Ухвала
від 27.05.2019 по справі 202/3291/19
ІНДУСТРІАЛЬНИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Справа № 202/3291/19

Провадження № 1-кс/202/5503/2019

УХВАЛА

Іменем України

27 травня 2019 року м. Дніпро

Слідчий суддя Індустріального районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 ,

за участю секретаря ОСОБА_2 ,

розглянувши клопотанняслідчого зОВС третьогоВРКП СУФР ГУ ДФСГУ ДФСу Дніпропетровськійобласті ОСОБА_3 ,погоджене зпрокурором відділупрокуратури Дніпропетровськоїобласті ОСОБА_4 ,про тимчасовийдоступ доречей ідокументів,-

ВСТАНОВИВ:

До Індустріального районного суду м. Дніпропетровська надійшло клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів.

Відповідно до клопотання в провадженні третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 32019040040000017 від 08.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) в період 2012-2014 років з метою ухилення від сплати податків, шляхом безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ, навмисно здійснили укладання угод з підприємствами з ознаками «фіктивності», а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код НОМЕР_3 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код НОМЕР_4 ), що призвело до ненадходження в бюджет України коштів з податку на додану вартість та податку на прибуток у сумі 3 485 355 грн., що є особливо великим розміром, на суму 3 520 318 грн. Суму збитків підтверджено актом документальної планової виїзної перевірки №1900/22-02/23364377 від 03.06.2015 року.

В ході проведення податкового аналізу автоматизованої інформаційної системи «Податки» ІНФОРМАЦІЯ_5 було встановлено, що службові особи ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) для здійснення своєї діяльності використовують рахунки у банківських установах.

В ході досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановлено, що у ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) відкрито рахунки № НОМЕР_5 (євро), № НОМЕР_6 (долар США), № НОМЕР_7 (російський рубль), № НОМЕР_8 (українська гривня) у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », МФО НОМЕР_9 , юридична адреса банку: АДРЕСА_1 .

Для встановлення обставин, що мають значення для кримінального провадження, першочергове значення мають документи ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) по юридичному оформленню (відкриттю) рахунків, документи (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по рахунках зазначеного підприємства в прибутковій і видатковій частинах із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу і документи, що послужили підставою для видачі готівки коштів з рахунків.

Таким чином, оригінали документів ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), які перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , дають можливість для досудового розслідування у даному кримінальному провадженні встановити хто саме розпоряджався коштами даного підприємства, чим це було визначено, встановити чи спростувати факти фінансово-господарських взаємовідносин між підприємствами, з`ясувати сутність таких взаємовідносин, встановити реальні підстави для перерахування коштів з рахунків підприємств, підтвердити чи спростувати факти відношення певних осіб до діяльності вказаних підприємств, підтвердити чи спростувати факт завданих державі збитків, що можливо встановити в ході проведення почеркознавчих, судово-технічних та судово-економічних експертиз, а для цього необхідні саме оригінали документів.

Вказані докази є можливим отримати та долучити до матеріалів кримінального провадження лише отримавши дозвіл на тимчасовий доступ до речей і оригіналів документів, що містять охоронювану законом таємницю, та проведенні їх вилучення (виїмки) у ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 .

Тому слідчий просила надати дозвіл тимчасовий доступ до речей і документів (тобто надати можливість вилучити в оригіналах) для приєднання до матеріалів кримінального провадження №32019040040000017 документів ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), що містять банківську таємницю в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , юридична адреса банку: АДРЕСА_1 , а саме: документів по юридичному оформленню (відкриттю) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , рахунків: № НОМЕР_5 (євро), № НОМЕР_6 (долар США), № НОМЕР_7 (російський рубль), № НОМЕР_8 (українська гривня), а саме: заяви про відкриття рахунку, договору на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтва фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; карток зі зразками підписів і відбитків печатки; інших документів, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт інтернет - банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДФС; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інших документів юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку; документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по вищевказаним рахункам ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) у прибутковій і видатковій частинах із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу 01.01.2012 року по 31.12.2014 року або до моменту закриття рахунку; документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаних рахунків в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з 01.01.2012 року по 31.12.2014 року або до моменту закриття рахунку.

Слідчий у судове засідання не з`явилася, надала заяву, в котрій клопотання підтримала, просила задовольнити та розглянути його без її участі.

Дослідивши клопотання із доданими до нього матеріалами, приходжу до висновку, що клопотання підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Встановлено, що у провадженні третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС ГУ ДФС у Дніпропетровській області знаходяться матеріали кримінального провадження № 32019040040000017 від 08.04.2019 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 1 ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст. 165 КПК України особа, яка зазначена в ухвалі слідчого судді, суду про тимчасовий доступ до речей і документів як володілець речей або документів, зобов`язана надати тимчасовий доступ до зазначених в ухвалі речей і документів особі, зазначеній у відповідній ухвалі слідчого судді, суду. Зазначена в ухвалі слідчого судді, суду особа зобов`язана пред`явити особі, яка зазначена в ухвалі як володілець речей і документів, оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію. Особа, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, зобов`язана залишити володільцю речей і документів опис речей і документів, які були вилучені на виконання ухвали слідчого судді, суду. На вимогу володільця особою, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів, має бути залишено копію вилучених документів. Копії вилучених документів виготовляються з використанням копіювальної техніки, електронних засобів володільця (за його згодою) або копіювальної техніки, електронних засобів особи, яка пред`являє ухвалу про тимчасовий доступ до речей і документів.

Дослідивши матеріали клопотання, кримінального провадження, приходжу до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для з`ясування всіх обставин кримінального провадження, необхідний тимчасовий доступ до перелічених у клопотанні документів з можливістю їх вилучення, що перебувають у володінні ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », код ЄДРПОУ НОМЕР_10 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання не здійснювалося, у зв`язку із неприбуттям в судове засідання всіх осіб, що відповідає вимогам ч. 4 ст. 107 КПК України.

Керуючись ст. ст. 110, 131-132, 159-160, 162-166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

ПОСТАНОВИВ :

Клопотання слідчого з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити.

Надати дозвіл слідчому з ОВС третього ВРКП СУ ФР ГУ ДФС ГУ ДФС у Дніпропетровській області ОСОБА_3 , слідчим, які входять до складу групи слідчих у кримінальному провадженні № 32019040040000017 від 08.04.2019 року, на тимчасовий доступ до речей і документів ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ), що містять банківську таємницю в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , юридична адреса банку: АДРЕСА_1 , з можливістю їх вилучення в оригіналах, а саме:

-документів по юридичному оформленню (відкриттю) в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , рахунків: № НОМЕР_5 (євро), № НОМЕР_6 (долар США), № НОМЕР_7 (російський рубль), № НОМЕР_8 (українська гривня), а саме: заяви про відкриття рахунку, договору на розрахунково-касове обслуговування, свідоцтва про державну реєстрацію юридичної особи в органах виконавчої влади; копію належним чином зареєстрованого статутного документу (статуту, установчого договору, статутного акту/положення, протоколи зборів засновників) зі змінами і доповненнями; довідки про внесення юридичної особи до Єдиного державного реєстру підприємств і організацій України; довідки про взяття юридичної особи на облік в органах державної податкової служби; довідки Пенсійного фонду; свідоцтва фонду соціального страхування; накази про призначення керівників і службових осіб підприємства; карток зі зразками підписів і відбитків печатки; інших документів, що надають право довіреним і іншим особам на розпорядження й використання даним рахунком; договорів банківського рахунку; договорів про використання системи «клієнт-банк», «клієнт інтернет - банк», «телефонний банкінг» і т.д. з додатками; повідомлення про взяття рахунків на облік органами ДФС; копії сторінок паспорта або документа, який його замінює, ідентифікаційного коду - засновників, службових осіб, довірених осіб, і інших осіб, які відкривали й використовували зазначений банківський рахунок підприємства; і інших документів юридичної справи про відкриттю й використанню даного рахунку;

-документів (роздруківки), що містять відомості про розрахункові банківські операції по руху грошових коштів по вищевказаним рахункам ТОВ Фірма « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код НОМЕР_1 ) у прибутковій і видатковій частинах із вказівкою вхідних і вихідних сум платежів, дат, часу операції, відправника й одержувача коштів, даних банків відправників і одержувачів, номерів їх рахунків, призначення платежу в електронному виді й на паперовому носії за період часу 01.01.2012 року по 31.12.2014 року або до моменту закриття рахунку;

-документів, що послужили підставою для видачі готівкових коштів з вищевказаних рахунків в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », МФО НОМЕР_9 , (чеків, квитанцій, видаткових ордерів, договорів) за період часу з 01.01.2012 року по 31.12.2014 року або до моменту закриття рахунку.

Строк виконання ухвали до 26 червня 2019 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення27.05.2019
Оприлюднено16.02.2023
Номер документу81994886
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовийдоступ доречей ідокументів

Судовий реєстр по справі —202/3291/19

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 15.11.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

Ухвала від 27.05.2019

Кримінальне

Індустріальний районний суд м.Дніпропетровська

Бєльченко Л. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні