Ухвала
від 20.11.2019 по справі 1.380.2019.002428
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа №1.380.2019.002428

У Х В А Л А

про закриття провадження у справі

20 листопада 2019 року зал судових засідань № 11

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого судді Гулика А.Г.,

за участю:

секретаря судового засідання Тронка О.В.,

представника позивача Цинайко Н.І.,

представника відповідача Припіна З.М.,

представників третіх осіб Гриб В.М. та Кавалець Л.М.,

розглянувши у підготовчому засіданні у місті Львові клопотання представника позивача про закриття провадження у справі за позовом заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури в інтересах держави до виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району, сільського голови с. Торчиновичі Старосамбірського району, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірська районна державна лікарня ветеринарної медицини, Старосамбірська районна державна адміністрація Львівської області, Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії, -

в с т а н о в и в :

15.05.2019 до Львівського окружного адміністративного суду надійшов позов заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури в інтересах держави, місцезнаходження: 81400, м. Самбір, вул. Филипчака, 4а до виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району код ЄДРПОУ 04371101, місцезнаходження: 82080, Старосамбірський район, с. Торчиновичі, вул. Центральна, 83, сільського голови с.Торчиновичі Старосамбірського району, місцезнаходження: 82080, Старосамбірський район, с. Торчиновичі, вул. Центральна, 83, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправною бездіяльність виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області та сільського голови с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області щодо незабезпечення облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько поблизу с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (Існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232;

- зобов`язати виконавчий комітет Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області та сільського голову с. Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області вжити невідкладних заходів, спрямованих на облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько поблизу с.Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронения трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232.

Ухвалою від 20.05.2019 суддя прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі.

Ухвалою від 10.07.2019 суд залучив третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Старосамбірську районну державну адміністрацію Львівської області та Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс".

Ухвалою від 30.10.2019 суд залучив третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Старосамбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області та Старосамбірську районну державну лікарню ветеринарної медицини.

Ухвалою від 20.11.2018 суд прийняв до провадження заяву Самбірської місцевої прокуратури про зміну предмета позову, згідно з якою позивач просить суд замінити найменування населених пунктів з с.Торчиновичі на с.Торгановичі та с.Морозовичі, а позовні вимоги вважати наступними:

- визнати протиправною бездіяльність виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області та сільського голови с.Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області щодо незабезпечення облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько за межами населених пунктів с.Торгановичі та с.Морозовичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232;

- зобов`язати виконавчий комітет Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області та сільського голову с.Торчиновичі Старосамбірського району Львівської області вжити невідкладних заходів, спрямованих на облаштування худобомогильника, розташованого в урочищі Окописько за межами населених пунктів с.Торгановичі та с.Морозовичі Старосамбірського району Львівської області, у відповідності до вимог Правил облаштування і утримання діючих (існуючих) худобомогильників та біотермічних ям для захоронення трупів тварин у населених пунктах України, затверджених наказом Державного комітету ветеринарної медицини України від 27.10.2008 № 232.

В підготовчому засіданні представник позивача подав клопотання про закриття провадження. Клопотання обґрунтоване тим, що предметом позову у справі є зобов`язання виконавчого комітету Торчиновецької сільської ради Старосамбірського району, сільського голови села Точиновичі Старосамбірського району вжити заходів по облаштуванню худобомогильника, який знаходиться на території Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району Львівської області.

Згідно з актом перевірки від 07.11.2019, який надійшов у Самбірську місцеву прокуратуру, проведено комісійне обстеження худобомогильника, який знаходиться урочищі Окописько за межами населених пунктів с.Торгановичі та с.Морозовичі на території Торчиновицької сільської ради, з участю спеціалістів Старосамбірського районного відділу Держгеокадастру у Львівській області, відділу архітектури та містобудування Старосамбірської РДА, в ході якого встановлено, що проводиться впорядкування та облаштування худобомогильника, а саме: на території худобомогильника проводяться роботи по розчищенню його від чагарників, роботи по обкопуванню рову та встановлення огорожі, худобо могильник обладнано шлагбаумом.

Представник відповідача в підготовчому засіданні клопотання про закриття провадження у справі підтримав.

Представники третіх осіб Старосамбірської районної державної лікарні ветеринарної медицини та Старосамбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області в підготовчому засіданні клопотання про закриття провадження підтримав.

Треті особи Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірська районна державна адміністрація Львівської області, Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс" явку представників в підготовче засідання не забезпечили, належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи.

За результатом розгляду клопотання суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до п. 8 ч. 1 ст. 238 КАС України суд закриває провадження у справі щодо оскарження рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень, якщо оскаржувані порушення були виправлені суб`єктом владних повноважень і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Суд встановив, що відповідно до акта обстеження підтвердження впорядкування худобомогильника на території Торчиновицької сільської ради від 07.11.2019 комісією в складі головного спеціаліста відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Старосамбірського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області Гриб В.М., начальника відділу містобудування та архітектури райдержадміністрації Попович В.В.. головного спеціаліста відділу у Старосамбірському районі Головного управління Держгеокадастру у Львівській області Лесик М.С., фельдшера Старосолянської дільниці ветеринарної медицини Старосамбірської районної державної лікарні веринарної медицини ОСОБА_1 ., затвердженого Торчиновицьким сільським головою Припіним З.М. та землевпорядником Торчиновицької сільської ради ОСОБА_2 . підтверджується, що відповідач провів впорядкування та облаштування худобомогильника в урочищі Окописько , за межами населених пунктів сіл Торгановичі, Морозовичі та Торчиновичі, а саме: на території худобомогильника проведено роботи по розчищенню його від чагарників, роботи по обкопуванню рову та встановлення огорожі, худобо могильник обладнано шлагбаумом, чим задовольнив позовні вимоги.

З огляду на наведене, суд вважає, що відповідач виправив оскаржені порушення і при цьому відсутні підстави вважати, що повне відновлення законних прав та інтересів позивача неможливе без визнання рішень, дій або бездіяльності суб`єкта владних повноважень протиправними після такого виправлення.

Таким чином, відповідно до п.8. ч. 1 ст. 238 КАС України суд дійшов висновку про наявність підстав для закриття провадження у справі за позовом заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури в інтересах держави до виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району, сільського голови с.Торчиновичі Старосамбірського району, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірська районна державна лікарня ветеринарної медицини, Старосамбірська районна державна адміністрація Львівської області, Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

Суд роз`яснює, що відповідно до ч. 2 ст. 239 КАС України у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду зі спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Щодо судових витрат суд зазначає наступне.

Відповідно до пп. 1, 5 ч.1 ст. 7 Закону України Про судовий збір сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі: зменшення розміру позовних вимог або внесення судового збору в більшому розмірі, ніж встановлено законом; закриття (припинення) провадження у справі (крім випадків, якщо провадження у справі закрито у зв`язку з відмовою позивача від позову і така відмова визнана судом), у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Таким чином, суд дійшов висновку про те, що судовий збір в розмірі 3842,00грн. відповідно до квитанції №718 від 11.04.2019 необхідно повернути з Державного бюджету України прокуратурі Львівської області, яка сплатила судовий збір.

Керуючись п.8 ч. 1 ст. 238, ст.ст. 243, 248 КАС України, суд, -

у х в а л и в :

клопотання представника позивача про закриття провадження у справі задовольнити.

Закрити провадження у справі за позовом заступника керівника Самбірської місцевої прокуратури в інтересах держави до виконавчого комітету Торчиновицької сільської ради Старосамбірського району, сільського голови с. Торчиновичі Старосамбірського району, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, Головне управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби у Львівській області, Старосамбірська районна державна лікарня ветеринарної медицини, Старосамбірська районна державна адміністрація Львівської області, Старосамбірське дочірнє лісогосподарське підприємство "Галсільліс" про визнання протиправною бездіяльності та зобов`язання вчинити дії.

Повернути з Державного бюджету України прокуратурі Львівської області код ЄДРПОУ 02910031, місцезнаходження: проспект Шевченка, 17-19, Львів, Львівська область, 79000 судовий збір у розмірі 3842 (три тисячі вісімсот сорок дві) грн.00 коп.

Ухвала суду набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала суду може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повної ухвали суду.

Повна ухвала суду складена і підписана 22.11.2019.

Суддя А.Г. Гулик

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення20.11.2019
Оприлюднено23.11.2019
Номер документу85815676
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —1.380.2019.002428

Ухвала від 20.11.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

Ухвала від 20.05.2019

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Гулик Андрій Григорович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні