Ухвала
від 22.05.2019 по справі 751/1821/19
НОВОЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІГОВА

Справа№751/1821/19

Провадження №1-кс/751/1605/19

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

22 травня 2019 року місто Чернігів

Слідчий суддяНовозаводського районногосуду м.Чернігова ОСОБА_1

за участю секретаря ОСОБА_2

розглянувши клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ другого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Чернігівській області ОСОБА_3 про проведення судової експертизи матеріалів, речовин та виробів у кримінальному провадженні від 14.03.2019 за № 32019270000000018,

в с т а н о в и в:

До слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Чернігівській області від оперативного управління надійшли матеріали вивченням яких встановлено, що співробітниками оперативного управління ГУ ДФС у Чернігівській області, у відповідності до Закону України «Про оперативно розшукову діяльність», проведено перевірку інформації за фактом організації та налагодження масового виготовлення та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв.

Встановлено, що злочинну діяльність здійснює група осіб у складі: ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 та інших невстановлених на даний час осіб. Вказаною групою щотижня придбавається до 20000 літрів сировини для виготовлення фальсифікату, з якої в подальшому виготовляються алкогольні напої в тарі «bag-in-box» (під виглядом продукції «Пшенична», «ABSOLUT», «Finlandia», «Kvint» та інших відомих торгівельних марок). Для виготовлення даних алкогольних напоїв використовується спирт невідомого походження, який придбається, транспортується та зберігається без будь-яких супровідних документів, що підтверджують його безпечність для споживачів. Крім того зазначений спирт переміщується та зберігається в пластиковій тарі, що категорично забороняється чинними нормативними актами у зв`язку з утворенням токсичних сполук при контакті спиртом з пластиком.

Проведеними слідчими (розшуковими) діями було встановлено, що спільником ОСОБА_4 у його злочинній діяльності з незаконного виготовлення та реалізації алкогольних напоїв є ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який здійснює оптову реалізацію алкогольної продукції, виготовленої ОСОБА_4 .

В ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 та ОСОБА_4 для накопичення та зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв та спирту використовують 2 гаражних приміщення, розташованих на території приватного помешкання за адресою: АДРЕСА_1 та для транспортування спирту та незаконно виготовлених алкогольних напоїв ОСОБА_5 використовує автомобіль «Mersedes-Benz CITAN», д.н.з. НОМЕР_1 , вантажний, бежевого кольору.

В ході досудового розслідування 27.03.2019 року під час обшуку у гаражних приміщеннях, розташованих на території приватного помешкання за адресою: АДРЕСА_1 , виявлені та вилучені: десять пластикових прозорих пляшок об`ємом 5л., заповнені прозорою рідиною з характерним запахом спирту, дві пластикові прозорі пляшки об`ємом 5 л. заповнені темною рідиною з характерним запахом спирту, двадцять дві пластикові прозорі пляшки об`ємом 2 л., заповнені рідиною темного кольору з характерним запахом спирту, одна пластикова каністра білого кольору об`ємом 20л., заповнена на 2/5 рідиною з характерним запахом спирту, два картонні пакети «bag-in-box» з написом «Finlandia» об`ємом 3л., десять скляних пляшок з написом на етикетці «Black jack» об`ємом 0.5л. заповнені рідиною темного кольору цілісність яких не порушена, десять картонних пакетів «bag-in-box» з написом «Пшенична» об`ємом 10л., сім скляних пляшок об`ємом 0.7 літра, з написом на етикетці «Вино мускатне біле», три скляні пляшки, з написом на етикетці «O`vite», сімнадцять скляних пляшок з написом на етикетці «Шампанское Советське», сімнадцять скляних пляшок з написом на етикетці «Шабо» шампанське, три картонні пакети «bag-in-box» з написом «Jameson» об`ємом 2 літра, один картонний пакет «bag-in-box» з написом «Джек Деніелс» об`ємом 2 літра, два картонні пакети «bag-in-box» з написом «Курвазьє» об`ємом 2 літра, п`ять картонних пакетів «bag-in-box» з написом «Metaxa» об`ємом 2 літра, три картонні пакети «bag-in-box» з написом «Водка Абсолют» об`ємом 2 літра, чотири картонні пакети «bag-in-box» з написом «Sauza» об`ємом 2 літра, три скляні пляшки об`ємом 0.5 л. з написом на етикетці «Козацька рада» заповнена прозорою рідиною, цілісність пляшки не порушена, чотири скляні пляшки об`ємом 0.5л. з написом на етикетці «Немиров» заповнені прозорою рідиною цілісність яких не порушена, дванадцять скляних пляшок об`ємом 0.5 л. з написом на етикетці «Житня сльоза» заповнені прозорою рідиною цілісність пляшок не порушена, дев`ять скляних пляшок з написом на етикетці «Напівсолодке Шабо» цілісність пляшок не порушена, п`ятнадцять пластикових каністр білого кольору приблизним об`ємом 5 літрів із залишками рідини із характерним запахом спирту, дві лійки білого та червоного кольору, картонний пакет «bag-in-box» з написом «Finlandia» об`ємом 2 літра, які передані на відповідальне зберігання ПРАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка» (код за ЄДРПОУ 31597869) за адресою: м.Чернігів, вул.Котляревського,38.

09.04.2019 під час проведення обшуку в автомобілі «Mersedes-Benz CITAN», д.н.з. НОМЕР_1 , вантажний, бежевого кольору виявлено та вилучено двадцять чотири картонні коробки з надписом «Пшенична» об`ємом 10.0 л заповнені рідиною, сімдесят скляних пляшок заповнені рідиною об`ємом 0.75 л з надписом «Фраголіно» без марок акцизного податку, п`ятнадцять картонних коробок з надписом «Фінляндія» заповнені рідиною об`ємом 3.0 л, двадцять дві пластикові пляшки об`ємом 5.0 л заповнені рідиною з характерним запахом спирту, двадцять дев`ять пластикових пляшок об`ємом 5.0 л заповнені рідиною коричньового кольору з характерним запахом спирту, які передані на відповідальне зберігання ПРАТ «ЧЛГЗ «Чернігівська горілка» (код за ЄДРПОУ 31597869) за адресою: м.Чернігів, вул.Котляревського,38.

В ході проведення обшуку були відібрані експериментальні зразки рідини, вилученої в ході проведення вищезазначеного обшуку, а саме: одну картонну коробку з надписом «Пшенична» об`ємом 10.0 л, одну пластикову пляшку ємністю 5,0 л заповнену рідиною з характерним запахом спирту, одну пластикову пляшку ємністю 5,0 л заповнену рідиною коричньового кольору з характерним запахом спирту.

В ході проведення досудового розслідування 12.04.2019 були відібрані експериментальні зразки рідини, вилученої в ході проведення обшуку у гаражних приміщеннях, розташованих на території приватного помешкання за адресою: м. Чернігів, вул. Грінченка, буд. 5 А, а саме: скляну пляшку ємністю 0,5 л прозорого кольору з етикеткою з написом «Козацька Рада» з маркою акцизного податку, заповнена рідиною прозорого кольору, скляну пляшку ємністю 0,5 л прозорого кольору з етикеткою з написом «Житня Сльоза» з маркою акцизного податку, заповнена рідиною прозорого кольору, скляну пляшку ємністю 0,75 л темного кольору з етикеткою з написом «SHABO» з маркою акцизного податку, пластикову пляшку об`ємом 2 л прозорого кольору з кришкою червоного кольору заповнена рідиною темного кольору.

На даний час у сторони кримінального провадження виникла необхідність у проведенні судової експертизи матеріалів, речовин та виробів для якої необхідні спеціальні знання для вирішення питань, які виникли в ході досудового розслідування.

Слідчий в судове засідання не з`явилась, надала до суду заяву про розгляд даного клопотання без її участі.

У відповідності до положень ст. 107 КПК України фіксування судового процесу за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання слідчого є обґрунтованим і підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, необхідні спеціальні знання.

Керуючись 242, 243, 244 КПК України, слідчий суддя

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого задовольнити.

Призначити у кримінальному провадженні від 14.03.2019 за № 32019270000000018 судову експертизу матеріалів, речовин та виробів, проведення якої доручити експертам Чернігівського відділення КНДІСЕ Міністерства юстиції України, що знаходиться за адресою: 14017, м. Чернігів, вул. Старобілоуська, 25-а.

На вирішення експертів поставити наступні запитання:

- Чим є рідина, надана на дослідження?

- Чи відповідає дана рідина встановленим стандартам, нормам і технічним умовам?

- Яким способом (промисловим чи непромисловим) виготовлена представлена на дослідження рідина?

- Чи містить дана рідина сторонні домішки?

- Чи мають спільну родову (групову) приналежність надані на дослідження рідини?

Для дослідження в розпорядження експертів надати:

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться скляна пляшка ємністю 0,5 л прозорого кольору з етикеткою з написом «Козацька Рада» з маркою акцизного податку, заповнена рідиною прозорого кольору, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у гаражних приміщеннях, розташованих на території приватного помешкання за адресою: АДРЕСА_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться скляна пляшка ємністю 0,5 л прозорого кольору з етикеткою з написом «Житня Сльоза» з маркою акцизного податку, заповнена рідиною прозорого кольору, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у гаражних приміщеннях, розташованих на території приватного помешкання за адресою: АДРЕСА_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться скляна пляшка ємністю 0,75 л темного кольору з етикеткою з написом «SHABO» з маркою акцизного податку, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у гаражних приміщеннях, розташованих на території приватного помешкання за адресою: АДРЕСА_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться пластикова пляшка об`ємом 2 л прозорого кольору з кришкою червоного кольору заповнена рідиною темного кольору, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у гаражних приміщеннях, розташованих на території приватного помешкання за адресою: АДРЕСА_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться пластикова пляшка ємністю 5,0 л заповнена рідиною коричньового кольору з характерним запахом спирту, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у автомобілі «Mersedes-Benz CITAN», д.н.з. НОМЕР_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться пластикова пляшка ємністю 5,0 л заповнена прозорою рідиною з характерним запахом спирту, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у автомобілі «Mersedes-Benz CITAN», д.н.з. НОМЕР_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

- один поліетиленовий пакет чорного кольору, в якому знаходиться одну картонна коробка з надписом «Пшенична» об`ємом 10.0 л, яка вилучена як зразок з продукції вилученої під час проведення обшуку у автомобілі «Mersedes-Benz CITAN», д.н.з. НОМЕР_1 , до якого прикріплена бірка з пояснювальним написом.

В разі необхідності, на вимогу експертів надати наявні матеріали кримінального провадження №32019270000000018.

Ухвалу для виконання направити до Чернігівського відділення Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Міністерства юстиції України.

Дозволити проведення дослідження на приладі «Кристал 2000м» зав. №4658, власником якого є Державна економічна інспекція у Чернігівській області.

Відповідно до положень ст. 69 КПК України, надати дозвіл на часткове знищення об`єктів наданих на експертизу чи зміну їх властивостей у разі необхідності.

Згідно ст. 70 КПК України експерт попереджається про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову без поважних причин від виконання покладениних на нього обов`язків.

Клопотання з приводу виконання експертизи та висновок експерта передати стороні, за клопотанням якої здійснювалась експертиза.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді, та є обов`язковою до виконання на всій території України.

Слідчий cуддя ОСОБА_1

СудНовозаводський районний суд м.Чернігова
Дата ухвалення рішення22.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81899273
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення експертизи

Судовий реєстр по справі —751/1821/19

Ухвала від 23.07.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 14.06.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 22.05.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 11.04.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

Ухвала від 22.03.2019

Кримінальне

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Овсієнко Ю. К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні