримувала банківські карти, у т.ч. копія паспорту та ІПН; відомості щодо руху грошових коштів по вказаним рахункам за період з відкриття рахунку по 10.05.2019, з розшифровкою призначення зняття грошових коштів, зачислення грошових коштів, з зазначенням часу, дати, адреси термінала, банкомату, відділення банку, де було здійснено операцію; відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), на які були здійснені перекази грошових коштів із даного рахунку, а також відомості щодо повних анкетних даних власників рахунків (належним чином завірені копії документів, що посвідчують особу), з яких були здійснені перекази грошових коштів на даний рахунок.

Строк дії ухвали 1 місяць з дня її постановлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудЛенінський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81768061
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Шахрайство

Судовий реєстр по справі —642/328/19

Ухвала від 29.11.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 15.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 09.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 07.10.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 16.09.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Гримайло А. М.

Ухвала від 04.06.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Вікторов В. В.

Ухвала від 16.05.2019

Кримінальне

Ленінський районний суд м.Харкова

Бондаренко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні