Ухвала
від 15.05.2019 по справі 754/13039/17
КАСАЦІЙНИЙ ЦИВІЛЬНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

Ухвала

15 травня 2019 року

м. Київ

справа № 754/13039/17

провадження № 61-8247ск19

Верховний Суд у складі судді Касаційного цивільного суду

Синельникова Є. В. розглянув касаційну скаргу приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус на рішення Деснянського районного суду міста Києва

від 30 листопада 2018 року та постанову Київського апеляційного суду

від 03 квітня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - директор приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус Савченко Діана Володимирівна, про визнання розірваним трудового договору за ініціативою роботодавця, зміну формулювання причини звільнення, стягнення грошової компенсації, стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки та зобов`язання видати трудову книжку, відшкодування моральної шкоди

та за зустрічним позовом приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус до ОСОБА_1 про визнання недійсним трудового договору,

ВСТАНОВИВ:

23 квітня 2019 року до Верховного Суду надійшла вищевказана касаційна скарга.

Касаційна скарга подана у передбачений статтею 390 ЦПК України строк

та відповідає вимогам статті 392 ЦПК України.

Наведені в касаційній скарзі доводи містять підстави, передбачені частиною другою статті 389 ЦПК України, для відкриття касаційного провадження.

За таких обставин касаційне провадження у зазначеній справі необхідно відкрити.

У касаційній скарзі заявник просить зупинити виконання рішення Деснянського районного суду міста Києва від 30 листопада 2018 року до закінчення його перегляду в касаційному порядку.

Відповідно до частини восьмої статті 394 ЦПК України за наявності клопотання особи, яка подала касаційну скаргу, суд у разі необхідності вирішує питання про зупинення виконання рішення (ухвали) суду або зупинення його дії (якщо рішення не передбачає примусового виконання).

Вирішуючи питання про зупинення виконання чи дії судового рішення,

суд касаційної інстанції враховує необхідність у цьому, зокрема, ймовірність утруднення повторного розгляду справи внаслідок можливого скасування судового рішення, забезпечення збалансованості інтересів сторін, запобігання порушенню прав осіб, які брали участь у справі, та які не брали такої участі, але рішенням суду вирішено питання про їх права, свободи чи обов`язки.

Враховуючи доводи клопотання, а також те, що рішення суду першої інстанції у частині стягнення грошових коштів підлягає примусовому виконанню, з метою забезпечення балансу прав та інтересів сторін під час здійснення касаційного провадження, заявлене клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись статтями 390, 394, 395, 436 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Відкрити касаційне провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, - директор приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус Савченко Діана Володимирівна, про визнання розірвання трудового договору за ініціативою роботодавця, зміну формулювання причини звільнення, стягнення грошової компенсації, стягнення середнього заробітку за час затримки видачі трудової книжки та зобов`язання видати трудову книжку, відшкодування моральної шкоди

та за зустрічним позовом приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус до ОСОБА_1 про визнання недійсним трудового договору , за касаційною скаргою приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус

на рішення Деснянського районного суду міста Києва від 30 листопада

2018 року та постанову Київського апеляційного суду від 03 квітня

2019 року .

Витребувати з Деснянського районного суду міста Києва вищезазначену цивільну справу (№ 754/13039/17 ).

Клопотання приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус про зупинення виконання судового рішення задовольнити частково.

Зупинити виконання рішення Деснянського районного суду міста Києва

від 30 листопада 2018 року у частині стягнення з приватної організації (установа, заклад) Загальноосвітній навчальний заклад Міжнародна школа Глобус на користь ОСОБА_1 моральної шкоди у сумі 20 тис. грн та витрат по сплаті судового збору у розмірі 640 грн до закінчення перегляду рішення суду в касаційному порядку.

Надіслати учасникам справи копію касаційної скарги та доданих до неї документів, роз`яснити їм право подати відзив на касаційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 395 ЦПК України, у строк до 17 червня 2019 року. До відзиву необхідно додати докази надсилання відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Є. В. Синельников

Дата ухвалення рішення15.05.2019
Оприлюднено19.05.2019
Номер документу81796200
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним трудового договору

Судовий реєстр по справі —754/13039/17

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Постанова від 04.03.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 24.02.2020

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 25.06.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 24.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Ухвала від 15.05.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Синельников Євген Володимирович

Постанова від 03.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 08.04.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 12.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

Ухвала від 05.02.2019

Цивільне

Київський апеляційний суд

Стрижеус Анатолій Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні