Ухвала
від 17.05.2019 по справі 202/3271/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3271/19

Провадження № 1-кс/202/5431/2019

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

17 травня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

До суду надійшло зазначене клопотання про надання дозволу на проведення обшуку.

З клопотання убачається, що в провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 12019040000000370 від 17.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

Слідчий зазначає,що допитаний в якості потерпілого співзасновник ТОВ «Атлас-Інвест» ОСОБА_5 показав, що приблизно у період 2013-2014 років у зв`язку із тим, що він мешкав зі своєю родиною у м. Києві, ним було прийнято рішення про покладення обов`язків стосовно організації та контролю за господарською діяльністю підприємства на раніше йому знайомого ОСОБА_6 , про що поставлено до відома усіх працівників товариства та директора. У подальшому, ОСОБА_6 будучи представником ОСОБА_5 , до 2018 року звітував про хід справ на підприємстві, але у зв`язку із неефективною господарською діяльністю, яка спричиняла постійні збитки, від його послуг засновники товариства відмовились.

Через деякий час на посаду директора ТОВ «Атлас-Інвест» призначено ОСОБА_7 , який розпочав інвентаризацію належного товариству майна, в ході якої була виявлена відсутність залізничної колії довжиною 1270 метрів, про що одразу повідомлено ОСОБА_5 . В ході перевірки факту крадіжки співробітниками безпеки встановлено, що ОСОБА_6 у період 2014 року, використовуючи надані йому співзасновником товариства ОСОБА_5 повноваження, розуміючи, що останній здійснює керування підприємством дистанційно та повністю йому довіряє, особисто надав вказівку працівникам підприємства стосовно необхідності вирізки залізничної колії, яка пролягала від станції Батуринська у Криворізькому районі Дніпропетровської області до залізничних воріт ТОВ «Атлас-Інвест», повідомивши, що зазначена вказівка є законною та попередньо обумовлена із керівництвом, після чого, в цей же період, збув колію до промислової площадки ТОВ «Прадо», за що отримав грошові кошти та розподілив їх між особами, які брали участь в протиправній діяльності.

Допитана бухгалтер підприємства ОСОБА_8 повідомила, що будь-які грошові кошти від продажу залізничної колії на розрахунковий рахунок або в касу товариства не надходили.

Таким чином, ОСОБА_6 , переслідуючи корисливі мотиви, направлені на збагачення, шляхом продажу належної ТОВ «Атлас-Інвест» залізничної колії, діючи за попередньою змовою із невстановленими на даний час органом досудового розслідування особами, здійснив таємне викрадення чужого майна, чим відповідно до проведеної інвентаризації спричинив товариству матеріальні збитку у розмірі 745 000 грн.

Зібрані в рамках кримінального провадження докази в сукупності вказують на причетність ОСОБА_6 до вказаного кримінального правопорушення.

Під час досудового розслідування від представника ТОВ «Атлас-Інвест» (ЄДРПОУ 31551342, юридична адреса: Дніпропетровська обл., м. Кривий Ріг, вул. Нікопольське Шосе, буд. 6) ОСОБА_9 надійшов цивільний позов про стягнення матеріальної шкоди, завданої внаслідок злочинних дій ОСОБА_6 , який долучено до матеріалів кримінального провадження.

За наявною інформацією, яка надійшла від оперативних співробітників ВКП Дніпровського відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області, ОСОБА_6 за місцем свого мешкання зберігає речі, предмети та документи, які можуть бути використанні в якості доказової бази в рамках вказаного кримінального провадження.

Враховуючи вищевикладене, з метою виконання завдань кримінального провадження щодо повного та неупередженого досудового розслідування, а також для забезпечення поданого цивільного позову, з урахуванням наявності в матеріалах факту викрадення належної ТОВ «Атлас-Інвест» залізничної колії довжиною 1270 метрів, виникла необхідність у проведенні обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_6 а саме за адресою: АДРЕСА_1 .

У зв`язку з викладеним слідчий просив надати дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення оригіналів документів від продажу належного ТОВ «Атлас-Інвест» майна (залізничної колії), а саме чеків, квитанцій, договорів купівлі-продажу, чорнових записів, які відображають збут вищевказаної колії, грошових коштів та банківських карток, на яких знаходяться грошові кошти, що отримані в результаті злочинної діяльності, а також інших речей, предметів та документів, які містять на собі сліди кримінального правопорушення, з можливістю їх вилучення.

Слідчий в судовому засіданні клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Вислухавши слідчого, дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, матеріали кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні СУ ГУНП в Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12019040000000370 від 17.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України.

Згідно з ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Відповідно до вимог пунктів 4, 5, 7 ч. 3 ст. 234 КПК України, за правилами якої слідчий суддя розглядає клопотання про проведення обшуку, клопотання про проведення обшуку повинно містити крім інших відомості про: підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

Відповідно до вимог п. 6 ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук (огляд) житла чи іншого володіння особи повинна містити відомості про речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук (огляд).

Задовольняючи клопотання, слідчий суддя виходить з того, що матеріалами, доданими до нього, було підтверджено, що було вчинено зазначене у клопотанні кримінальне правопорушення, а також, що за місцем реєстрації ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися зазначені в клопотанні речі та документи, що мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами у кримінальному провадженні.

Відповідно до вимог частини 5 статті 237 КПК України при проведенні обшуку дозволяється вилучення лише речей і предметів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу.

Керуючись ст. ст. 233-235, 309 КПК України, слідчий суддя, -

П О С Т А Н О В И В:

Клопотання старшого слідчого відділу СУ ГУ НП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку задовольнити.

Надати старшому слідчому СУ ГУ НП в Дніпропетровській області капітану поліції ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 12019040000000370 від 17.04.2019 року, дозвіл на проведення обшуку за місцем реєстрації ОСОБА_6 , а саме за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення оригіналів документів від продажу належного ТОВ «Атлас-Інвест» майна (залізничної колії), а саме чеків, квитанцій, договорів купівлі-продажу, чорнових записів, які відображають збут вищевказаної колії, грошових коштів та банківських карток, на яких знаходяться грошові кошти, що отримані в результаті злочинної діяльності.

Строк дії ухвали до 16 червня 2019 року включно.

Ухвала надає право на проникнення за адресою: АДРЕСА_1 , лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудІндустріальний районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення17.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81869446
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —202/3271/19

Ухвала від 01.07.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 17.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні