Ухвала
від 16.05.2019 по справі 303/3110/19
МУКАЧІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 303/3110/19

2/303/1323/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

16 травня 2019 року м. Мукачево

Суддя Мукачівського міськрайонного суду Закарпатської області Курах Л.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Кальницької сільської ради Мукачівського району Закарпатської області, третя особа Державний нотаріус Мукачівської районної державної нотаріальної контори ГТУЮ у Закарпатській області Шпеник М.Ю. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування, -

в с т а н о в и в :

До Мукачівського міськрайонного суду надійшла позовна ОСОБА_1 до Кальницької сільської ради Мукачівського району Закарпатської області, третя особа Державний нотаріус Мукачівської районної державної нотаріальної контори ГТУЮ у Закарпатській області Шпеник М.Ю. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування, яка не відповідає вимогам ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 5 ч.3 ст. 175 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини.

Позивачем всупереч вказаним нормам, не вказано обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги та не зазначені докази, що підтверджують вказані обставини, а саме:

- відсутні посилання на докази, що підтверджують ціну позову, а саме: експертна оцінка вартості спірного майна на день звернення з позовом до суду, що позбавляє суд можливості визначити ціну позову та розрахувати належний до сплати судовий збір.

Крім цього, згідно акту № 31 від 15.05.2019 року при відкритті конверту з матеріалами позову було виявлено відсутність платіжного доручення, яке вказано в переліку документів, які додано до позовної заяви.

Відповідно до ч.4 ст.177 ЦПК України , до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Позивачем заявлено вимогу майнового характеру.

Згідно ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір позивач має надати доказ про сплату судового збору у справах майнового характеру в розмірі 1 відсотку ціни позову, але не менше 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб та не більше 5 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб

Згідно ч.2 ст.9 Закону України Про судовий збір суд перед відкриттям провадження у справі перевіряє зарахування судового збору до спеціального фонду Державного бюджету України.

Відповідно до ч. 1 ст.185 ЦПК України , суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу постановляє ухвалу про залишення заяви без руху.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст.175, 177, 185, 353 ЦПК України, суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Кальницької сільської ради Мукачівського району Закарпатської області, третя особа Державний нотаріус Мукачівської районної державної нотаріальної контори ГТУЮ у Закарпатській області Шпеник М.Ю. про визнання права власності на нерухоме майно в порядку спадкування - залишити без руху.

Надати позивачам строк десять днів для усунення недоліків з дня отримання копії ухвали.

Роз`яснити позивачам, що у разі невиконання недоліків у зазначений строк, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя Мукачівського

міськрайонного суду Л.В.Курах

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено17.05.2019
Номер документу81775414
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —303/3110/19

Рішення від 24.07.2019

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Курах Л. В.

Ухвала від 02.07.2019

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Курах Л. В.

Ухвала від 14.06.2019

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Курах Л. В.

Ухвала від 16.05.2019

Цивільне

Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області

Курах Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні