Ухвала
від 24.05.2019 по справі 816/3146/15
ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОЛТАВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

24 травня 2019 року м. ПолтаваСправа № 816/3146/15

Суддя Полтавського окружного адміністративного суду Костенко Г.В., розглянувши в письмовому провадженні матеріали заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа №816/3146/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 25.11.2015 року у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Диканському районі до Відкритого виробничо-комерційного акціонерного товариства "Шишаки сільгоспхімія" про стягнення капіталізованих платежів,

В С Т А Н О В И В:

11 травня 2019 року до суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа №816/3146/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 25.11.2015 року, а саме, заявник просить замінити стягувача - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Диканському та Шишацькому районах на Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області.

Ухвалою Полтавського окружного адміністративного суду від 14 травня 2019 року питання про заміну сторони виконавчого провадження призначено до розгляду у судовому засіданні.

У судове засідання заінтересована особа, яка звернулася із заявою, та учасники справи не з`явились. У матеріалах справи наявні докази того, що заінтересована особа та учасники справи належним чином повідомлялися про дату, час і місце судового засідання. У заяві про заміну сторони виконавчого провадження Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області заявлено клопотання про розгляд справи за відсутності представника заявника.

Відповідно до частини 4 статті 229 Кодексу адміністративного судочинства України у разі неявки у судове засідання всіх учасників справи або якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється за відсутності учасників справи (у тому числі при розгляді справи в порядку письмового провадження), фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

З огляду на вищевикладене, фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Відповідно до положень частини 2 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Згідно з частиною 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на викладене, суд вирішив розглядати питання про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа №816/3146/15 за відсутності заінтересованої особи та учасників справи в письмовому провадженні.

Оцінюючи обґрунтованість вказаного клопотання, суд виходить з наступного.

Постановою Полтавського окружного адміністративного суду від 25 жовтня 2015 року у справі №816/3146/15 позовні вимоги Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Диканському районі до Відкритого виробничо-комерційного акціонерного товариства "Шишаки сільгоспхімія" про стягнення капіталізованих платежів - задоволено. Стягнуто з Відкритого виробничо-комерційного акціонерного товариства "Шишаки сільгоспхімія" (ідентифікацій код 05487219) на користь Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Диканському районі (ідентифікаційний код 25940767) капіталізовані платежі в сумі 152528,21 грн. (сто п`ятдесят дві тисячі п`ятсот двадцять вісім гривень двадцять одна копійка).

25 листопада 2015 року Полтавським окружним адміністративним судом видано виконавчий лист №816/3146/15, стягувачем за яким є Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Полтавському районі.

Статтею 104 Цивільного кодексу України визначено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов`язки переходять до правонаступників.

Юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Порядок припинення юридичної особи в процесі відновлення її платоспроможності або банкрутства встановлюється законом.

Особливості припинення банку як юридичної особи встановлюються законом.

Судом встановлено, що 05.05.2017 проведено державну реєстрацію юридичної особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (ідентифікаційний код 41319427, місцезнаходження: вул. Гоголя, будинок 34, м. Полтава, 36011), що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

У свою чергу, 26.09.2017 проведено державну реєстрацію припинення юридичної особи Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Полтавському районі (ідентифікаційний код 25940891) в результаті реорганізації, що підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

При цьому, в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань містяться відомості про юридичну особу-правонаступника Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Полтавському районі - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (ідентифікаційний код 41319427).

Частиною 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України встановлено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частиною 4 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Відповідно до приписів частини 5 статті 15 Закону України "Про виконавче провадження" у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Враховуючи викладене, суд вважає за можливе замінити сторону виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа №816/3146/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 25.11.2015 року, а саме, стягувача у виконавчому листі - Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Полтавському районі (ідентифікаційний код 25940891) його правонаступником Управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (ідентифікаційний код 41319427, місцезнаходження: вул. Гоголя, будинок 34, м. Полтава, 36011).

Відтак, клопотання Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись статтями 205, 229, 248, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, -

У Х В А Л И В:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області про заміну сторони виконавчого провадження з примусового виконання виконавчого листа №816/3146/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 25.11.2015 року у справі за позовом Відділення виконавчої дирекції фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань в Диканському районі до Відкритого виробничо-комерційного акціонерного товариства "Шишаки сільгоспхімія" про стягнення капіталізованих платежів - задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому листі №816/3146/15, виданого Полтавським окружним адміністративним судом 25.11.2015 року, Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Полтавському районі (ідентифікаційний код 25940891) на його правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Полтавській області (ідентифікаційний код 41319427, місцезнаходження: вул. Гоголя, будинок 34, м. Полтава, 36011).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності Кодексу адміністративного судочинства України в редакції Закону України від 03.10.2017 № 2147-VIII.

Суддя Г.В. Костенко

Дата ухвалення рішення24.05.2019
Оприлюднено27.05.2019
Номер документу81947880
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення капіталізованих платежів

Судовий реєстр по справі —816/3146/15

Ухвала від 07.06.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 30.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.С. Шевяков

Ухвала від 09.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.С. Сич

Ухвала від 05.05.2023

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

І.Г. Ясиновський

Ухвала від 24.06.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 13.06.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 05.06.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

С.О. Удовіченко

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Ухвала від 14.05.2019

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Г.В. Костенко

Постанова від 23.10.2015

Адміністративне

Полтавський окружний адміністративний суд

Р.І. Молодецький

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні