Ухвала
від 21.05.2019 по справі 815/4425/13-а
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 815/4425/13-а

УХВАЛА

21 травня 2019 року м. Одеса

Одеський окружний адміністративний суд в складі головуючого судді Самойлюк Г.П., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса до Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області про стягнення капіталізованих платежів у загальному розмірі 886342,72грн

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду звернулось Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області із заявою від 13.05.2019р. (Вх. №17066/19) про заміну сторони виконавчого провадження по справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса до Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області про стягнення капіталізованих платежів у загальному розмірі 886342,72грн.

В обґрунтування поданої заяви заявником зазначено, що на підставі постанови Одеського окружного адміністративного суду від 16.07.2013 р. по адміністративній справі № 815/4425/13-а, яка набрала законної сили 19.03.2014р., Одеським окружним адміністративним судом 25.04.2014р. було видано виконавчий лист № 815/4425/13-а.

Вказаний виконавчий лист не одноразово направлявся на примусове виконання до територіальних органів Державної виконавчої служби України. Так, Управлінням ВД Фонду в Одеській області 25.03.2019р. виконавчий лист № 815/4425/13-а було подано на примусове виконання до Головного управління Державної казначейської служби України в Одеській області. Проте, від Управління казначейської служби 06.05.2019р. на адресу Управління ВД Фонду в Одеській області надійшов лист від 03.04.2019 р. за вих. № 16-08/637 про повернення даного виконавчого документа без виконання. У вищевказаному листі Управління казначейської служби зазначається, що така установа як Ліквідаційна комісія Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області (код ЄДРПОУ: 25915261) не значиться в межах установ та організацій, що отримують фінансування з державного та місцевих бюджетів. Водночас, на обслуговуванні в Управлінні казначейської служби знаходиться Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області (код ЄДРПОУ 25915261). Так, згідно відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань під ідентифікаційним кодом: 25915261 зареєстровано Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області і тому Ліквідаційна комісія Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області є неналежним відповідачем.

До судового засідання учасники процесу не з`явилися, про дату, час і місце судового засідання повідомлялися належним чином та своєчасно, причини неявки суду не повідомили.

Згідно з ч.2 ст. 379 КАС України, суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з ч. 6 ст.7 КАС України, у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

Відповідно до ч. 9 ст. 205 КАС України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З урахуванням вищенаведеного, суд дійшов висновку про можливість розгляду заяви в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Судом встановлено наступне.

16 липня 2013 року постановою Одеського окружного адміністративного суду задоволений позов Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса до Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області про стягнення капіталізованих платежів у загальному розмірі 886342,72грн. Стягнуто з Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області (65107, м. Одеса, вул. Канатна,83, код ЄДРПОУ 25915261) на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса (65049, м. Одеса, вул. І.Франко,55, код ЄДРПОУ 25934086, р/р 37172400900008, ГУДКСУ в Одеській області, МФО 828011) заборгованість по сплаті капіталізованих платежів у загальному розмірі 886342 (вісімсот вісімдесят шість тисяч триста сорок дві) грн. 72 коп.

Листом від 25.04.2014 року Одеський окружний адміністративний суд надіслав на адресу Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса виконавчий лист щодо стягнення 886342,72 грн. по справі № 815/4425/13-а.

Як вбачається з витягу з Єдиного держаного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 05.05.2017 року зареєстровано Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області, яке є правонаступником Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса.

Ухвалою Одеського окружного адміністративного суду від 26.10.2018р. замінено сторону виконавчого провадження а саме: замінено стягувача з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Одеса на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області.

Листом Головного управління Дердавної казначейської служби України в Одеській області №16-08/631 від 03.04.2019р. повідомлено Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області, що під час проведення перевірки на відповідність вимогам чинного законодавства України виконавчого листа Одеського окружного адміністративного суду від 25.04.2014 по справі № 815/4425/13-а Головним управлінням встановлено, що у вищевказаному виконавчому документі боржником зазначено Ліквідаційну комісію Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області, за кодом ЄДРПОУ 25915261. Однак, згідно з відомостями Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань за кодом ЄДРПОУ 25915261 зареєстровано Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області, яке не є боржником за виконавчим листом Одеського окружного адміністративного суду від 25.04.2014 по справі № 815/4425/13-а.

В зв`язку з наведеним заявник звернувся до Одеського окружного адміністративного суду з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, в якій просить замінити боржника з Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області на Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області.

Відповідно до ч. 1 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Аналогічна норма передбачена положеннями Закону України «Про виконавче провадження» , згідно ч. 5 ст. 15 якого, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Тобто, заміна сторони виконавчого провадження відбувається у разі вибуття однієї з сторін (стягувача або боржника). Заміна сторони полягає у вступі замість неї її правонаступника.

Враховуючи наведене, а також факт вибуття сторони виконавчого провадження - стягувача, суд дійшов висновку про необхідність замінити сторону виконавчого провадження з Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області на Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області, у зв`язку з чим заява про заміну сторони виконавчого провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.7, 205, 248, 295, 379 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Одеській області про заміну сторони виконавчого провадження.

Замінити сторону виконавчого провадження, а саме: замінити боржника з Ліквідаційної комісії Державного управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області на Державне управління охорони навколишнього природного середовища в Одеській області (65107, Одеська обл., місто Одеса, ВУЛИЦЯ КАНАТНА, будинок 83, код ЄДРПОУ 25915261)

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала набирає законної сили у строки, визначені ст.256 КАС України.

Ухвала може бути оскаржена в порядку та строки встановлені ст.ст. 293-295 КАС України.

Суддя Г.П. Самойлюк

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено23.05.2019
Номер документу81854341
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення капіталізованих платежів у загальному розмірі 886342,72грн

Судовий реєстр по справі —815/4425/13-а

Ухвала від 08.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю.В.

Ухвала від 01.05.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю.В.

Ухвала від 18.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю.В.

Ухвала від 09.12.2020

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Харченко Ю.В.

Ухвала від 21.05.2019

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Самойлюк Г. П.

Ухвала від 26.10.2018

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бжассо Н. В.

Ухвала від 29.10.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 29.10.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 09.09.2013

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

Ухвала від 19.03.2014

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Лук'янчук О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні