Ухвала
від 20.05.2019 по справі 1.380.2019.002428
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 1.380.2019.002428

УХВАЛА

про відкриття загального позовного провадження в адміністративній справі

20 травня 2019 року м. Львів, вул. Чоловського, буд. 2

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Гулик А.Г., перевіривши матеріали позовної заяви Заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури в інтересах держави до виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району, сільського голови с. Торчиновичі Старосамбірського району про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в:

15.05.2019 до Львівського окружного адміністративного суду надійшов позов Заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури в інтересах держави, місцезнаходження: 81400, м. Самбір, вул. Филипчака, 4а до виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району код ЄДРПОУ 04371101, місцезнаходження: 82080, Старосамбірський район, с. Торчиновичі, вул. Центральна, 83, сільського голови с. Торчиновичі Старосамбірського району, місцезнаходження: 82080, Старосамбірський район, с. Торчиновичі, вул. Центральна, 83, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області та сільського голови с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області щодо незабезпечення облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько поблизу с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (Існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232;

- зобов`язати виконавчий комітет Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області та сільського' голову с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області вжити невідкладних заходів, спрямованих на облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько поблизу с.Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронения трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232.

Підставою позову є протиправна, на думку позивача, бездіяльність відповідачів щодо незабезпечення облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько поблизу с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (Існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог ст.ст. 160, 161 КАС України.

З урахуванням категорії та складності справи, обсягу та характеру доказів у ній, суд вважає за доцільне розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Враховуючи підстави та предмет позову, суд вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, а тому існують підстави для його залучення до участі у справі третьою особою, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача.

Керуючись ст.ст. 12, 160, 161, 171, 173, 248, 256, 293-295, підп. 15.5 п. 15 Перехідних положень КАС України, суддя, -

у х в а л и в :

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Залучити до участі у справі третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області (код ЄДРПОУ 40349068, 79011, м. Львів, вул. Вітовського, 18).

Справу призначити до розгляду в порядку загального позовного провадження.

Підготовче засідання призначити на 19 червня 2019 року 12:15 год., що відбудеться в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду за адресою: м. Львів, вул. Чоловського, 2, 1-й поверх, зал № 11.

Розгляд справи у підготовчому засіданні здійснюватиме суддя Гулик А.Г. одноособово.

Відповідачу встановити строк для подання відзиву до суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити сторонам, що позивач має право подати до суду відповідь на відзив, а відповідач - заперечення у строк протягом п`яти днів з дня отримання відзиву або відповіді на відзив.

Суд повідомляє учасників справи про наявність у суді технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://adm.lv.court.gov.ua/fair/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена лише з підстав порушення правил підсудності. Апеляційна скарга на ухвалу суду в частині порушення правил підсудності подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

Суддя А.Г. Гулик

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.05.2019
Оприлюднено23.05.2019
Номер документу81853852
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.002428

Ухвала від 20.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні