Ухвала
від 16.05.2019 по справі 926/622/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

п р о в і д к л а д е н н я р о з г л я д у с п р а в и

16 травня 2019 року Справа № 926/622/19

Господарський суд Чернівецької області у складі судді Байталюка В. Д., розглянувши матеріали справи

за позовом фізичної особи-підприємця Шевцова Ігора Володимировича

до фізичної особи-підприємця Кухена Юрія Володимировича

про усунення перешкод у користуванні майном шляхом звільнення

представники сторін:

від позивача - Бартусевич В. М.;

від відповідача - Кухен Ю. В., Загарія О. Д .

В С Т А Н О В И В :

Фізична особа-підприємець Шевцов Ігор Володимирович, м. Чернівці, звернувся до фізичної особи-підприємця Кухена Юрія Володимировича, м. Чернівці, з позовом про зобов`язання відповідача усунути перешкоди в користуванні позивачем приміщенням 85б-2, площею 8,00 кв. м. в торговельному місці № 85-Б (павільйон № 85-Б), яке знаходиться на Ринку Головний за адресою: м. Чернівці, вул. Ентузіастів, 2-А, шляхом примусового виселення.

Позов мотивується тим, що позивач придбав спірне майно у відповідача на підставі укладеного сторонами договору купівлі-продажу від 04.08.2010. Однак, відповідач в порушення умов договору та норм Цивільного кодексу України відмовляється звільнити спірне майно.

Ухвалою суду від 25.03.2019 відкрито провадження у справі, призначено підготовче засідання на 17.04.2019, зобов`язано відповідача надати письмовий відзив на позов та повідомлено сторін про дату, час та місце розгляду справи.

08.04.2019, через канцелярію Господарського суду Чернівецької області, від представника відповідача надійшла заява (вх. № 1333) про ознайомлення з матеріалами справи.

16.04.2019 представником відповідача подано відзив на позовну заяву (вх. № 1460) в якому зазначається, що позов є безпідставним, а тому задоволенню не підлягає.

17.04.2019, від представника позивача надійшла заява (вх. № 1471) про ознайомлення з матеріалами справи.

17.04.2019 у зв`язку з перебуванням головуючого судді Байталюка В. Д. у відпустці засідання не відбулось, а учасникам справи вручено повідомлення про неможливість проведення судового засідання.

Ухвалою суду від 03.05.2019 підготовче засідання призначено на 15.05.2019.

15.05.2019, через систему Електронний суд до суду від представника позивача надійшла відповідь на відзив та заява про залучення третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Головний .

У судовому засіданні, 16.05.2019, представник позивача підтримала подану заяву про залучення третьої особи, а відповідач та його представник не заперечували проти задоволення клопотання позивача про залучення третьої особи. Одночасно, представник відповідача просив суд долучити до матеріалів справи докази сплати експерту суми коштів за проведення експертизи, висновок якої наданий відповідачем до відзиву на позовну заяву.

Відповідно до частини першої статті 50 Господарського процесуального кодексу України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору можуть вступати в справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін.

Враховуючи, що користувачем земельної ділянки, на якій знаходиться спірний об`єкт є товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Головний , а отже рішення у даній справі може вплинути на його права або обов`язки. У зв`язку з цим суд вирішив залучити до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Головний .

В ході судового засідання, представник відповідача, просив суд витребувати оригінал акту прийому передачі торговельного місця від 04.08.2010, копія якого надана позивачем до позовної заяви.

Представник позивача у судовому засіданні зазначила, що оригінал акту приймання-передачі торговельного місця від 04.08.2010 у її довірителя відсутній. Натомість, стверджувала, що оригінал акту приймання-передачі торговельного місця від 04.08.2010 наявний у товариства з обмеженою відповідальністю Ринок Головний .

Частиною шостою статті 81 Господарського процесуального кодексу України передбачено, що будь-яка особа, в якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Відповідно до частини шостої статті 91 Господарського процесуального кодексу України якщо подано копію (електронну копію) письмового доказу, суд за клопотанням учасника справи або з власної ініціативи може витребувати у відповідної особи оригінал письмового доказу. Якщо оригінал письмового доказу не поданий, а учасник справи або суд ставить під сумнів відповідність поданої копії (електронної копії) оригіналу, такий доказ не береться судом до уваги.

Враховуючи, що акт прийому передачі торговельного місця від 04.08.2010 поданий суду в копії, а представник відповідача ставить під сумнів достовірність вказаного акту, суд вирішив задовольнити клопотання представника відповідача та витребувати оригінал акту приймання-передачі торговельного місця від 04.08.2010 у позивача та товариства з обмеженою відповідальністю Ринок Головний .

При цьому, суд зазначає, що згідно з частинами сьомою, восьмою статті 81 Господарського процесуального кодексу України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до частини третьої статті 177 Господарського процесуального кодексу України підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більше ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

У зв`язку із клопотаннями представників сторін, необхідністю залучення третьої особи та витребування оригіналів документів, суд продовжує строк підготовчого провадження на 30 днів та відкладає підготовче засідання на іншу дату.

Керуючись статтями 81, 91, 131, 177, 182, 183, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

П О С Т А Н О В И В :

1. Строк підготовчого провадження продовжити на 30 днів .

2. Відкласти підготовче засідання на 30 травня 2019 року о 14 год. 30 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Чернівецької області за адресою: м. Чернівці, вул. О. Кобилянської, 14, зал судових засідань № 1, третій поверх, тел. (0372) 52-47-40.

4. Залучити третьою особою , яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Головний (58018, м. Чернівці, вул. Ентузіастів, 2А, ідентифікаційний код 21441561).

5. Зобов`язати фізичну особу-підприємця Шевцова Ігора Володимировича та товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Головний до початку судового засідання надати суду оригінал акту приймання-передачі торговельного місця від 04.08.2010.

6. Зобов`язати сторони протягом 2 днів з дня отримання даної ухвали надіслати товариству з обмеженою відповідальністю Ринок Головний відзив на позовну заяву з додатками та відповідь на відзив з додатками, а відповідні докази надати суду до початку судового засідання.

7. Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю Ринок Головний до початку судового засідання надати суду письмові пояснення на позов.

8. Участь представників сторін та третьої особи в судовому засіданні визнати обов`язковою.

9. Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення та не підлягає оскарженню.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://cv.arbitr.gov.ua/sud5027/.

Суддя В. Байталюк

Дата ухвалення рішення16.05.2019
Оприлюднено17.05.2019
Номер документу81785389
СудочинствоГосподарське
Сутьусунення перешкод у користуванні майном шляхом звільнення

Судовий реєстр по справі —926/622/19

Постанова від 23.10.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 15.10.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 09.09.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 29.08.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Ухвала від 12.08.2019

Господарське

Західний апеляційний господарський суд

Скрипчук Оксана Степанівна

Судовий наказ від 12.08.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Судовий наказ від 12.08.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Рішення від 15.07.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 21.06.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

Ухвала від 16.05.2019

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Байталюк Володимир Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні