Ухвала
від 24.05.2019 по справі 824/201/19-а
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

Справа № 824/201/19-а

Головуючий суддя 1-ої інстанції - Дембіцький П.Д.

Суддя-доповідач - Боровицький О. А.

24 травня 2019 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

судді-доповідача: Боровицького О. А.

суддів: Матохнюка Д.Б. Шидловського В.Б.

перевіривши матеріали апеляційної скарги Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду від 04 квітня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, треті особи: державний виконавець Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Новак І.Я., ОСОБА_2 про визнання протиправною та скасування постанови,

В С Т А Н О В И В :

відповідно до рішення Чернівецького окружного адміністративного суду від 04 квітня 2019 року позов задоволено.

Не погоджуючись із судовим рішенням, відповідач подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати рішення суду І інстанції та прийняти нову постанову, якою відмовити в задоволенні позовних вимог.

Крім того, в апеляційній скарзі апелянт просить поновити пропущений строк на апеляційне оскарження рішення суду першої інстанції.

Дослідивши наведені відповідачем доводи та матеріали справи, колегія суддів вважає поважними причини пропуску строку на апеляційне оскарження з огляду на таке.

З матеріалів справи вбачається, що оскаржуване рішення Чернівецького окружного адміністративного суду прийнято 04.04.2018 року у відкритому судовому засіданні за відсутності відповідача та отримано ним 15.04.2019 року, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення.

Апеляційну скаргу відповідачем подано до суду першої інстанції 24.04.2019 року, тобто в межах 10-ти денного строку оскарження.

Однак, ухвалою Сьомого апеляційного адміністративного суду від 07.05.2019 року апеляційну скаргу відповідача повернуто особі, яка її подала. Так, підставою повернення апеляційної скарги було те, що апелянтом до апеляційної скарги не додано оформленого належним чином документу, який би підтверджував повноваження особи, яка підписала апеляційну скаргу (належним чином завіреної копії посвідчення, наказу, тощо).

Відповідно до ч. 1 ст. 121 КАС України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску

поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Оскільки вперше скаржник звернувся із апеляційною скаргою в межах строку звернення до суду та враховуючи, що звернувшись повторно з апеляційною скаргою апелянтом було надано належним чином засвідчений наказ про в.о. начальника відділу Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, суд вважає за можливе поновити пропущений строк та задовольнити клопотання про поновлення строку на апеляційне оскарження.

Перевіривши апеляційну скаргу на відповідність її вимогам статті 296 КАС України, суд вважає, що вказана апеляційна скарга подана з додержанням вищезазначених вимог, та відсутні перешкоди для постановлення ухвали про відкриття апеляційного провадження.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 296, 300 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

поновити Заставнівському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області строк на апеляційне оскарження рішення Чернівецького окружного адміністративного суду від 04.04.2019 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області на рішення Чернівецького окружного адміністративного суду від 04 квітня 2019 року у справі за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області, треті особи: державний виконавець Заставнівського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області Новак І.Я., ОСОБА_2 про визнання протиправною та скасування постанови.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження у справі.

Запропонувати учасникам справи до 30 травня 2019 року, подати до суду апеляційної інстанції відзив на апеляційну скаргу в письмовій формі.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Боровицький О. А. Судді Матохнюк Д.Б. Шидловський В.Б.

Дата ухвалення рішення24.05.2019
Оприлюднено26.05.2019
Номер документу81951620
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —824/201/19-а

Ухвала від 27.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 27.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Постанова від 31.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 24.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Боровицький О. А.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Ухвала від 07.05.2019

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Гонтарук В. М.

Рішення від 04.04.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

Ухвала від 22.03.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

Ухвала від 20.03.2019

Адміністративне

Чернівецький окружний адміністративний суд

Дембіцький Павло Дмитрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні