Ухвала
від 22.05.2019 по справі 158/1192/19
КІВЕРЦІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Рядок статзвіту № 19

Справа № 158/1192/19

Провадження № 2/0158/447/19

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

22 травня 2019 року суддя Ківерцівського районного суду Волинської області Корецька В.В., вивчивши позовну заяву Приватного підприємства Люкс-Транс Луцьк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу внаслідок невиконання грошового зобов`язання,-

в с т а н о в и в:

Позивач ПП Люкс-Транс Луцьк звернулося до суду з позовом до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу внаслідок невиконання грошового зобов`язання

Відповідно до ст. 4 ЦПК України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до суду за захистом своїх порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів.

Відповідно до ч. 4 ст. 177 ЦПК України до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону.

Із позовної заяви вбачається, що позивач просить суд відстрочити сплату судового збору до прийняття судом рішення по даній позовній заяві, посилаючись на ті обставини, що у ПП Люкс-Транс Луцьк відсутні кошти на рахунках та на даний час підприємство не здійснює господарської діяльності.

Відповідно до ч. 1 ст. 136 ЦПК України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк у порядку, передбаченому законом, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

На думку суду, наведені позивачем обставини та надані докази не є переконливими та достатніми для відстрочення сплати судового збору, оскільки, в матеріалах справи відсутні відомості про те, що підприємство не здійснює господарської діяльності та згідно реєстру юридичних осіб, що знаходиться в загальному інтернет доступі, ПП Люкс-Транс Луцьк не перебуває в процесі припинення.

Посилання позивача на відсутність коштів на рахунках підприємства, також не є підставою для задоволення клопотання про відстрочку сплати судового збору, так як, фінансові розрахунки можуть проводитися як в готівковій, так і у безготівковій формі та за наявності не одного, а декількох розрахункових рахунків.

В даному випадку, в матеріалах справи відсутня інформація з органів Державної фіскальної служби України щодо наявних у позивача усіх банківських рахунків.

Враховуючи наведене, суд приходить до висновку про відмову у задоволенні заяви ПП Люкс-Транс Луцьк про відстрочення сплати судових витрат.

Відповідно до Закону України Про судовий збір (в редакції від 15.12.2017 року) з 01 січня 2019 року, за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана юридичною особою: 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб (1921,00) та не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних громадян (672350 грн).

Отже, позивачу необхідно сплатити судовий збір в розмірі 1921,00 грн.

Відповідно до ч. 1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Для усунення зазначених недоліків позовну заяву слід залишити без руху, роз`яснити, що у випадку не усунення недоліків у зазначений час позовна заява буде вважатися неподаною і повернута позивачу.

Керуючись ст.ст.175,177,185 ЦПК України, суд -

у х в а л и в:

В задоволенні клопотання Приватного підприємства Люкс-Транс Луцьк про відстрочення сплати судового збору в справі за позовною заявою Приватного підприємства Люкс-Транс Луцьк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу внаслідок не виконання грошового зобов`язання - відмовити.

Позовну заяву Приватного підприємства Люкс-Транс Луцьк до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за договором купівлі-продажу внаслідок невиконання грошового зобов`язання - залишити без руху.

Для усунення недоліків заяви заявнику встановити десятиденний строк з дня вручення ухвали суду.

У випадку не усунення недоліків у зазначений судом строк позовна заява буде вважатись неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Ківерцівського районного суду В.В. Корецька

СудКіверцівський районний суд Волинської області
Дата ухвалення рішення22.05.2019
Оприлюднено23.05.2019
Номер документу81880703
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —158/1192/19

Рішення від 18.05.2020

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Рішення від 18.05.2020

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 24.04.2020

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 22.01.2020

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Рішення від 23.09.2019

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 04.09.2019

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 01.07.2019

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

Ухвала від 22.05.2019

Цивільне

Ківерцівський районний суд Волинської області

Корецька В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні