Ухвала
від 21.05.2019 по справі 816/2107/18
КАСАЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД ВЕРХОВНОГО СУДУ

УХВАЛА

21 травня 2019 року

Київ

справа №816/2107/18

провадження №К/9901/12879/19

Верховний Суд у складі судді Касаційного адміністративного суду Н.В. Коваленко, перевіривши касаційну скаргу Міністерства внутрішніх справ України на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2018 року та постанову Другого апеляційного адміністративного суду від 03 квітня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства внутрішніх справ України, треті особи - Головне управління Національної поліції в Полтавській області, Міністерство юстиції України, про зобов`язання вчинити певні дії, стягнення коштів,

У С Т А Н О В И В:

Касаційна скарга надійшла 06 травня 2019 року до Верховного Суду як суду касаційної інстанції в адміністративних справах відповідно до статті 327 Кодексу адміністративного судочинства України, який набрав чинності 15 грудня 2017 року на підставі Закону України від 3 жовтня 2017 року № 2147-VIII Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів .

Згідно з відтиском поштового штемпеля на конверті касаційна скарга направлена до суду 03 травня 2019 року.

Документи, що підтверджують повноваження представників, визначенні статтею 59 Кодексу адміністративного судочинства України.

Згідно із частинами першою, третьою цієї статті повноваження представників сторін та інших учасників справи мають бути підтверджені довіреністю фізичної або юридичної особи. Довіреність від імені юридичної особи видається за підписом (електронним цифровим підписом) посадової особи, уповноваженої на це законом, установчими документами.

Касаційну скаргу підписано представником скаржника ОСОБА_2 , який на підтвердження своїх повноважень надав копію довіреності на представництво, засвідчену самим ОСОБА_2.

Нормативно-правовими актами, що регулюють порядок засвідчення копій документів, є, зокрема Правила організації діловодства та архівного зберігання документів у державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях, затверджені наказом Міністерства юстиції України від 18 червня 2015 року № 1000/5.

Нормами пункту 1 Правил ці Правила встановлюють єдині вимоги щодо створення управлінських документів і роботи зі службовими документами, а також порядок їх архівного зберігання в державних органах, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах і організаціях незалежно від форм власності (далі - установи). Ці Правила є нормативно-правовим актом, обов`язковим для виконання всіма установами.

У силу пункту 8 глави 10 розділу ІІ Правил копія набуває юридичної сили лише в разі її засвідчення в установленому порядку.

Напис про засвідчення копії складається зі слів Згідно з оригіналом , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів (ініціалу імені) та прізвища, дати засвідчення копії.

Напис про засвідчення копії скріплюється відбитком печатки відповідного структурного підрозділу установи або печатки Для копій .

У випадках, визначених законодавством, копії документів засвідчуються відбитком печатки установи.

На лицьовому боці у верхньому правому куті першого аркуша документа проставляється відмітка Копія .

При цьому відповідно до пункту 1 глави 10 розділу ІІ Правил порядок виготовлення, засвідчення та видавання копій документів визначається інструкцією з діловодства установи.

Враховуючи, що до касаційної скарги Міністерства внутрішніх справ України додано копію довіреності, не засвідчену у визначеному законом порядку, суд дійшов висновку про залишення її без руху та встановлення строку для усунення цього недоліку шляхом направлення оригінала довіреності або її копії, засвідченої у визначеному порядку.

Керуючись статтями 330, 332, 359 Кодексу адміністративного судочинства України,

У Х В А Л И В:

1. Залишити без руху касаційну скаргу Міністерства внутрішніх справ України на рішення Полтавського окружного адміністративного суду від 27 листопада 2018 року та постанову Другого апеляційного адміністративного суду від 03 квітня 2019 року у справі за позовом ОСОБА_1 до Міністерства внутрішніх справ України, треті особи - Головне управління Національної поліції в Полтавській області, Міністерство юстиції України, про зобов`язання вчинити певні дії, стягнення коштів.

2. Надати Міністерству внутрішніх справ України строк для усунення недоліку касаційної скарги десять днів з дня вручення копії ухвали шляхом направлення оригінала довіреності або її копії, засвідченої у визначеному законом порядку.

3. Надіслати Міністерству внутрішніх справ України копію ухвали про залишення касаційної скарги без руху.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею, є остаточною та оскарженню не підлягає.

Суддя Н.В. Коваленко

Дата ухвалення рішення21.05.2019
Оприлюднено23.05.2019
Номер документу81889708
СудочинствоАдміністративне
Сутьзобов`язання вчинити певні дії, стягнення коштів

Судовий реєстр по справі —816/2107/18

Постанова від 15.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Постанова від 15.10.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 23.09.2019

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Бенедик А.П.

Ухвала від 22.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 22.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 19.08.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 07.08.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 18.07.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

Ухвала від 21.05.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Коваленко Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні